Az Erislandy Lara vs Yuri Foreman gála, és az ötezer forintos kérdés
2017. január 18. írta: Pradarics Tomi

Az Erislandy Lara vs Yuri Foreman gála, és az ötezer forintos kérdés

Erislandy Lara múlt pénteken címvédéssel abszolválta az idei naptári év első világbajnoki összecsapását. Ellenfele a korábbi WBA övbirtokos Yuri Foreman volt. Sajnos sem a főmérkőzés, sem a köré épülő gála nem bizonyult méltónak ahhoz, hogy prológusává váljon a 2017-es esztendőnek.

1-erislandy-lara-vs-yuri-foreman-january-13_-2017_01_13_2017_fight_ryan-hafey-_-premier-boxing-champions1.jpg

(Photo: Ryan Hafey/Premier Boxing Champions)

 

A Spike televíziós csatorna a gála három legfontosabb összecsapását sugározta az USÁ-ban. Talán sokat elárul, hogy az ezeken összesen látott tizenhét felvonást mind a párosítások A oldalán álló, vagyis a győzelemre predesztinált versenyzők húzták be.

Az egykori nagyharmatsúlyú világelső Juan Carlos Payano hét menetben állította meg a szintentartó ellenfélnek szánt Isao Gonzalo Carranzával szembeni, nyolc felvonásra tervezett találkozóját. Az amatőrként két olimpiát is megjáró Payano minden megerőltetés nélkül, zsigerből oldotta meg a keményen küzdő mexikóit.

A gála következő összecsapásán a korábbi nagyközépsúlyú világbajnok Anthony Dirrell hazánk fiával, Nemesapáti Norberttel mérte össze képességeit. A párosítás legitimitásával egy korábbi posztban már foglalkoztam.

A találkozó során Norbi kivívta a mérkőzést közvetítő kommentátorok - köztük a korábbi remek ökölvívó, Antonio Tarver - tiszteletét. Azt előre is tudtuk, hogy Nemesapáti egy kemény srác. Kétségem sem volt afelől, hogy állja, ameddig csak bírja.

Épp ez a tragikuma a fiatal bunyós történetének. Ő már túl kemény ahhoz, amely még egészséges lenne saját maga számára. Dirrell hat felvonásban fejezte be a mérkőzést, amelynek létre sem szabadott volna jönnie.

A gála főmérkőzése következett, amely magában hordozza mindazt, ami miatt ez az esemény szégyenfoltja a profi ökölvívásnak.

Erislandy Lara sokkal többre lenne hivatott, mint hogy egy, komoly mérkőzést utoljára 2011-ben vívó, üzleti érdekekből világbajnoki címmérkőzést kapó, fizikailag és mentálisan is alkalmatlan Yuri Foreman elleni összecsapásra herdálja el legjobb éveinek maradékát.

A kubai címvédő könnyedén húzta be az első három menetet, majd a negyedikben egy balfelütéssel padlóztatta Foremant. A kihívónak nagyon nehezen sikerült visszanyernie egyensúlyát, a mérkőzésvezető pedig leállította a találkozót.

Vajon valójában meg volt fogva Yuri, és alkalmatlan lett volna a folytatásra? Sosem tartom hitelesnek kívülről megítélni az ehhez hasonló eseteket. Azonban tényleg fontos ez a kérdés, amikor a kihívó magán a mérkőzésen történő részvételre sem volt alkalmas?

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9412128857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása