Roman Gonzalez vs Naoya Inoue: Létrejöhet az álomderbi?
2016. szeptember 07. írta: Pradarics Tomi

Roman Gonzalez vs Naoya Inoue: Létrejöhet az álomderbi?

Vasárnapi győzelmével újabb címvédésen van túl a nagylégsúly első helyén rangsorolt versenyzője, Naoya Inoue. A fiatal bunyós a 2014-es év utolsó napján, a klasszikus japán szilveszteri gálán szerezte meg a WBO 115 fontos titulusát, amikor két felvonásban kiütötte a kategória akkori legjobbjának tartott Omar Narvaezt. Inoue ezzel egy csapásra az alsóbb súlycsoportok sztárbunyósává nőtte ki magát, és azonnal elkezdődtek a találgatások, hogy vajon összejöhet-e egy szupermérkőzés közte, és a légsúly lineális bajnoka, a már akkor is magasan jegyzett Roman Gonzalez között.

Az azóta eltelt időszak alatt a japán bunyós három sikeres címvédésen van túl, Gonzalez mérkőzéseit pedig az HBO televíziós csatorna sugározza az USÁ-ban, és Floyd Mayweather Jr tavalyi visszavonulásával Roman felkerült a súlycsoportoktól független ranglisták élére is.

(Photo: www.youtube.com)

Hideyuki Ohashi, Inoue promótere a napokban ismét – immáron többedjére – feldobta a Chocolatito Gonzalez elleni mérkőzés lehetőségét, amely a nicaraguai bombázó szombati nagylégsúlyba történő fellépésének sikeressége esetén minden eddiginél kézenfekvőbb párosítássá válna.

Szkeptikusságomat nem lepleztem, amikor az ügyben felkerestem a The Ring munkatársát, Anson Wainwrightot, aki nem más, mint a legendás magazin kapcsolattartó szakírója az ázsiai bunyósok képviselőivel. Wainwright megerősítette azt, hogy Ohashi és a bunyósa a hétvégén Kaliforniába utaznak, hogy a helyszínen tekintsék meg Chocolatito Carlos Cuadras elleni WBC világbajnoki címmérkőzését, és a találkozó után leüljenek tárgyalni az összecsapás győztesével. A szakíró szerint Gonzalez győzelme esetén az álomderbi legkésőbb a jövő év tavaszán létre fog jönni.

Amennyiben a felek minden addigi akadályt sikerrel vesznek, és valóban létrejön az álommeccs, a boksztörténelem egyik legfontosabb 118 font alatti összecsapásának lehetünk szemtanúi.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr811686463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása