Exkluzív interjú Nonito Donaire menedzserével, Rachel Donaire-rel
2017. július 31. írta: Pradarics Tomi

Exkluzív interjú Nonito Donaire menedzserével, Rachel Donaire-rel

Nonito Donaire-t utoljára tavaly novemberben láthattuk a szorítóban, amikor a filippínó bunyós egy taktikai összecsapáson elveszítette WBO nagyharmatsúlyú bajnoki címét. Nem sokkal később a négy súlycsoportban is csúcsra érő Donaire útjai elváltak a pályafutását hosszú évekig irányító Top Rank promóciós irodáétól. A harmincnégy esztendős bunyósról, aki legjobb éveiben kirobbanthatatlan volt a súlycsoportoktól független top tizes ranglistákról, hosszú hónapokig semmit sem lehetett hallani. Az elmúlt héten azonban hivatalosan bejelentették, hogy Nonito az ökölvívás világába tavaly nyáron visszacsöppenő, és új promóciót alapító Richard Schaeferrel kötött megállapodást, aki kifejezetten szoros kapcsolatot ápol a pehelysúly legjobbjait is felsorakoztató Premier Boxing Champions fantázianevű sorozat megálmodójával, Al Haymonnal. A RingCsoda a bunyós feleségét és menedzserét, Rachel Donaire-t kérdezte az új kontraktussal, valamint Nonito jövőjével kapcsolatban.

nonito_donaire_vs_toshiaki_nishioka_lmxtiz6ql2px.jpg

(Photo: www.zimbio.com)

 

Tavaly novemberi mérkőzése óta nem sokat hallhattunk Nonitóról. Márciusban nyilatkoztál utoljára; akkor arról számoltál be, hogy mielőbb szeretnéd a férjedet újra a ringben látni, és ennek érdekében keresitek azt a promótert, akivel a legjobb feltételek mellett tudnátok együtt dolgozni. Hogyan teltek ezek a hónapok?

Igen, végig izgatottam vártam, hogy mikor tudja végre folytatni a karrierjét Nonito, de ehhez promóterekkel egyeztetett találkozókra és hosszú tárgyalásokra volt szükség, hogy lássuk, mi van valójában terítéken. Miután ezzel megvoltunk, le kellett ülnünk, és megtervezni, hogy milyen irányvonalat szeretnénk követni, és hogy ez pontosan kivel lehetséges. Végül Richard Schaefer mellett döntöttünk, és a RingStar Sporttal kötöttünk szerződést. Szeptemberre tervezzük a férjem visszatérését, egyenlőre az ellenfeléről még nem tudunk semmit.

Nonito legutóbbi összecsapásait nagyharmatsúlyban vívta, miután a WBO 122 fontos övét birtokolta. Melyik kategóriában tervezitek a visszatérést?

Pehelysúlyban, 126 fonton.

Schaefer remek kapcsolatot ápol Al Haymonnal, így elérhetőek lehetnek Donaire számára pehelysúlyban a nagyágyúk. A WBA bajnok Leo Santa Cruz, a WBC világelső Gary Russell Jr, az IBF címvédő Lee Selby, valamint korábbi bajnokok, Carl Frampton és Abner Mares is könnyedén szóba jöhetnek Nonito számára...

Igen, pontosan ez volt a közös pont Richard és Nonito álláspontjában, hogy ezekkel a bunyósokkal összejöhessenek a mérkőzések, amelyek már régóta váratnak magukra. Ha emlékszel, egy Mares és Nonito közötti szupermeccs korábban nem tudott létrejönni. Reméletőleg mostantól már semmi akadály nem fog ezek elé a lehetőségek elé gördülni.

Bár Nonito szakított a Top Rankkel, úgy nyilatkoztál márciusban Steve Kimnek, hogy el tudjátok képzelni, hogy a jövőben együtt dolgozzatok Bob Arummal. Azt is mondtad, hogy az utolsó ajánlatot Bobtól januárban kaptátok egy Oscar Valdezzel szembeni áprilisi világbajnoki mérkőzésre. Jó maradt a kapcsolat közöttetek?

Barátságos a kapcsolatunk Bobbal, bár tisztán üzleti szempontból. Nem kaptunk tőlük ajánlatot azután, hogy feldobták a Valdez elleni összecsapást, de bármikor elérhetnek bennünket, és biztos vagyok benne, hogy a RingStar bárkivel együtt fog dolgozni, amennyiben van egy kiszemelt mérkőzés, amelyek tető alá akarnak hozni.

Mit gondolsz, mi sülhet ki Nonito pályafutásának ezen, kései szakaszából? Képesnek tartod őt arra, hogy újra világbajnokká váljon, esetleg uraljon egy kategóriát, csakúgy, mint a karrierje legjobb éveiben?

Igen, mindenképp úgy látom, hogy fog még övet szerezni, és akár még uralni is a kategóriát, amennyiben a versenyzők hajlandóak ringbe lépni vele szemben. Nonito mindig vállalta a kihívásokat. Jópár jelentős mérkőzést nyert meg. Néhányat el is veszített. De a legfontosabb, hogy bármilyen hibát is vét, azt mindig kijavítja.

Köszönöm a beszélgetést, Rachel!

Én is köszönöm!

 

Az interjút készítette: Pradarics Tamás
Az interjú 2017.07.28-án készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6512703925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása