Mit tartogat a hétvége?
2017. április 22. írta: Pradarics Tomi

Mit tartogat a hétvége?

Erős hétvége elé nézünk a világbajnoki összecsapások számát tenkintve. És annyira mégsem, ha megnézzük őket közelebbről. Van közöttük jó párosítás, és van kevésbé jó. Szerencsére itt van nekünk az esti Felix Promotion gála. Ha volt már kifejezetten erősnek és izgalmasnak ígérkező, a televízió által követett magyar ökölvívó gála Rácz Félix promóciójának másodvirágzása óta, akkor ez az. Feketén és fehéren. Lássuk, hogy milyen összecsapásokat tartogat a hétvége a bokszszurkolók számára.

dsc_0810_1.JPG

Törteli Balázs vs Rácz Antal, Váltósúly, Magyar-bajnoki cím, 10 menet: Törteli februárban sziporkázó bunyóval húzta be a kötelezőt szerb ellenfelével szemben. Ezúttal egy ismeretlen srác, Rácz Antal vár rá a kötelnégyszögben, akivel szemben első ízben igyekszik megvédeni tavaly novemberben begyűjtött Magyar-bajnoki címét. Ráczról nem sokat tudni. A mérlegelésen úgy tűnt, a váltósúly nem a valódi vadászterülete. Törteli remek formában van. Azok a horgok kegyetlen kemények, és nem röstelli testre is meghúzni őket Balázs.
Tipp: Rácznak biztosan remek élmény lesz egy nívós, teltházas gála televíziós programjában bunyózni. A váltósúlyú Magyar bajnok csak egyszerűen túl nagy és erős lesz neki. Törteli idő előtti győzelmét látom magam előtt.

Darmos József vs Bozai Gyula, Cirkálósúly, interim Magyar-bajnoki cím, 10 menet: Lehet ez a találkozó bármi más, mint egy végtelenül izgalmas háború? Kötve hiszem. Az amatőr rutin a profi rutinnal szemben csap össze. A technikai képzettség és szív kombinációja az akarat és szív kombinációjával. Mindkét harcos tarsolyában akadhat valami, amivel a saját oldalára billentheti a mérleg nyelvét. De vajon melyikük lesz ügyesebb, hogy ezt megvalósítsa?
Tipp: Darmosnak minden képzettségére szüksége lesz. Intelligens elmozgásra és kontratalálatokra építve fölé kerekedhet a végtelen támadásrohamokkal operáló Bozainak. 50-50-es meccsnek tűnik a találkozó, amelyen egy hajszállal a frissesség és az éhség érvényesülhet inkább. Józsi szoros pontozással behúzza a fontos győzelmet egy olyan összecsapáson, ahol a hivatalos győzelem talán kevésbé érdekel minket, mint maga a küzdelem.

Szellő Imre vs Tóth Tamás, Cirkálósúly, WBO interkontinentális öv/Magyar-bajnoki cím, 12 menet: Szellő papíron az esélyesebb versenyző képzettsége és amatőr rutinja végett. Az ország nem kapná fel a fejét, ha a találkozó végén az ő kezét emelnék a magasba. A világ a látható dolgokra sokkal ersőebben alapoz, mint a láthatatlanokra. Tóth Tamás akarata és hite kevésbé tűnik döntőnek kívülről. Pedig őszintén szólva épp ez teszi izgalmassá ezt az összecsapást. A legveszélyesebb ellenfél nem az, akiről a világ azt hiszi, hogy képes legyőzni bárkit, hanem az, aki magáról hiszi azt, hogy képes erre.
Tipp: Minden tiszteletem Szellő Imréé. Benne van az egyik legnagyobb potenciál arra, hogy a jelenlegi magyar mezőnyből elérjen egy világbajnoki összecsapásig a jövőben. Tóth Tamás ugyanakkor azt a képességet birtokolja, ami ellene képes menni a logikának. Tyson Fury, Daniel Jacobs, Yukinori Oguni, Jezreel Corrales, Byron Rojas csak néhány azok közül a versenyzők közül, akik magukban hittek, és az elmúlt évek legnagyobb meglepetéseiket aratták teljesítményeikkel. Tóth Tamás hisz magában. És talán ő lesz a következő, aki emlékezteti a sportágat arra, hogy a valóság egy álomból születik.

Oscar Valdez vs Miguel Marriaga, Pehelysúly, WBO öv, 12 menet: Valdez akaratos, képzett, agresszív, éhes. Marriaga utolsó A kategóriás ellenfele Nicholas Walters volt, akivel szemben vállalható teljesítményt nyújtott, és végigállta a tizenkét felvonást. Vajon erre képes lesz Valdezzel szemben is?
Tipp: Talán igen. A megérzés itt azonban egy újabb figyelemre méltó produkció az izgalmas stílusú Valdeztől, és egy idő előtti győzelem a meccs második felében.

Jessie Magdaleno vs Adeilson Dos Santos, Nagyharmatsúly, WBO öv, 12 menet: Magdaleno karrierje legfontosabb győzelméből érkezik. Nonito Donaire ellen megmutatta Jessie, hogy képes kézben tartani egy összecsapást egy A kategóriás ellenféllel szemben.
Tipp: Az ismeretlen, brazil Adeilson Dos Santosszal szemben pedig minden bizonnyal ismét megmutatja, hogy mire képes egy nem A kategóriás ellenféllel szemben. A tipp Magdaleno idő előtti győzelme.

Gilberto Ramirez vs Max Bursak, Nagyközépsúly, WBO öv, 12 menet: Bursak az eredeti kategóriája felett fog ringbe lépni az eddigi legjobb ellenfelével szemben. A sérüléséből felépülő Ramirez számára biztonsági választásnak tűnik a találkozó.
Tipp: Ramirez pontozás.

Jermell Charlo vs Charles Hatley, Nagyváltósúly, WBC öv, 12 menet: Don King minden maradék erejét és befolyását latba helyezte, hogy képes legyen Charles Hatley számára világbajnoki címmérkőzést szereznie. Cserébe kapott egy pert a nyakába a kihívót irányító emberek jóvoltából. Mindez azonban nem befolyásolja a tényt, hogy Charlo jóval komplexebb ökölvívó. Nem okozhat gondot számára Hatley legyőzése, ha komolyan gondolja, hogy a 154 fontos divízió élbolyába kíván tartozni.
Tipp: Charlo kései kiütéssel vagy tiszta pontozással behúzza a kötelezőt.

Shawn Porter vs Andre Berto, Váltósúly, 12 menet: Mindketten kemény, kitartó harcosok. Porter azonban az, aki tavaly képes volt 12 kétoldalú felvonásból ötöt elvinni a váltósúlyú kategória jelenlegi legjobbjának tartott Keith Thurmannel szemben. Berto valaha bárkinek megnehezítette volna a dolgát, de a 2015 szeptemberi bántóan tiszta Floyd Mayweather Jr elleni vereség óta nem bizonyította, hogy még mindig benne van az X-faktor.
Tipp: Porter egy látványos, pörgős összecsapáson tiszta pontozással győz.

Marlon Tapales vs Shohei Omori II, Harmatsúly, WBO öv, 12 menet: Tapales az egyik legkeményebb fickó a 118 fontos mezőnyben. Jobban mondva már csak volt. A filippínó ugyanis nem tudta hozni a súlyt a mérlegelésen, így az övét már a találkozót megelőzően elbukta. A felek 2015-ös első találkozóján Tapales négy és fél perc leforgása alatt négyszer padlóztatta Omorit. Az esélyek ezúttal sem sokkal jobbak a japán bunyós számára.
Tipp: Tapales brutális horgai ezúttal is megteszik a hatásukat, és a találkozó nem megy végig.

Kazuto Ioka vs Noknoi Sitthiprasert, Légsúly, WBA öv, 12 menet: Ioka évekig Gonzalez, Estrada és Ruenroeng árnyékában bunyózott a 112 fontos kategóriában. Most, hogy a három korábbi bajnok közül kettő északra vándorolt, míg a harmadik vereségeket követő inaktív időszakát tölti, Ioka végre az elsőszámú öklözővé vált légsúlyban.
Tipp: Ezt a pozícióját pedig nem fogja odaadni ismeretlen kihívójának. Igen, a thaiok kiszámíthatatlanul erősek olykor. Sitthiprasert azonban nem tűnik olyan képességűnek, ami gondot tudna okozni a többszörös világbajnok Iokának. A japán jó formában van. És talán a meccs második felében lezárja a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5112420373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása