Don King és az ötvenezer hordó olaj
2016. október 21. írta: Pradarics Tomi

Don King és az ötvenezer hordó olaj

A napokban egy izgalmas és humoros rövid történetbe futottam bele, amelyet Thomas Hauser publikált az egyik nemzetközi bokszoldalon. A sztori kiválóan illusztrálja a híres-hírhedt mérkőzésszervező, Don King üzleti fifikáját. Következzen a történet magyarra fordított változata.

Dino Duva és Don King egyszer közös promótere volt a nigériai Samuel Peternek. Nemrég Duva felevenítette, hogy mi történt azután, hogy a nehézsúlyú Peter megverte Jameel McCline-t és Oleg Maskaevet, amely győzelmekkel begyűjtötte a WBC szervezet interim és teljesértékű bajnoki címeit.

"2008 elején jártunk" - emlékezett vissza Duva. "Don és én elutaztunk Nigériába és találkoztunk az ország egyik korábbi elnökével és néhány további üzletemberrel. Komoly szándékuk volt Samuel következő mérkőzését Nigériában tető alá hozni. Közel is álltunk velük a megegyezéshez. Ekkor azonban Don a semmiből előállt azzal, hogy további ötvenezer hordó olajat is kér a megállapodás részeként. Azt mondtam: 'Don, kérlek ne cseszd el ezt az üzletet!'. Don pedig a következőt válaszolta: 'Ne aggódj. Tudom, mit csinálok. Miután megállapodtunk, adok neked tízezer hordó olajat.'"

"Ez pedig szétcseszte az üzletet. De az egészben a legérdekesebb dolog az volt, hogy Don és én ötven-ötven százalékos partnerek voltunk Samuel Peter mérkőzésszervezőjeként. Aztán fogja, és bejelenti, hogy az olaj egy ötödét megkapom."

(Photo: www.sportsonearth.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6811828281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása