Tíz fontos konklúzió a Vargas vs Berchelt gáláról
2017. február 01. írta: Pradarics Tomi

Tíz fontos konklúzió a Vargas vs Berchelt gáláról

Az elmúlt hétvégén három világbajnoki összecsapást is láthattunk az USÁ-ból, amelyeket két külön gála keretében sugároztak a nagyvilágban. Az HBO és a Showtime csatornák klasszikus rivalizálásának újabb fejezeteként a programok egyazon időpontban, a nézőkért versengve folytak le. Következzen tíz fontos konklúzió az előbbi televíziós társaság gálájáról, amelynek két jelentős mérkőzése Francisco Vargas, Miguel Berchelt, Takashi Miura és Miguel Roman között zajlott.

 

1. Az HBO még mindig tudja, mitől döglik a légy. Az ökölvívó közvetítések egykori koronázatlan királycsatornája mindig is komoly hangsúlyt fektetett a szurkolócsalogató mérkőzések tető alá hozásában; éppen ennek köszönhetően indult el 1996-ban a Boxing After Dark fantázianevű sorozat. Az HBO hétvégi bokszprogramja méltó folytatása volt a látványos, közönségszórakoztató összecsapásokról híres BAD közvetítéseknek.

2. Nem lehet büntetlenül folytonos háborúkat vívni. Francisco Vargas az elmúlt két összecsapása egyaránt elnyerte az "Év Mérkőzése" trófeát a tekintélyes The Ring magazinnál. A kérdés szombati visszatérése előtt az volt, hogy vajon képes lesz-e a mexikói harcos a régi formáját idézni a Takashi Miurával és Orlando Salidóval szemben megélt brutális küzdelmeket követően. A WBC címvédője tizenegy felvonásban bukott el a nagyközönség számára ismeretlen kihívója, Miguel Berchelt ellen, ami megválaszolta az összecsapást megelőzően feltett kérdéseket.

vargas-vs-berchelt-ss-11.jpg

(Photo: http://roundbyroundboxing.com)

 

3. Berchelt nem csak jókor volt jó helyen. Bár kétségkívül sokat adott hozzá Vargas kevésbé hatékony ökölvívásához a háborúk féktelen sorozata, Miguel Berchelt is bőven kivette a részét a saját győzelméhez vezető küzdelemből. A bajnokhoz hasonlóan mexikói nemzetiségű öklöző pontos balegyenesekkel dolgozott, amellyel kiválóan készítette elő a terepet kettes-hármas kombinációihoz. Miguel képzett, türelmes, jól lát a ringben, továbbá elég érettnek tűnik ahhoz, hogy méltó utódja legyen Franciscónak.

4. Mire várt Raul Caiz Jr? Vargas jó szokásához híven hamar, már a negyedik felvonásban felszakadt egy vétlen fejelést követően. A sérülést egy darabig sikerült karban tartani a ringsarokban, a mérkőzés kései meneteire azonban brutálisan szétnyílt a vágás, és mindent vörös nedű lepett el. A vértől átázott ingű mérkőzésvezető azonban hősiesen engedte tovább öklözni a feleket, Vargas átmenetileg vak volt a bal szemére, miközben Berchelt tovább bombázta őt. A tizenegyedik felvonás közben az HBO szakkommentátora, Roy Jones Jr hangosan kifakadt, hogy vessen már véget az egyoldalúvá vált küzdelemnek Caiz Jr. Másodpercekkel később a bíró a felek közé ugrott, és eleget tett a kérésnek. Köszönjük, Roy, hogy emlékeztetted a mérkőzésvezetőt a kötelességére!

berchelt-belt-e1485668486795.jpg

(Photo: www.commdiginews.com)

 

5. Vargas soha nem adja fel! Mindezt eddig is tudtuk, ám a találkozót követően vokalizálta is dolgot a mexikói háborús veterán. "Nem olyan fajta harcos vagyok, aki megadja magát, hanem olyan, aki tovább hajt a végsőkig. Talán tovább is bírtam volna, ha nem állították volna le a mérkőzést." Pontosan a Vargashoz hasonló harcosok egészsége miatt van szükség egy racionálisan gondolkodó mérkőzésvezetőre...

6. Hatalmas küzdelem volt, mégsem lesz az év legjobb meccse. Ahhoz ugyanis túl egyoldalú volt. Berchelt remekül jabelt, továbbá 53%-ban talált hangsúlyos ütésekkel az összecsapás során. Vargasnak menetet sem volt könnyű nyernie.

7. Nem maradt viszont "Év Mérkőzése" várományos háború nélkül a program. Erről Takashi Miura és Miguel Roman gondoskodott, akik egy féktelen, brutális háborút vívtak egymással. A találkozó folyamatosan hullámzott, a felek állánál már csak a kitartásuk volt erősebb. Miura többször is meg volt fogva a találkozó első felében, a hatodik felvonásban pedig úgy tűnt, végérvényesen elkészült az erejével. A hetedikre kamikaze taktikával jött ki, minden ütése kiütési szándékot sejtetett, ám visszamászott a mérkőzésbe, hogy később ő törjön a mexikói meccsben maradására. A tizedikben irtózatos testhorgot húzott meg a japán bunyós, Roman a földre rogyott, ám visszakecmergett a küzdelembe. A HÁBORÚ és a RINGCSODA a záró etapban ért véget, amikor Miguel harmadjára is a földre került, és ezúttal nem sikerült legyőznie a számolást.

c3t1ottwmaeqb36.jpg

(Photo: www.commdiginews.com)

 

8. Miura még mindig veszélyes. Ellentétben Francisco Vargasszal, akivel 2015-ben kötött háborús vérszerződést a japán bunyós, Takashi konzerválta magát, és ennek következtében újabb felejthetetlen csatát adott a bokszvilágnak. Hogy meddig tart a védekezést teljességgel mellőző Miura futása, az talán nem is olyan sokára kiderül...

9. ... (miután) a japán a WBC szervezetnél frissen címet szerző Miguel Berchelt kötelező kihívója lett... ezzel pedig könnyen vége szakadhat Takashi menetelésének is, amennyiben Berchelt állva marad ellenfelének brutális horogzuhatagában.

10. Az HBO a Showtime kistestvére lett... Legalábbis ami a hétvégi, párhuzamosan futó bokszprogramok közvetítési számait illeti. A Showtime-on futó Frampton-Santa Cruz visszavágót, valamint a Zlaticanin-Garcia könnyűsúlyú világbajnoki címmeccset magába foglaló műsor átlagosan 587 ezres nézettséget produkált, míg az HBO által sugárzott program csak 497 ezret. A Showtime mindeközben kifejezetten gazdag felhozatallal büszkélkedik az elkövetkező hónapokban is, míg riválisa egyre látványosabban gyötrődik költségvetésének folytonos nyirbálása végett.

 

A saját pontozólapjaim:

miuraromancard.png

vargasbercheltcard.png


2017-es tippjeim: 3-1 (75%)
Összesített tippjeim: 36-11 (76.5%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7412175122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása