Exkluzív interjú Oleksandr Usyk promóterével, Alexander Krassyukkal
2017. július 05. írta: Pradarics Tomi

Exkluzív interjú Oleksandr Usyk promóterével, Alexander Krassyukkal

A szeptemberben rajtoló World Boxing Super Series fantázianevű cirkálósúlyú torna izgalmas ökölvívók bevonásával vált egyre nívósabbá az elmúlt hetekben, ám az igazi szenzáció csak néhány napja következett, miután hivatalosan bejelentették, hogy a sorozatban a 200 fontos kategória legjobb versenyzőjének tartott, korábbi olimpiai bajnok Oleksandr Usyk is tiszteletét teszi. A RingCsoda az ukrán WBO bajnok promóterével, Alexander A. Krassyukkal készített interjút, hogy megtudja a részleteket a veretlen bunyós sorozatban történő indításával kapcsolatban.

k2-usyk.jpg

(Photo: wbcboxing.com)

 

A K2 Promotions ukrán szekciójának nemzetközi kapcsolattartója, Yulia Diachenko júniusban Budapesten arról számolt be egy személyes beszélgetés alkalmával, hogy Oleksandr Usyk a tervek szerint hazai címvédést vállal az elkövetkező hónapokban Ukrajnában. Később még azt is említette Yulia, hogy Kijev tűnik a befutónak a gála rendezésére. Mindez azt jelenti, hogy a World Boxing Super Series tornán történő részvétel lehetősége az utolsó pillanatban adódott?

Hallottuk, hogy tervezik a sorozatot, de nem hittünk teljesen abban, hogy valójában létre fog jönni. Így megvártuk, amíg a WBSS szervezői jelentkeznek, és előállnak a hiteles részletekkel, majd úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a tornához.

Spontán ajánlatot kapott a csapat a WBSS szervezőitől, vagy pedig egy hosszabb, tudatosan épített folyamat eredménye volt a szerződések aláírása? Mikor keresték meg Önöket az ajánlattal?

Valójában már jóval azelőtt voltak egyezkedéseink a tornát illetően, mielőtt azt bejelentették. Májusban kaptuk az ajánlatot, ám időbe telt, amíg eljutottunk a tényleges megállapodásig.

Egis Klimas, Usyk menedzsere tavaly ismertette, hogy a tervek szerint az első állomás a korábbi olimpiai bajnok számára a cirkálósúly egyesítése, majd pedig a váltás a nehézsúlyú mezőnybe, ahol ugyancsak a csúcsra fókuszálna Oleksandr. Ez a WBSS torna úgy tűnik, hogy remek lehetőség arra, hogy az övek a veretlen ukrán birtokába kerüljenek, miközben fontos tapasztalatokat is lehet gyűjteni. Mit gondol erről?

Usyk eredetileg egy szabadon választott kihívóval szemben lépett volna szorítóba késő augusztusban Odessában, Ukrajnában. Ezután már volt egy lefoglalt európai meccsidőpontja novemberre, majd pedig következett volna egy amerikai összecsapás számára 2018 februárjában. Ez azt jelenti, hogy Usyk munkaredje igencsak be volt táblázva jó előre. Azonban - ahogy említette is - , az övek begyűjtése cirkálósúlyban a stratégiánk részét képezi, ezért nem hagyhattunk kiaknázatlanul egy ilyen szenzációs lehetőséget. Ez egy hatalmas dobás; minden öv egyesítése 12 hónap leforgása alatt.

Úgy gondolja, hogy Oleksandr készen áll arra, hogy három egymást követő összecsapás során szorítóba lépjen a földkerekség legmagasabban rangsorolt 200 fontos versenyzői ellen?

Ellenkező esetben nem tenné tiszteletét a tornán. Csak egyetlen út van, amelynek mentén valaki a legjobb bunyóssá válhat a súlycsoportjában: le kell győzni a kategória legkiválóbb versenyzőit. Ehhez pedig a WBSS torna nyújtja a legnagyobb lehetőséget.

Az amerikai HBO csatorna komoly potenciált lát Usykban, és már el is kezdték felépíteni őt a tengeren túli szurkolók számára. Zökkenőmentes volt elérni, hogy Oleksandr kikerüljön a televíziós társaság programjából a torna idejére [amennyiben nem épp ők lesznek a sorozat amerikai közvetítői]?

Az HBO a stratégiai partnerünk. Egy nagyon kedves ember, és egy jó barát, Peter Nelson [az HBO csatorna ökölvívó közvetítéseinek programigazgatója] volt az, akinek a jóvoltából Usykot megismerhette az amerikai közönség. Ő volt az, aki Oleksandr épülését szemmel tartotta már annak profivá válása óta, és, miután különleges tehetségnek tartotta, felvette őt a csatorna programjába, hogy segítsen az ukránt népszerűvé tenni. Természetesen mindent lepontosítottunk az HBO-val a tornán történő részvételt illetően.

Ismertettek önökkel bármilyen részletet a tornával kapcsolatban? Tudják már, hogy miképp fest a pontos lefutása a sorozatnak?

Annyit tudunk, hogy Monacóban lesz a torna hivatalos bejelentése (a sorsolás és a köré épített gála) július 7-én és 8-án. Az első fordulót szeptemberben rendezik majd. A teljes sorozat pedig a tervek szerint 12 hónapon belül befejeződik.
A legjobbak versengése minden bizonnyal egy új minőségi szintre emeli majd a cirkálósúlyt. Az egész világ a szemtanúja lesz, amint egy új szupersztár születik. A győztes mindent visz!

Köszönöm az interjút, Alex!

Én is köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4512643489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása