Ryoichi Taguchi vs Ryo Miyazaki: A mérkőzés
2016. szeptember 06. írta: Pradarics Tomi

Ryoichi Taguchi vs Ryo Miyazaki: A mérkőzés

A múlt szerdai tokyói gála első világbajnoki mérkőzése, a Kohei Kono vs Luis Concepcion nagylégsúlyú ütközet magasra tette a mércét az utánuk következő főmérkőzés, a Taguchi vs Miyazaki csata számára, ha utóbbiak fenn szándékozták tartani a ringben aznap este látott izgalmi és látványossági szintet.

Az már a nyitó felvonásban feltűnt, hogy a kihívó Miyazaki sokkal bevállalósabb stílust választott a találkozóra, mint amit a korábbi világbajnoki mérkőzésein megszokhattuk tőle. Ryo folyamatosan előrefele lépegetett, és megpróbálta első szándékból kibokszolni a bajnokot, aki szokásához híven ismét kissé passzívan és álmosan kezdett, így Miyazaki behúzta az első három percet. Taguchi a másodikra éberebben érkezett, és elkezdte okosan kihasználni magasságbeli fölényét, illetve jobb lábmunkáját, amelynek következtében átvette a kontrollt balegyenesekkel, és az alkalomszerű belépegetéseikor indított horgaival.

A harmadik etapot még intenzívebben kezdte a bajnok, és egyre többször gyalogolt rá hajlított karú ütésekkel Miyazakira, aki lábon olyannyira passzív és életlen volt, hogy a kötelekre történő ráhátrálás volt a legtöbb, amit tenni tudott. Ryoichi ezzel rá is talált arra a taktikára, amely eredményesnek bizonyult az alapjaiban továbbra is bevállalós kihívóval szemben, és a folyamatos mozgással, ritmusváltásaival és aktivitásával egyértelműen kontroll alatt tartotta a mérkőzést a bajnok.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

A nyolcadik felvonás szoros, kétoldalú küzdelmet hozott, Miyazaki előre mozgott, és többször keményen eltalálta a korábbi menetekhez képest passzívabb és többet hátráló Ryoichit, ám a kilencediktől újra Taguchi volt az, aki érvényesült effektívebb és pontosabb találataival. Ryo megpróbálta felvenni a versenyt támadásban a bajnokkal, azonban ellenfele szűkebb védekezése és jó ritmusú elhajlásai pontatlanná tették őt, miközben Ryoichi hatékonyan dolgozott, ráadásul folyamatosan váltogatta az ütéseit, amivel kiszámíthatatlan maradt a törekvő kihívó számára.

A tizenkettedik felvonásra egy feltüzelt Miyazaki jött ki egy, a győzelmét a zsebében érző, és ennek megfelelően limitált kockázatot vállaló Taguchival szemben, és szorosan el is vitte a menetet a kihívó.

A pontozók egyhangú döntése alapján a győztes teljesen megérdemelten Ryoichi Taguchi lett, aki ezzel kötelező kihívóját legyőzve megőrizte első helyét a súlycsoportjában. Bár a kategória IBF bajnoka, a szintén japán Akira Yaegashi korábban visszautasította a lehetőséget, hogy honfitársa ellen bokszoljon címegyesítő mérkőzést, Taguchi számára több opció is elérhető kislégsúlyban, többek között a kategória WBC-bajnoka, a mexikói Ganigan Lopez, aki övét idén tavasszal épp Japánban gyűjtötte be Yu Kimura ellen, vagy épp a korábbi bajnok Pedro Guevara, aki többször is ringbe lépett már a szigetországban.

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:


taguvsmiya.bmp
 
Összesített tippjeim: 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2411681099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása