Nehézkesen könnyed rövid történet Jerwin Ancajas tisztaságáról és Manny Pacquiao önzetlenségéről
2016. szeptember 07. írta: Pradarics Tomi

Nehézkesen könnyed rövid történet Jerwin Ancajas tisztaságáról és Manny Pacquiao önzetlenségéről

Tudjuk, hogy a profiboksz világa erősen vízfejű tud lenni, amikor a mérkőzések bevételeinek szétosztására kerül a sor. Az alsóbb súlycsoportok mindig is mostohagyereknek számítottak, mégis képes vagyok ledöbbenni, hogy mennyire mostoha az a gyerek...

A hétvégén a Fülüp-szigeteken megrendezett McJoe Arroyo vs Jerwin Ancajas IBF nagylégsúlyú világbajnoki címmérkőzés rendezési jogát Manny Pacquiao promóteri irodája, az MP Promotions nyerte el a minimálisan megajánlható 25 ezer dollárral. A kihívó Ancajasnak az összeg 15%-a, vagyis 3.750 dollár jutott belőle. Miután a menedzsere leveszi a maga 33.5%-át, Jerwin zsebében kétezerötszáz dollár marad, amelyből még adót is kell fizetnie a filippínó kormány felé. A maradékot átszámolva a fiatal bunyós nagyjából ötszázezer forintnak megfelelő amerikai dollárért vívta meg élete eddigi legnagyobb mérkőzését. Ancajas saját bevallása szerint az eredetileg márciusra tervezett Arroyo elleni összecsapásért még 40 ezer dolláros fellépti díjat kapott volna, ám az a gála végül a főmérkőzés meghiúsulása miatt teljes egészében elmaradt, amely végül a kialakult helyzethez vezetett.

A találkozót követően a filippínó öklöző, akinek édesapja egy helyi banánültetvény dolgozója, a következőképp fogalmazta meg gondolatait: "Csak az volt a fontos számomra, hogy elnyerjem a világbajnoki címet és büszkeséget szerezzek a hazámnak. A pénz számomra nem az elsődleges motiváció."

Manny Pacquiao, aki a promóciójának első világbajnokát üdvözölte Ancajasban, úgy nyilatkozott a fiatal bunyósról, hogy minden megvan benne, amire egy nagy bajnoknak szüksége van: alázatosság, bátorság, kitartás és erős hit Istenben.

(Photo: Boxingscene.com)

A legendás bokszoló továbbá felajánlott egy 500 ezer pesós (nagyjából 10.700 amerikai dolláros) bónuszt a bunyósának sikeres címszerzéséért, amely összeg így megötszörözi Jerwin eredetileg siralmasan alacsony nettó meccspénzét.

Nagy tisztelet Jerwinnek a tisztaságáért és Manny-nek az önzetlenségéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2211683871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása