Ryoichi Taguchi vs Carlos Canizales: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. december 30. írta: Pradarics Tomi

Ryoichi Taguchi vs Carlos Canizales: Felvezetés a mérkőzéshez

Az év utolsó napján további öt világbajnoki címmérkőzést tartogat számunkra Japán, amelyeket összesen három helyszínen rendeznek meg. Ezen felvezető a tokyói gála kislégsúlyú WBA-bajnok Ryoichi Taguchi címvédését foglalja magába, amelyet a hazai bunyós a venezuelai Carlos Canizalesszel szemben vív meg.

 

Ryoichi Taguchi

Nemzetiség:        Japán
Mérleg: 25-2-1, 11 KO
Cím: WBA kislégsúly, 2014-
Súlycsoport: Kislégsúly (108 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 1. (Ring), 4. (Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 5-0, 3 KO


vs

Carlos Canizales

Nemzetiség:        Venezuela
Mérleg: 16-0, 13 KO
Cím: -
Súlycsoport: Kislégsúly (108 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: www.japantimes.co.jp)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.31., Tokyo, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Ganigan Lopez (WBC), Ryoichi Taguchi (WBA), Akira Yaegashi (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 7/10

*

Ryoichi Taguchi a kislégsúly első számú alakja. A japán versenyző kereken két évvel december 31-i címvédése előtt szerezte meg a WBA szervezet trónját, miután kipontozta Peru első hivatásos ökölvívó világbajnokát, Alberto Rosselt. Taguchi azóta négy alkalommal tette kockára címét, és mindahányszor meggyőző teljesítménnyel védte meg azt.

A magas, távolról és közelről is remekül támadó japán bunyós türelmes, érett és hatékony bokszával lépésről lépésre emelkedett fel a divízió élbolyába, majd Donnie Nietes feljebb lépésével a 108 fontos kategória élére állt. Promótere, Hitoshi Watanabe szerint Taguchi nem küzd fogyasztásbeli problémákkal, ezért nem zárható ki, hogy az elkövetkező évek során mindvégig kislégsúlyban marad, és idővel címet is egyesít majd.

Ryoichi szombati ellenfele a venezuelai Carlos Canizales lesz. A veretlen kihívó még sohasem bokszolt hazáján kívül, ráadásul még sosem mérkőzött jegyzett ellenféllel szemben eddigi tizenhat összecsapásán, vagyis nyugodtan kijelenthetjük róla, hogy szürke ló a kategória potenciális trónkövetelői között.

Canizales eddigi mérkőzésein egy erős fizikumú, iskolázott ökölvívó benyomását keltette, aki jó alapokkal rendelkezik, ám semmiben sem kiemelkedő.

Ahhoz, hogy legyőzze Ryoichi Taguchit, kiemelkedően kell teljesítenie. Ellenkező esetben csak rutinszerzés következik a számára, a világbajnoki cím begyűjtése azonban aligha.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: A masszív tapasztalatfölényben lévő Taguchi nem fog hibázni, és magasabb munkatempóval, valamint érettebb bunyójával kontroll alatt tartja a küzdelmet, amelyet így tiszta pontozással, vagy kései kiütéssel nyer meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7312083703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása