Mit tartogat a hétvége?
2017. április 08. írta: Pradarics Tomi

Mit tartogat a hétvége?

Bár igazi szupermérkőzés nélküli, ám mégis mély hétvégének nézünk elébe, amelyben a négy világbajnoki összecsapáson túl további fontos találkozókat rendeznek szerte a világban. Nézzük, hogy melyekre érdemes figyelnünk:

 

smith-williams-weights_5.jpg

Liam Smith vs Liam Williams, Nagyváltósúly, interim WBO öv, 12 menet: A "Liamok csatájá"-n két ereje teljében lévő 154 fontos kihívó csap össze egymással egy kifejezetten izgalmasnak ígérkező találkozón. Smith messze a tapasztaltabb a felek közül, aki már birtokolta egyszer a WBO övet 2015 és 2016 között. Frank Warren promóter összehozza egymással a két nagyváltósúlyúját, hogy meglássa, melyikükben rejlik nagyobb potenciál nemzetközi címekre a jövőben. Williams véleményem szerint a jobb képességű bunyós, és egy kiélezett, látványos mérkőzést követően az ő győzelmét várom.

flanagan-petrov-weights_5.jpg

Terry Flanagan vs Petr Petrov, Könnyűsúly, WBO öv, 12 menet: Flanagan számára nem lesz sétagalopp legyűrni az agresszív, dörzsölt kihívót, aki a tengeren túlon, feltörekvő/kihívó-jelölt bunyósokkal szemben érlelődött rá egy világbajnoki címmérkőzésre. Terry-nek be kell húznia a győzelmet, s a jövőben sem vár rá könnyebb feladat (Verdejo, Beltran, Moses).

gvozdyk-gonzalez-weights_3.jpg

Oleksandr Gvozdyk vs Yunieski Gonzalez, Félnehézsúly, 10 menet: Az ukrán Gvozdyk bronzérmet szerzett a 2012-es olimpián, miközben honfitársai, Usyk és Lomachenko, akikkel a hétvégén egy HBO-gálán bokszol, behúzták a tornagyőzelmet Londonban. Gvozdyk engem eddig meggyőzött, a veterán Chilembát ellentmondst nem tűrően múlta felül novemberben a Ward vs Kovalev gála PPV-programjában, és egyértelműen a gazdag 175 fontos divízió bajnokaspiránsa. Keményebb meccsen várom a győzelmét a szívós és erős Gonzalezzel szemben.

Oleksandr Usyk vs Michael Hunter, Cirkálósúly, WBO öv, 12 menet: Usyk számára elindult az amerikai felfuttatás időszaka, ezért szükséges a látványos mérkőzésen bemutatott meggyőző siker. Hunter konvencionálisabb stílusa ehhez jobb táptalajt ad az ukránnak, mint a tengerentúli debütáló összecsapásán Thabiso Mchunu adott, bár az utóbbi versenyző passzív, defenzív-orientált stílusát is sikeresen feltörte idővel Usyk. A tipp itt egy szebb mérkőzésen aratott idő előtti győzelem a címvédő részéről.

lomachenko-sosa-weights_1.jpg

(Photos: www.boxingscene.com)

 

Vasyl Lomachenko vs Jason Sosa, Nagypehelysúly, WBO öv, 12 menet: http://ringcsoda.blog.hu/2017/04/08/vasyl_lomachenko_vs_jason_sosa_felvezetes_a_merkozeshez

Jose Argumedo vs Gabriel Mendoza, Szalmasúly, IBF öv, 12 menet: Argumedo a nehezebb úton jutott el a bajnoki címmérkőzéshez, amelyet ütemtelen stílusának köszönhetően behúzott Katsunari Takayama ellen 2015 decemberében. Azóta két címvédést jegyzett a mexikói övbirtokos közepes erősségű ellenfelekkel szemben nyújtott meggyőző teljesítményekkel. Mendoza egy tapasztalatlan kihívó, aki eddig minden fontosabb összecsapását elbukta. A déli súlycsoportokban olykor furcsa körülmények között cserélnek gazdát az övek, de nem látom, hogy itt ez megtörténne. Mendoza nagyot üt, ez tény. Hogy betalál-e vele, az egy másik kérdés.

Nehomar Cermeno vs Shun Kubo, Nagyharmatsúly, WBA reguláris öv, 12 menet: Cermeno másodvirágzását éli a korábbi harmatsúlyú felfutását követően, és aratott néhány figyelemreméltó sikert a tavalyi évben, beleértve a WBA marginális öv begyűjtését 122 fonton. A venezuelai születésű bunyós utazó nagykövet lett, miután hazájában és a környező országokban nem igazán kíváncsiak sótlanszerű stílusára. Az utolsó három összecsapását Kínában vívta Nehomar, ezúttal pedig Japánba utazik a helyi Shun Kubo ellen. A japán eddig szépen huzkodta a győzelmeket, de hatalmas ugrásra lenne szüksége, hogy meglepje a tapasztalt címvédőt. A magasság- és karhosszfölény a kihívónál van, és a hazai pálya is neki kedvezhet. A tipp mégis Cermeno szoros pontozásos győzelme egy jó mérkőzést követően.

Alejandro Luna vs Andrey Klimov, Könnyűsúly, 10 menet: Luna egy izgalmas stílusú, világbajnoki címre predesztinált feltörekvő 135 fontos bunyós, akinek tökletes ütembe érkezik a karrierjében a Klimov elleni kihívás. Az orosz bunyós szebb napokat is látott már a mostani napjainál, de még így is létfontosságú tapasztalatokhoz juttathatja a nem túl magas munkatempóban küzdő Lunát. Gondot azonban nem okozhat Klimov a kaliforniai bunyósnak, ha utóbbi belátható időn belül jelentkezni akar egy világbajnoki összecsapásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7912410055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása