Jose Argumedo vs Gabriel Mendoza: Ráhangolódás a mérkőzésre
2017. május 27. írta: Pradarics Tomi

Jose Argumedo vs Gabriel Mendoza: Ráhangolódás a mérkőzésre

A szalmasúlyú IBF címvédő, Jose Argumedo néhány óra múlva harmadjára teszi kockára titulusát. Ellenfele ezúttal a kolumbiai Gabriel Mendoza lesz a mexikói Monterrey városában sorra kerülő ökölvívó gálán.

 

Jose Argumedo

Nemzetiség: Mexikó
Mérleg: 19-3-1, 11 KO
Cím: IBF szalmasúly, 2015-
Súlycsoport: Szalmasúly (105 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 3. (Boxingscene), 4. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 3-0, 1 KO

vs

Gabriel Mendoza

Nemzetiség: Kolumbia
Mérleg: 28-4-2, 23 KO
Cím: -
Súlycsoport: Szalmasúly (105 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

jose-_tecuala_-argumedo-1-702x450.jpg

 (Photo: www.soloboxeo.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2017.05.26., Monterrey, Mexikó

A súlycsoport világbajnokai: Wanheng Menayothin (WBC), Knockout CP Freshmart (WBA), Jose Argumedo (IBF), Tatsuya Fukuhara (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 6/10

*

A 2015-ös esztendő utolsó napjaiban a japánok szalmasúlyú kultuszbunyósa, Katsunari Takayama ellen bajnoki címet szerző Argumedo számára nem sok hozzáértő jósolt hosszú trónuson töltött időt. A mexikói versenyző azonban már két alkalommal is hazavitte az övét címvdédő összecsapásokat követően, és magyar idő szerint szombat hajnalban igyekszik újfent így cselekedni. Argumedo egy harcos bunyós, akinek stílusát nehezen lehetne konvencionálisnak nevezni. A nehéz út azonban, amit bejárt, mire eljutott a világbajnoki címig, jó szolgálatot tett és tesz számára, hogy életben tudjon maradni a kategória élmezőnyében. Gabriel Mendoza egy tipikus kolumbiai versenyző: a lábai és az öklei is ólmozottak. Argumedo minden bizonnyal túl dörzsölt ahhoz, hogy rálépjen a pontatlanul dolgozó kihívó lövegeire, a fordított alapállású Mendoza azonban állni fogja, és alkalomszerű találatai ébren tartják a hazai publikum érdeklődését az összecsapás iránt.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Argumedo megoldja ezt a mérkőzést, behúzza a győzelmet pontozással a szívós Mendozával szemben, és továbbra is állva marad a 105 fontos bajnoki mezőnyben, borsot törve a kritikusok orra alá.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8412543561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása