Tony Bellew vs BJ Flores: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. október 15. írta: Pradarics Tomi

Tony Bellew vs BJ Flores: Felvezetés a mérkőzéshez

Szombat este a cirkálósúlyú WBC bajnok Tony Bellew első címvédésére készül a liverpooli Echo Arenában az amerikai BJ Floresszel szemben. Az összecsapás a hétvége egyetlen világbajnoki döntője.

 

Tony Bellew

Nemzetiség:        Egyesült Királyság (Anglia)
Mérleg: 27-2-1, 17 KO
Cím: WBC cirkálósúly, 2016-
Súlycsoport: Cirkálósúly (200 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 4. (Ring, Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-2, 1 KO


vs

BJ Flores

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 32-2-1, 20 KO
Cím: -
Súlycsoport: Cirkálósúly (200 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: www.skysports.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.10.15., Liverpool, Anglia, Egyesült Királyság

A súlycsoport világbajnokai: Tony Bellew (WBC), Denis Lebedev (WBA/IBF), Oleksandr Usyk (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 4/10

*

Tony Bellew egyike azon ritka versenyzőknek, akik pályafutásuk nagyobb sikereit jóval természetes súlycsoportjuk felett érik el. Az angol versenyző karrierje első hat évét és huszonhárom mérkőzését félnehézsúlyban vívta, ahol két sikertelen világbajnoki mérkőzésig jutott.

Első alkalommal egy brit házirangadó keretében múlta felül őt egyetlen hajszállal a hozzá hasonlóan veretlen Nathan Cleverly. Bellew két évvel később a kategória akkori királya, Adonis Stevenson ellen próbálkozott újra, és élete eddigi legnagyobb verését szenvedte el, amikor a hatodik menetben megállította őt a haiti származású ütőgép.

Tony a három és fél hónapos pauzája után egy kategóriával feljebb, cirkálósúlyban tért vissza a szorítóba. Két impresszív győzelmet jegyzett verhető ellenfelek ellen, majd jött a revans Cleverly-vel szemben. Nathan Bellew-hoz hasonlóan túl volt egy brutális kiütéses vereségen, amely során nem csak a veretlenségét, de WBO bajnoki címét is otthagyta a ringben a félnehézsúly mai királyával, Sergey Kovalevvel szemben.

Bellew megnyerte a visszavágót, és néhány további győzelemmel belőtte magát egy harmadik világbajnoki mérkőzésre. A találkozó a WBC megüresedett övéért zajlott, miután a szervezet eredeti címvédője, az orosz Grigory Drozd sérülés miatt nem volt képes kockára tenni trónját. Tony-nak a kongói származású Ilunga Makabu ellen kellett bizonyítania, hogy készen áll a bajnokságra.

Az összecsapást aktívan kezdő Bellew egy rövid balegyenes lövegtől keményen padlót fogott a nyitó felvonás záró másodperceiben, de hihetetlen akaraterővel sikerült visszamásznia a mérkőzésbe, és a harmadik menetben egy gigantikus balhoroggal eszméletlenre ütötte ellenfelét, amivel pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét húzta be.

Nehezen lehetne legitim kihívónak tartanunk BJ Florest. Az amerikai versenyző ígéretes amatőr pályafutás után vált profivá, ám a hivatásosok között akarva sem lehetett volna jelentéktelenebb karriert építeni neki. Harmincöt mérkőzéséből mindössze két jobb nevű ellenfele volt, Danny Green és Beibut Shumenov, és ugyancsak e két név az, akikkel szemben vereséget szedett össze Flores.

BJ az utóbbi években jóval aktívabb az NBC televíziós csatorna szakkomentátoraként, mint profi ökölvívóként. Az amerikai kihívó nem számítana rossz képességű versenyzőnek, ha elengedné az ökleit. Alacsony munkatempója azonban nem sok jót ígér az agresszív Bellew-val szemben.

A bajnok tapasztaltabb, aktívabb, magasabb fordulaton pörög, és a számára abszolút komfortos kategóriában bokszol. Flores utóbbi mérkőzését nehézsúlyban vívta, és a mérlegelésen úgy tűnt, meg kellett dolgoznia a fogyasztással is.

Összességében véve ez egy biztonsági választásnak tűnik a címvédő számára. Tony élvezheti a bajnoknak járó felvezetést és jó teljesítménnyel örvendeztetheti meg hazai közönségét, hogy aztán tovább beszélje magát egy újabb rizikós, ám szakmailag megbecsült összecsapás felé.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: A nagyszájú Bellew a szavai alá fogja tenni a teljesítményt, és minden kétséget kizáróan húzza be első címvédő mérkőzését. Flores ütésállósága eddig nem hagyta őt cserben, ám nem tartom kizártnak, hogy egy bevállalós, a közönségét maximálisan kiszolgálni igyekvő Tony képes lehet idő előtt is lezárni az összecsapást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9611809903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása