Visszatekintés a budapesti Profibox-Promotion gálára
2017. január 03. írta: Pradarics Tomi

Visszatekintés a budapesti Profibox-Promotion gálára

December 29-én este a Hertelendy utcai GFC edzőterembe látogattam, hogy élőben megtekintett ökölvívó mérkőzésekkel búcsúztassam az óévet. Az eseményen történő részvételre a Petrányi Zoltán által koordinált Profibox-Promotiontól kaptam meghívást. Később kiderült, hogy a rendezvény egyik szervezője, Demeter László további meglepetésekkel is készült az este alatt...

(Photo: www.profiboksz.hu/Profibox-Promotion)

 

A székekkel és az azokat megtöltő emberekkel zsúfolt kicsi teremben összesen négy mérkőzést rendeztek meg az este folyamán.

Az első összecsapást négy menetre írták ki kisváltósúlyban Oláh Pál és a profiként debütáló Sadan Zsolt között. Utóbbi versenyző jól kezdte a mérkőzést, oldallépésekből folyamatosan támadta a kissé statikus Oláht, aki alkalomszerűen igyekezett hatalmas horgokkal válaszolni.

A szorítóban remek iramú és látványos küzdelem alakult ki, és bár én a szorosabb felvonások ellenére mind a négy menetet odaadtam Sadannak, a hivatalos döntnökök közül kettő 38-38-ra pontozta a találkozót, amely így többségi döntetlenre végződött.

Dernanecz István és Glück Norbert következett egy hat felvonásosra tervezett találkozóval, ahol az előbbi versenyző mozgékonyabb és kombinatívabb ökölvívása érvényesült. A mérkőzés a harmadik menetben ért véget, amikor Glück edzője bedobta a törölközőt.

A harmadik összecsapás előtt én már az öltözőben voltam, ahol a gyors bemutatkozás köreit futottam az este főmérkőzését bokszoló Berna Dáviddal. Demeter Laci ugyanis úgy intézte a dolgokat, hogy jómagam lehessek a a veretlen bunyós ringsegédje.

A lehetőségre természetesen nem mondhattam nemet, és igyekeztem megismerkedni a kéz- és vállizmait átmozgató bunyóssal. Berna hihetetlen nyugodt és kiegyensúlyozott volt az összecsapását megelőző órákban. Hamar megtudtam, hogy ez azért volt így, mert szemernyi kételyei sem akadtak azzal kapcsolatban, hogy behúzza az előtte álló mérkőzést. Ahogy mondta, ő nem a magyar fronton keresi a kihívásokat.

Persze hamar feltűnt az is, hogy Dávid folyosón melegítő ellenfele, Ajtai József jó néhány számmal kisebb a korábbi válogatott amatőr öklözőnél. Demeter Laci kifejtette, hogy ennek egészen egyszerű okai vannak. "Ebben a súlyban nagyjából hat bunyós van ma Magyarországon. Azokkal jóformán már bokszolt is Berna. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert idehaza nincs nagyon kivel meccseltetni őt."

Berna a mai napig a Vasasban edz. A klub még 2008-ban hozta fel őt vidékről, hogy a pekingi olimpiára készülő Bedák Palinak legyen minőségi kesztyűpartnere. Dávid onnantól a Vasas bunyósa lett.

Sikeres amatőr karrierje során többször nyert érmet Magyar Bajnokságon és Bocskai István Emlékversenyen.

A hivatásosok világába is céllal lépett át. Bemelegítés közben beszéltünk erről a nézőtérről leválasztott légtérben. "Jövőre már szeretném külföldön kipróbálni magam egy jegyzett ellenféllel szemben. Ez a cél. Csak ott van jövőm."

A harmadik összecsapásból nem sokat láttam. Kontrecz Márk az első körben padlóztatta Csereklye Attilát, akit nem sokkal később a mérkőzésvezető, Dőry Miklós leléptetett. Az öltözőkhöz visszaérő Csereklye és edzője nem örült a korai leállításnak.

Berna Dávid eközben felhúzta a kesztyűket. Megérkezett Nagy Gyula, Gyugyó bácsi, akivel iskoláztak néhány menetet. A rövid mérkőzések miatt előbb kezdtek Dávidék is.

Megfogtam a jeges zacskót és a törölközőt, és megindultunk a ringsarokba. Berna és Gyugyó bácsi bemászott a szorítóba. A felkonferálás után utóbbi kijött, és mellém ült a kisszékre. Megszólalt a gong.

Berna erőfölénye az első másodpercben megmutatkozott. Ajtai azonnal intenzív oldalmozgásokba kezdett, hogy elkerülje a nagyobb ellenfelével szembeni fizikai kontaktot. Dávid nem jött zavarba, türelmesen lépte a távolságot, zárta le a menekülő utakat, és a kötelekre szorítva támadta ellenfelét. A menet derekán Berna kemény balhorgot sütött el testre. Az ütés Ajtai bordáira csapódott. A mérkőzés véget ért.

Dávid behúzta a kötelezőt. Az öltözőben ugyanolyan nyugodt és kiegyensúlyozott volt, mint a találkozót megelőzően. Tökéletesen a helyén kezelte ezt a győzelmet. Letusolt, felöltözött, néhány mondatban összefoglalta az élményeit Demeter Lacinak a kamerába, és hazaindult.

A családi hangulatú esemény ezzel véget ért. Jó volt ismét élő bokszot látni. És különleges élmény volt az összetalálkozás Berna Dáviddal, akinek a személyében egy értelmes, kiegyensúlyozott, ambiciózus fiatalembert ismertem meg, és akit ettől a pillanattól fogva a látóteremben tartok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2112083545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása