Denis Lebedev vs Murat Gassiev: A mérkőzés
2016. december 07. írta: Pradarics Tomi

Denis Lebedev vs Murat Gassiev: A mérkőzés

A múlt hét legfontosabb összecsapását cirkálósúlyban rendezték Denis Lebedev és Murat Gassiev között. Az előbbi versenyző IBF övét és ranglista-vezető pozícióját tette kockára a mérkőzésen veretlen riválisával szemben. A két orosz öklöző ütközetén a bajnok Lebedev számított a hazai versenyzőnek, akit a szurkolók a mérkőzés során végig masszívan éltettek.

 

A találkozó első két menetében a címvédő mindent úgy tett, ahogy tennie kellett ahhoz, hogy kontroll alatt tartsa a mérkőzést. Technikai képzettségét és mozgékonyságát is kihasználva folyamatosan foglalkoztatta a gépiesen mozgó kihívót.

Gassiev a harmadik körben váltott, és tudatosan elkezdte megelőzgetni a saját jabjeivel fordított alapállású ellenfelét, aminek következtében nagyobb teret is kapott a hátráló bajnokkal szemben. Ez a - feltételezhetően Abel Sanchez edzőtől származó - taktikai húzás tökéletesen átváltoztatta a menetek képét. A ring közepét Murat kezdte uralni, míg Lebedev mozgékonysága defenzív irányultságúvá transzformálódott.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Az ötödik körben újabb befektetést tett a kihívó, ráadásul olyan rövid távon érkezett meg annak hozama, hogy még a legmenőbb brókerek is libasorban várakoznának szakmai tanácsért. Gassiev a hátsó kezével indított egyeneseket, ami után brutális balhorgokat húzott meg a bajnok testére. Az első két alkalommal Lebedev még nem sok figyelmet fordított ezekre a találatokra. A harmadik alkalommal azonban térdre kényszerült.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A mérkőzést megelőző legfontosabb kérdés, vagyis hogy melyik bunyós lesz az, amelyik fizikai erejével ki tudja zökkenteni a másikat, ekkor tökéletesen beigazolódott.

Gassiev olyan volt, mint egy tank, amelynek a gázpedálja fennakadt. Lebedev minden tőle telhetőt megtett a középső menetekben, hogy feltartóztassa ellenfelét, ám nem bírt annak hátborzongató átütőerejével. Denis aktívabb volt, és nem volt gondja azzal, hogy miként juttasson célba egy ütést, a kihívó mellett azonban olyannyira súlytalannak tetszettek a találatai, hogy nehéz volt meggyőznie a pontozókat a saját hatékonyságáról.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A címvédő a tizedik és tizenegyedik felvonásokban kapta el a fonalat ismét a passzívvá váló Gassievvel szemben, míg a záró etap kétoldalú küzdelmet hozott.

Tizenkét menet után két döntnök is a fizikai erőkülönbséget látta intenzívebbnek az aktivitással szemben, így 116-112, 116-111 és 113-114 arányban, megosztott pontozással Murat Gassiev lett az IBF szervezet új világbajnoka.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Lebedev továbbra is birtokolja a WBA szervezet övét, miután az nem került terítékre a szombati összecsapáson.

Az izgalmas cirkálósúlynak friss és ellenállhatatlan bajnoka született, akinek stílusa garantálja a látványos küzdelmeket. A 200 fontos divízió ezzel továbbra is a felszínen tartja magát, mint a sportág egyik legsűrűbb kategóriája. Jöjjön bármily párosítás is két top 10-es versenyző között a súlycsoportban, és mi, szurkolók garantáltan a képernyőre fogunk meredni...

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

lebgascard.png


Összesített tippjeim: 21-8 (72.4%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7512028037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása