Akira Yaegashi vs Wittawas Basapean: A mérkőzés
2017. január 03. írta: Pradarics Tomi

Akira Yaegashi vs Wittawas Basapean: A mérkőzés

Akira Yaegashi december 30-án másodízben is megvédte egy évvel korábban begyűjtött IBF kislégsúlyú bajnoki címét. Ellenfele a thaiföldi Wittawas Basapean volt. A látványos stílusú japán világelső győzelmével továbbra is pozícióban tartja magát a nem gyenge 108 fontos mezőnyben.

A mérkőzés tökéletesen azt hozta, amit várhattunk tőle. A felek folyamatosan tűzharcban álltak egymással; a kihívó Basapean elsősorban előrefelé mozgott, míg a sokoldalúbb Yaegashi jól lépett hátra, amikor szükséges volt, hogy a saját ütemében oldja meg a támadásait.

(Photo: www.fightnews.com/Naoki Fukuda)

 

A korai menetek között még akadtak szorosabb felvonások, az ötödiktől azonban már nem volt kérdés, hogy ki kontrollálja a küzdelmet. Miután megérezte a fizikai erőfölényét, Akira egyre többet mozgott előre, amivel a bátran küzdő thai kihívó a kötelek vidékére szorult.

(Photo: www.fightnews.com/Naoki Fukuda)

 

Bár a mérkőzés második felében is benne volt Basapean harcos hozzáállásával, Yaegashi gyönyörű bal- és jobbfelütései, rövid horgai, folyamatos és kegyetlen támadássorozatai végül megtették a hatásukat, és a tizenkettedik, záró felvonásban a japán lezárta az elfogyó thai kihívóval szemben az összecsapást.

Yaegashi remek teljesítményét jó volt látni. A japán bunyós ugyanis már nem számít fiatalnak. És ezt nem a harminchárom életéve teszi. Sokkal inkább a megannyi ringháború, amelyeket megharcolt.

A győzelemmel Akira életben tartotta magát a masszív kislégsúly egyik kulcsfigurájaként. Bár nem ő lenne az esélyes Ryoichi Taguchi, Pedro Guevara, Ganigan Lopez vagy Kosei Tanaka ellen, mellettük ő a 108 fontos kategória öt legjobb bunyósának egyike.

(Photo: www.fightnews.com/Naoki Fukuda)

 

Bármeddig is tart ki Yaegashi, én mellette állok. Ő az egyik leglátványosabb stílusú harcos ma a profi ökölvívásban, akinek minden összecsapása egy ünnep. A küzdelem ünnepe. Teljességgel.

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

yaegbasacard.png


Összesített tippjeim: 29-9 (76.3%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2912092961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása