Terence Crawford vs John Molina Jr: A mérkőzés
2016. december 14. írta: Pradarics Tomi

Terence Crawford vs John Molina Jr: A mérkőzés

Terence Crawford brilliáns produkcióval koronázta meg idei teljesítményét szombaton az HBO képernyőjén. A kisváltósúlyú bajnok minden menet minden percét megnyerte a hitébe végig erősen kapaszkodó John Molina Jr-ral szemben. Vajon hol húzódhat a határ a veretlen omahai bunyós számára?

 

Crawford eredetileg nem tervezett decemberben ringbe lépni, ám amikor Saul Alvarez szeptemberi mérkőzésén összeszedett kézsérülése miatt kénytelen volt lemondani az év utolsó hónapjára tervezett találkozóját, az HBO által fenntartott meccsidőpontot átvállalta a kisválótsúly WBC/WBO/Ring bajnoka.

A hazai közönség előtt öklöző Terence az első pillanattól kézbe vette az irányítást John Molina Jr-ral szemben. A kihívó becsülettel nyomult előre, hogy helyzetbe hozza magát hangsúlyos ütéseinek indításához, ám a hátborzongató ring intelligenciájú Crawford két lépéssel ellenfele előtt járt. A bajnok oldalmozgásokkal lépett ki a lineálisan támadó Molina elől, és a megfelelő szögekből indítva folyamatosan ráléptette őt kemény horgaira.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

John ignorálta a beszedett pofonokat, ahogy azt is, amint a hatalmas tudás- és képességbeli különbség hatására olykor egy hobbibokszolónak tűnt a koncentrált bajnokkal szemben.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Crawford minden túlzás nélkül akkor találta el ellenfelét, amikor akarta, olyan ütéssel, amilyennel akarta. A végtelenül egyoldalú küzdelmet a nyolcadik felvonás végén, az első leütés utáni pillanatokban állította le Mark Nelson mérkőzésvezető.

A meccsen látottak nem hökkentették meg a bokszvilágot. Az igazat megvallva ez a párosítás a kezdetektől fogva egy mismatch volt. És nem, nem varrhatjuk Bob Arum nyakába a dolgot. A felek egymással történő meccseltetése cseppet sem nevezhető rossz párosításnak szakmai nézőpontból. Épp ellenkezőleg. John Molina Jr egy kemény, kellemetlen stílusú ökölvívó, aki pályafutása legnagyobb hullámhegyén állt a mérkőzés előtt, miután a nyár elején kipontozta a korábbi világbajnok Ruslan Provodnikovot. A kihívót a mértékadó szaklapok a kisváltósúlyú kategória hat legjobb bunyósa között tartottak számon a találkozót megelőzően.

A mérkőzés egyoldalúságának nem ahhoz van köze, hogy Molina gyenge ellenfél lett volna. Sokkal inkább ahhoz, hogy mennyire zseniális bunyós Terence Crawford.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A szombati teljesítménye csak egy szelete annak, amitől az omahai bunyós az esélyesek között van az "Év Bokszolója" cím elnyerésére. Három világbajnoki címmérkőzésén egyaránt parázs produkcióval húzta be a győzelmet, köztük a Viktor Postollal szembeni címegyesítessel, amellyel nem csak a WBC és a Ring öveit gyűjtötte be, de a kategória abszolút trónusára is felülhetett.

És hogy hol lehet a határ Terence számára?

A kisváltósúly legjobbját már most az öt legkiválóbb ökölvívó között tartja számon a The Ring, súlycsoportoktól függetlenül. Amennyiben továbbra is hozza a legjobb formáját, ez a pozíció csak erősödni fog.

Crawford már rég készen áll a sportág legjobbjaira. A hétvégi összecsapását követő interjúkban címegyesítésekről, és egy Manny Pacquiao elleni szupermérkőzésről beszélt.

Ne legyenek kétségeink afelől, hogy Terence könnyedén fosztaná meg övétől mindkét regnáló címvédőt 140 fonton. Sem Ricky Burnsnek, sem a frissen megkoronázott Julius Indongónak nincs olyan fegyvere, amivel bajba sodorhatná a veretlen bajnokot.

Pacquiao már egy komolyabb futást adhatna Crawfordnak, ám e sorok írója szerint Manny is a pontozás rövidebb oldalán találná magát tizenkét menetnyi öklözést követően.

Terence mozgékonysága, sokoldalúsága és intelligens agressziója a legtöbbeknek megoldhatatlan feladat lenne váltósúlyban is. Ebben a kategóriában a top 10-es bunyósok fele Al Hamon tanácsadó irányítása alatt áll, ám ez egyre kevésbé tűnik problémának. Amióta az üzletember rendezte nézeteltéréseit a Top Rank promóciós irodát vezető Bob Arummal, az elmúlt hétvégén már együttműködésre is sor került a felek között.

A potenciális szupermeccsek Crawfordot hamar a sportág elsőszámú alakjává varázsolhatják, amit ő minden bizonnyal kifejezetten élvezne. Az odáig vezető úton vívott minőségi összecsapásokat pedig a boksz szerelmesei élveznék...

 

A mérkőzés összefoglalója:


A saját pontozólapom:

carwmolicard.png


Összesített tippjeim: 23-9 (71.8%, beleszámítva a Troyanovsky vs Indongo összecsapásra adott tippemet is)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6812047115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.