Tíz fontos következtetés a DeGale vs Jack eseményen látottakból
2017. január 24. írta: Pradarics Tomi

Tíz fontos következtetés a DeGale vs Jack eseményen látottakból

Január 14-én, a James DeGale vs Badou Jack nagyközépsúlyú címegyesítő mérkőzéssel fémjelzett, Brooklynban megrendezett gálával hivatalosan is megkezdődött a 2017-es esztendő minőségi ökölvívó szezonja. Következzen tíz fontos impulzus, amely joggal csapódhatott le az eseményt követő szurkolókban.

 

1. Amikor egészséges a boksz, akkor ilyen mérkőzéseket látunk. A gála legfontosabb mérkőzései (DeGale vs Jack, Pedraza vs Davis és Khytrov vs Aleem) mind kétoldalú, kétesélyes összecsapásnak számítottak, és jobbára a várakozásoknak megfelelően is alakultak.

2. James DeGale jobban tenné, ha a jövőben használná a kettős fedezékét. A korábbi olimpiai bajnok angol bunyós híres leengedett kezekkel történő lófrálásairól, és közelharcban sem számít kedvelt védekezési formájának a fedezék használata. Ezt a Jack elleni háborúban a felső bal egyes foga bánta, amely a találkozó derekán a fogvédőjével együtt kiugrott a szájából.

james-degale-reveals-missing-teeth-after-the-fight.jpg

(Photo: www.mirror.co.uk)

 

3. Badou Jack jobb, mint amilyen jónak eddig hittük. Az afrikai gyökerekkel rendelkező, svéd színekben versenyő nagyközépsúlyú világelső élete legnehezebb összecsapásán képes volt mentálisan koncentrált maradni, és a találkozó második felének nagyobb részében fizikailag kontroll alá helyezni jobb alapképességű ellenfelét kemény bombáival.

4. A döntetlen nem rossz eredmény. A remek főmérkőzés hivatalosan döntetlennel zárult, amelyet többen is kikezdtek. Igen, Jack a mérkőzés második felében látványosabb és hangsúlyosabb tudott lenni, mint DeGale, az angol azonban jobban kezdett, és mozgékonyságával több felvonást tisztán vitt el. 6-6-ra pontozni a tizenkét menetes háborút nem csak fair, de jogos is, miközben azzal sem lehet vitatkozni, ha a szorosabb menetek végett bármelyik irányba hét menetet adunk. (A saját lapom szerint 113-113-as döntetlen született a mérkőzésen).

3c246db400000578-0-referee_arthur_mercante_jnr_raises_the_arms_of_both_badou_jack_a-a-11_1484508320560.jpg

(Photo: www.dailymail.co.uk)

 

5. Jose Pedraza nem az, mint aminek Steve Farhood láttatni akarta. A Showtime belső pontozója és szakembere mérkőzésről mérkőzésre hangsúlyozta, hogy mennyire jó képességű versenyző a korábbi sikeres amatőr karriert befutó puerto ricói IBF címvédő, ám Davis ellen végképp bebizonyosodott, hogy lábmunka és világos koncepció nélkül nem lehet hosszútávon bajnoknak lenni a mai nagypehelysúlyú kategóriában.

6. Gervonta Davis nem csak ígéret. A még mindig csak 22 éves amerikai ellenállhatatlannak tűnt a könnyedén legyőzhető ellenfelekkel szemben, miközben a szakírók nem ittak előre a medve bőrére, és kivárták, hogy miképp teljesít, ha néhány szintet feljebb kell lépni. Nos, Pedraza ellen hasonlóan ellenállhatatlannak és sziporkázónak tűnt Gervonta, amivel elnyerte első bajnoki címét, és izgalmas jövő állhat előtte 130 fonton és környékén.

7. Az erő nem minden. A féktelen bombázásnak ezúttal a rövidebb oldalát kellett megtapasztalnia Ievgen Khytrovnak, akit a hatodik felvonásban megállított a mérkőzés előtt hozzá hasonlóan veretlen Immanuwel Aleem. Védekezés nélkül sajnos nem lehet eljutni egy világbajnoki mérkőzésig.

8. A mozgással összefonódott erő közelebb áll a mindenhez. Aleem intelligens bunyót hozott a ringbe Khytrov ellen, amellyel zavarba tudta hozni a kazah nehézbombázót. A mai középsúlyban azonban ezzel együtt nem sok jóra számíthat a nagy győzelmet arató Immanuwel.

khytrov-aleemimg_4346-14.jpg

(Photo: http://roundbyroundboxing.com)

 

9. A Showtime nyitni kezd az erősödő női boksz felé. A gála harmadik címmérkőzését Amanda Serrano és Yazmin Rivas között rendezték meg. A nagyharmatsúlyú WBO övért kiírt találkozó közel tíz esztendő után az első női világbajnoki összecsapás volt, amelyet közvetített nemzeti televízió az Egyesült Államokban. Serrano tíz menetes pontozással védte meg címét.

10. Floyd Mayweather Jr-tól a visszavonulása után sem szabadulunk meg. A gálát szervező promóció kirakatembereként pózoló Mayweather egész héten produkálta magát, a jéghegy csúcsaként pedig az eseményt követő sajtótájékoztatón a remek mérkőzésekről adott nyilatkozatok helyett az újságíróknak be kellett érniük azzal, amint Floyd részletesen beszámol arról, hogy milyen fantasztikus "Férfi Klubot", közismertebb nevén sztriptízbárt nyitott Vegasban.

 

2017-es tippjeim: 2-0 (100%)
Összesített tippjeim: 35-10 (77.78%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3712150861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása