Daniel Jacobs vs Sergio Mora II: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. szeptember 09. írta: Pradarics Tomi

Daniel Jacobs vs Sergio Mora II: Felvezetés a mérkőzéshez

A hétvége vitathatatlanul legfeleslegesebb, kakukktojás címmérkőzését Daniel Jacobs és Sergio Mora vívja helyi idő szerint péntek este az USÁ-ban.

Daniel Jacobs

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 31-1, 28 KO
Cím: WBA regulár középsúly, 2014-
Súlycsoport: Középsúly (160 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 2. (Ring, BoxingScene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 0-1 (4-1, 4 KO reguláris címmeccsekkel)


vs

Sergio Mora

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 28-4-2, 9 KO
Cím: WBC nagyváltósúly, 2008
Súlycsoport: Középsúly (160 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-1 (1-2 reguláris címmeccsel)

 

(Photo: ringtv.com)

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.09.09., Reading, Pennsylvania, USA

A súlycsoport világbajnokai: Gennady Golovkin (WBC,WBA,IBF,Ring,Lineális), Billy Joe Saunders (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 5/10

A megadott öt pont nem a párosításnak szól, nem is a terítéken lévő övnek, pusztán annak, hogy a kategória második legjobb bunyósa lép ringbe.

*

Daniel Jacobs pályafutása tavaly decemberben új szintre emelkedett, amikor az amerikai bokszoló presztízsmérkőzést nyert az addig veretlen, korábbi bajnok Peter Quillinnel szemben. Jacobs egy rövid, brutálisan erős jobbegyenessel fogta meg ellenfelét, aki nem tudott kitisztulni az ütésből, és a találkozó nyolcvanötödik másodpercében leléptette őt a mérkőzésvezető.

Hogy Jacobs soron következő összecsapása miért a hétvége legfeleslegesebb címmérkőzése? Mert Danielnek egy karrierformáló győzelem után semmi keresnivalója nincs ilyen kaliberű mérkőzésen.

Igen, tavaly augusztusban már megmérkőzött egymással Jacobs és Mora, és nem, nem hiszem, hogy bármit is bizonyítaniuk kellene újra egymás ellen. Előbbi kontroll alatt tartotta a mérkőzést, annak mind a két felvonásában leütötte Sergiót, akinek a második padlózáskor megsérült a jobb bokája, így az összecsapás befejeződött a számára. Mora legjobb pillanata az első menetben következett, amikor a hajrázni készülő, óvatlan Jacobsot eltalálta egy széles balhoroggal, és utóbbi a fenekére csüccsent.

A történtek logikátlan utóhatását nevezzük Jacobs vs Mora visszavágónak. A párosítás akkor sem lehetne izzadságszagúbb, ha készakarva annak szánták volna.

És hogy miért kakukktojás a címmérkőzés? Mert a kategória valódi WBA bajnokát Gennady Golovkinnak hívják, így a reguláris övbirtokos Jacobs csak papíron számít elsőnek.

Kár, hogy a Quillin elleni káprázatos győzelemből nem az egyetlen legitim irányba indult el Daniel, ámbár ha hihetünk a szavának, csak egy kis kitérőt tesz, mielőtt rendezné a dolgait a kategória vitathatatlan bajnokával. Egy kis felesleges kitérőt.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Jacobs ezúttal nem lesz óvatlan, és az összecsapás első felében kipipálja a kakukktojás címvédést.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr911689689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása