Mit tartogat a hétvége? Július 29-30.
2017. július 28. írta: Pradarics Tomi

Mit tartogat a hétvége? Július 29-30.

Ez a hét mindössze egyetlen világbajnoki mérkőzéssel szolgált a bokszszurkolók számára, ám a brooklyni Barclays Centerben tető alá hozott szombati gála négy főbb összecsapása mind nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtótól, mint Zou Shiming első világbajnoki címvédő mérkőzése, amelyen a kínai bunyós nagy meglepetésre alulmaradt a japán Sho Kimura ellen helyi idő szerint péntek este Shanghaiban. Lássuk, hogy mit tartogat még a hétvége...

washington-miller_11.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

2017.07.29. Carl Frampton (23-1, 14 KO) vs Andres Gutierrez (35-1-1, 25 KO), Pehelysúly, 12 menet: Frampton újabb világbajnoki cím begyűjtését tervezi a jövőben, valamint a Leo Santa Cruz elleni rivalizálás lezárását, amelyben jelenleg 1-1-re állnak a felek. Ezen célok eléréséhez azonban csak Andres Gutierrezen keresztül kerülhet közelebb a belfasti bunyós, akivel szombat este néz farkasszemet Frampton. Gutierrez egy koncvencionális stílusú mexikói versenyző, aki tisztességes alapokkal rendelkezik, és jól vágja a ringet, a munkatempója azonban bántóan alacsony, és nem számít túlzottan kreatív offenziájú versenyzőnek sem. Carlnak már régóta érett egy jutalomjáték a hazai közönsége előtt, ez a mérkőzés épp ilyesminek tűnik. Csak koncentráltnak kell maradnia Framptonnak, hogy ne kockáztassa minőségi pályafutásának elkövetkező éveit.
Tippem: A masszív felépítésű Gutierrez túlélheti a mérkőzést, ha nem épp most tervezi tősgyökeresen megváltoztatni az eddigi küzdőstílusát. Egy éhes, fókuszált Frampton sziporkázhat a találkozó során, és könnyedén zsebelheti be a győzelmet. Az utóbbi négy összecsapásán nem jött össze a kiütés az északír bunyósnak, és lehetséges, hogy ezúttal sem fog.

frampton-gutierrez-weights_1.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

2017.07.29. Jarrell Miller (18-0-1, 16 KO) vs Gerald Washington (18-1-1, 12 KO), Nehézsúly, 10 menet: Miller eddigi erődemonstráló győzelmei impozánsan mutatnak, ám még ezeket is könnyedén túlszárnyalja a száj, amely a bunyóshoz tartozik. A huszonkilenc éves feltörekvő versenyző ezúttal a legutóbb Deontay Wildert megizzasztó Gerald Washington elleni összecsapásba magyarázta bele magát, amely kiváló alkalomnak mutatkozik arra, hogy lássuk, mennyi is van valójában a látvány mögött. Ez egy izgalmas, tíz menetre tervezett nehézsúlyú találkozó két amerikai versenyző között, amelynek győztese közel kerül egy világbajnoki lehetőséghez. Washington a B oldal, neki van több ledolgoznivalója, s ha valamiből, mélyebb profi tapasztalatából meríthet a korábban futball-karrierre törekvő bunyós.
Tippem: Washington Wilder ellen bizonyította, hogy nem csak egy név, és tud összeszedetten bunyózni, azonban ennek ellenére is az lett a végeredménye a találkozónak, amelyet előtte mindenki prognosztizált... Millernek is megy a nagyot ütés, ráadásul jóval frissebb, mint a 35 éves Gerald. A méretbeli fölény nem tűnik elégnek ahhoz, hogy Washington távol tudja tartani magától masszív felépítésű ellenfelét, amely könnyen katasztrófához vezethet Gerald számára. A tipp itt egy Miller idő előtti győzelem, amely - bicskanyitogató nyilatkozataival karöltve - egy Deontay Wilder elleni WBC világbajnoki mérkőzéhez juttathatja őt a közeljövőben.

2017.07.29. Rau'shee Warren (14-2-0-1, 4 KO) vs McJoe Arroyo (17-1, 8 KO), Harmatsúly, IBF eliminátori, 12 menet: A két ökölvívó pályafutása nem csak abban hasonlít, hogy amatőrként mindketten jártak olimpián, hanem abban is, hogy mindketten az előző összecsapásukon veszítették el profi világbajnoki címüket. Warren három olimpia után a második próbálkozásra gyűjtötte be a WBA nagyharmatsúlyú övét, amelytől mindjárt az első címvédésén elválasztotta őt a kazah Zhanat Zhakiyanov. Arroyo egy kategóriával lejjebb, 118 fonton nyerte el a megüresedett IBF címet, és neki sem sikerült túlélnie az első alkalmat, amikor kockára tette azt. Warren lefogyaszt egy súlycsoportot, ahol az IBF szervezet feldobta a felek számára az eliminációs mérkőzés lehetőségét. A találkozó győztese a regnáló világelső Jerwin Ancjas kötelező kihívójává válik. Remek párosítás két technikailag magasan képzett, vereségből érkező, bizonyítani vágyó versenyző között.
Tippem: Ancajas remek bunyóval mattolta a szebb napokat is látott korábbi bajnok Hernan Marquezt, ez a győzelem azonban már több mint három éve gazdagította a puerto ricói versenyző rekordját. Warren kiábrándító teljesítményt nyújtott Zhakiyanov ellen, amelyből kirajzolódott, hogy vannak mentalitásbeli gondjai egy rámenős, eltökélt ellenféllel szemben, Arroyo azonban nem fogja ilyen helyzetbe sodorni az amerikait. Ha Warrent nem gyengíti le túlzottan a fogyasztás, akkor behúzza a győzelmet pontozással.

charlo-heiland_5.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

2017.07.29. Jermall Charlo (25-0, 19 KO) vs Jorge Sebastian Heiland (29-4-2, 16 KO), Középsúly, WBC eliminátori, 12 menet: Charlót legutóbb még egy kategóriával lejjebb, 154 fonton láthattuk bunyózni, amikor pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét húzta be Julian Williams ellen egy ötödik menetes technikai kiütés formájában. A veretlen amerikai az IBF világbajnoki övét hagyta hátra a súlycsoportváltással, ám új divíziójában rögtön egy újabb címmérkőzésre lőheti be magát Jorge Heilanddal szemben. Az argentin bunyóst harcossága messzire vezette, ám Charlo személyében egy olyan ellenféllel találkozik szombaton, aki a bunyó minden elemében felülmúlja őt. Jermall már most a Golovkin vs Alvarez mérkőzés győztesére feni a fogát, akinek kötelező kihívója lesz, amennyiben győz a hétvégén, és nem is lenne előre lefutott egyik szupersztár elleni lehetséges összecsapása sem. Ahogy azonban Framptonnak, úgy Charlónak is dolga van, mielőtt újabb hegycsúcsot igyekszik bevenni.
Tippem: A nem túl dinamikus, nyitott felállású, kissé körülményes Heiland könnyen egy koncentráltan fellépő Charlo céltáblájává válhat. Ebben a mérkőzésben benne van, hogy egy igazi showt kapnak az emberek a pénzükért, amelyet a tehetségesebb amerikai bunyós fog szolgáltatni nekik kitartóan küzdő ellenfelével szemben.

2017.07.29. Adrien Broner (33-2, 24 KO) vs Mikey Garcia (36-0, 30 KO), Kisváltósúly, 12 menet: Adrien Broner többedjére próbálja eladni a szöveget, hogy az épp aktuális mérkőzésétől komolyan veszi a karrierjét. Legutóbb az idén februári, Adrian Granados elleni találkozója előtt sütötte el a dolgot, mielőtt még megváltoztatta a szerződésben megállapodott 140 fontos súlyhatárt, miután ennek kipipálásához nyilvánvalóan nem dolgozott elég keményen a teremben. Ezúttal Adrien nagyobb tételben hazárdírozik, ugyanis a hírek szerint fél millió dollárt kell fizetnie, amennyiben nem tudja abszolválni a mérlegelési procedúrát a kisváltósúly felső határán belül. A bennfentesek arról számoltak be, hogy ezúttal nem lesz gond a motivációval, és maga Broner is fókuszáltabbnak tűnt valamennyivel a korábbiaknál a felvezetés során. Szüksége is lesz arra, hogy csúcsformában legyen, ha meccsben igyekszik tartani magát Garciával szemben. A veretlen mexikói-amerikai bunyós ugyanis épp abban erős, amiben Adrien nem túlzottan. Minden alkalommal tökéletes felkészüléssel érkezik a szorítóba, ahol semmi sem tudja kizökkenteni hitéből a küzdelem során. Broner korábbi, váltósúlyú buktáinak bélyegei rá lettek sütve a csörte bejelentése után nyilvánosságra hozott oddsokra, amelyek 5/1 arányban tartották esélyesnek Garciát. Elsőre ez még akár reálisnak is tűnhetne, ha azonban számba vesszük, hogy mind Marcos Maidana, mind Shawn Porter nyomulós, agresszív erőboksszal volt képes fölényben zárni a mérkőzést, miközben Garcia biztonság-orientált ökölvívása egészen más meccsképeket szokott kölcsönözni, ildomossá válik az újragondolásra a bukik által megálmodott szorzó. Ezt helyettük azóta már megtették a bevállalósabb fogadók, akik 2/1-ig nyomták vissza az oddsot, miután a szelvények 90%-a Adrient várja győztesnek. Broner sajátos ütemből és szögekből indított ütései egy letisztult, mértani pontossággal dolgozó, rendszerető versenyző számára rémálommal felérő mérkőzésképet is hozhatnak. Mindezek mellett a korábbi négy kategóriában is csúcsra érő, váltósúlyból érkező Adrien kétségtelenül nagyobb darab is, mint a könnyűsúlyból felránduló Garcia. Ha más nem, a fentebb említettek elég kiegyenlítetté teszik ezt a találkozót ahhoz, hogy még nagyobb kedvvel fordítsuk rá a figyelmünket.
Tippem: Broner komoly gondot is okozhat a kisebb, és általában túlzottan visszafogottan bunyózó Mikey számára, még ha a WBC regnáló könnyűsúlyú világelsője elég masszív és ellentmondást nem tűrő módon zsebelte be a zöld övet utóbbi mérkőzésén Dejan Zlaticaninnal szemben. Egy jó Bronerrel alakulhat ez a mérkőzés kiegyenlítetten. A tipp itt egy kétoldalú mérkőzés végén a tudatosság, az ésszerűség és a józanság diadalaként egy szoros Garcia pontozásos győzelem.

garcia-broner_4.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

2017.07.30. Justin DeLoach (17-1, 9 KO) vs Nathaniel Gallimore (18-1-1, 15 KO), Nagyváltósúly, 10 menet: Vannak kihívók, akiknek elég jókor jó helyen lennie, hogy kapjanak egy lehetőséget egy világbajnoki címmérkőzésen. És vannak olyan kihívók, akik keményen küzdenek a szorítóban azért, hogy egy nap odaérjenek a csúcsra. Justin DeLoach az utóbbi táborba tartozik. A fiatal amerikai versenyző az elmúlt négy mérkőzésén veretlen feltörekvőket (Dillon Cook, Junior Castillo, Domonique Dolton), valamint egy egykor magasra taksált versenyzőt (Chris Pearson) győzött le meggyőzően, mielőtt most vasárnap megmérkőzött volna a keményöklű Fernando Guerreróval. Guerrero azonban napokkal ezelőtt kiesett a képből sérülésre hivatkozva. Nem találjuk ki, hogy mi történt! A beugró ellenfél egy legalább annyira keményöklű, veszélyes ellenfél Nathaniel Gallimore személyében. Egy biztos: mikor Justin DeLoach elér egy világbajnoki mérkőzésig, nem lehet majd azt mondani rá, hogy nem tett eleget az oda vezető útja során.
Tippem: Imádnivaló az a bizonyítani vágyás, amely Justint hajtja előre. Már a Showtime-on történő bemutatkozása óta a nagyváltósúly titkos világbajnoki várományosa. Kell még fejlődnie, hogy a bitang erős kategóriában ne csak elérjen a lehetőségig, de meg is ragadja azt. Ez a mérkőzés van soron, amelyen bizonyítani kell. És ez minden bizonnyal meg is fog történni. A tippem DeLoach idő előtti győzelme egy látványos mérkőzésen.

2017.07.30. Victor Ortiz (31-6-2, 24 KO) vs Saul Corral (25-9, 16 KO), Váltósúly, 10 menet: Ortiz visszatér. De vajon lehet onnan visszatérni, ahol ő van? Mentálisan mindig kinn fog maradni, hiába tér vissza a szorítóba. Corral egy őszinte küzdő, aki ugyanakkor nem rendelkezik azzal a plusszal, amivel kiszállásra tudná kényszeríteni Victort. Ortiz mindazonáltal a 147 fontos kategória csúcsát célozta meg, így az afelé vezető úton előbb utóbb akad olyan ellenfél, akin nem lesz könnyű átlépnie a WBC korábbi bajnokának.
Tippem: Ortiznak nagy valószínűség szerint nem itt fognak kezdődni a gondjai, és behúzza a győzelmet, talán idő előtt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1812696873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása