A váratlanság színpadán: Dupla leütés Tokióban
2018. április 17. írta: Pradarics Tomi

A váratlanság színpadán: Dupla leütés Tokióban

Múlt csütörtökön, a tokiói Korakuen Hallban rendezett ökölvívó gálára érkező szurkolók nem készülhettek túl sok drámára, miután megváltották jegyeiket egy öt összecsapásból álló, szolid jelentőségű eseményre, ám az este különleges jelenséget tartogatott számukra, amellyel egyben sokadszorra is igazolódott a legendás amerikai szakkommentátor, Larry Merchant híres mondata: "Az ökölvívás a váratlanság színpada"...

alvin-lagumbay-keita-obara-simultaneous-punch_fukuda-770x532.jpg

(Photo: Naoki Fukuda/ringtv.com)

 

A publikumnak három feltörekvő versenyző kötelezően behúzott győzelmén keresztül vezetett az út, hogy aztán olyat lásson, amelyet egy életben szerencsés, ha egyszer láthat egy szurkoló a saját szemével. A kedvezményezett ütközet, amelynek záró képkockái többmilliós nézettséget fognak produkálni az elkövetkező években, a korábbi kisváltósúlyú világbajnoki kihívó, a hazai Keita Obara mérkőzése volt a filippínó Alvin Lagumbay ellen egy tizenkét felvonásra kiírt, WBO regionális címmérkőzésen.

Obara (19-3-1, 17 KO) jól kezdte a találkozót, és már a nyitó menetben padlóztatta körülményesen támadó ellenfelét, miután egy kontra jobbegyenesest követően ráfuttatta Lagumbayt (10-2, 9 KO) egy balhorogra. A szívós filippínót azonban nem nagyon illette meg ellenfele ereje, és a második körben még akaratosabban támadta a magasabb, jobb alapképességű Obarát, akinek láthatóan nem ízlett, hogy saját offenzíváját folytonosan megakasztotta tapasztalathátrányban lévő küzdőtársa.

keitaobaralagumbay.png

(Photo: asianboxing.info)

 

A második felvonás utolsó negyven másodpercében aztán következett a sportág váratlan csodája: Lagumbay leengedett jobbkézzel elengedett egy balhorgot, miközben egy századmásodperccel később Obara ugyanezt tette. A bombák tisztán találtak, a bunyósok pedig a ring vászonborítására zuhantak. A filippínó versenyző ütése csapódott be először, és ez bizonyult a hatékonyabb találatnak is. Obara néhány másodpercig nem volt eszméleténél, miközben Lagumbay már talpra állt.

A japán bunyós végül kilencnél tudott felemelkedni, ám még mindig nem volt teljesen magánál, így a mérkőzésvezető bölcsen leállította a küzdelmet, miközben a kommentátorok eufórikus állapotba kerültek, miután szemtanúi voltak a dupla leütésnek, amely minden túlzás nélkül olyan ritka az ökölvívásban, mint a fehér holló.

"Nem számítottam arra, hogy ilyesmi történhet... olyan volt, mint egy filmjelenet," - fejtette ki érzéseit a győztes bunyós menedzsere, Art Monis, aki védence ringsarkából nézte végig az ütésváltást.

alvin_lagumbay_keita_obara_by_naoki_fukuda.jpg

(Photo: Naoki Fukuda)

 

Az üzletember továbbá elárulta, hogy van visszavágó opció a japán promócióval kötött szerződésükben. Nem rakétatudomány kitalálni, hogy jó eséllyel láthatunk egy újabb epizódot az Obara vs Lagumbay összecsapásból. Ahogy azt sem rakétatudomány feltételezni, hogy nem érdemes arra számítani, hogy hasonlóan dramatikus és váratlan végjátékkal kecsegtet a revans.

A dupla leütés az ökölvívás égboltjának hullócsillaga. Páratlan jelenség, amely váratlanul villódzik fel egy röpke pillanatra a sportág vándorszínpadán.

Amennyiben tetszett a cikk, KATTINTS IDE, és lájkold a RingCsodát a Facebookon, hogy azonnal értesülhess a frissülésekről!

A találkozó felvétele (az ütközet záró képkockái 7:50-től láthatóak):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7613841798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása