Mit tartogat a hétvége? Április 28.
2018. április 28. írta: Pradarics Tomi

Mit tartogat a hétvége? Április 28.

A hétvége csupán egyetlen jelentős ütközetet tartogat a férfi, illetve a női mezőnyben, akad azonban még látnivaló azok számára, akiket nem csak a jéghegy csúcsa hoz lázba. Lássuk a szombati nap nyolc említésre méltó ütközetét RingCsoda nézőpontból...

jessiemagdalenodogboe.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Shohjahon Ergashev (11-0, 11 KO) vs Zhimin Wang (10-2, 3 KO), Kisváltósúly, 10 menet
Szakmai jelentőség: 3/10 Párosítás: 4/10

Az üzbegisztáni Ergashev kilenc Oroszországban vívott hivatásos összecsapást követően költözött ki New Yorkba, hogy új szintre emelje pályafutását. A 26 esztendős versenyző eddig két ízben lépett szorítóba az új kontinensen, legutóbb a hozzá hasonlóan veretlen feltörekvő Sonny Fredericksont verte tönkre három menetben, így továbbra is 100%-os KO-aránnyal rendelkezik. Szombati összecsapásának, amelyet Danny Jacobs brooklyni gálájának előprogramjában vív, sokkal inkább célja az, hogy a szakértő közönség számára ismertebbé váljon az üzbég bunyós, mint az, hogy új lépcsőfokot tegyen a világbajnoki cím felé. Ergashev legtöbb összecsapását váltósúlyban vívta eddig, alig néhányszor fogyasztott lejjebb, kisváltósúlyba. Zhimin Wang ezzel szemben legtöbb találkozóján a könnyűsúlyú divízió súlyhatárát abszolválta, és csak alkalomszerűen merészkedett fel 140 fontra. Ez egy naturális két súlycsoportos méretkülönbséget jelent a felek között, amelyet csak tetéz a tény, hogy a jelenleg kisváltósúlyú IBF kötelező kihívó, Ivan Baranchyk is könnyedén túldolgozta a kínai bunyóst 10 menetben egy 2016-os összecsapáson, miközben Ergashev erősebb, nagyobb ütő, és jobb ütemérzékű versenyző, mint a szintén veretlen fehérorosz öklöző.
Tippem: Ergashev megtalálja a módját, hogy miként bontsa le Wang szoros kettős fedezékét, és legkésőbb a találkozó középső szakaszában megállítja az alacsony munkatempójú, szívós kínai ellenfelét.

Katie Taylor (8-0, 4 KO) vs Victoria Noelia Bustos (18-4), Könnyűsúly, WBA/IBF címegyesítés, 10 menet
Szakmai jelentőség: 10/10 Párosítás: 9/10

A női boksz egyre nagyobb teret nyer magának, köszönhetően annak, hogy az elmúlt két olimpiai turnusban már a hölgyek is megmérettethették magukat, amely soha nem látott népszerűséget hozott az ötkarikás játékok aranyérmeseinek. Az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban is két kézzel kapkodnak a promóterek a sikeres amatőr karriert befutó nőkért. Katie Taylor a 2012-es játékok könnyűsúlyú olimpiai aranyérmét gyűjtötte be, és egy sikertelen duplázási kísérlet után, 2016 novemberében lépett át a profik közé Eddie Hearn promóter irányítása alatt. A 31 esztendős ökölvívó tizenegy hónappal és két nappal dütálása után, a hetedik összecsapásán szerezte meg a WBA szervezet bajnoki övét, ugyancsak könnyűsúlyban. Taylor úgy tűnik, továbbra sem tervezi vesztegetni az idejét, és a hétvégén már az IBF övet birtokló Victoria Noelia Bustos lesz az ellenfele egy címegyesítő mérkőzésen.
Tippem: Taylor ügyes bunyós, Hearn pedig rátermett üzletember. A tisztességes alapokkal rendelkező Bustos helyt állhat az ütései mögött olykor túl jól megbúvó ütőerővel bíró ír ellenfelével szemben, Katie-nek azonban véleményem szerint megvan mindene ahhoz, hogy a vasárnap felkelő nap már egyesített világbajnokként üdvözölje őt.

Jarrell Miller (20-0-1, 18 KO) vs Johann Duhaupas (37-4, 24 KO), Nehézsúly, 12 menet
Szakmai jelentőség: 7/10  Párosítás: 7/10

Jarrell Miller számára a szombati összecsapás egy befektetés. Egy győzelem a veszélyes Duhaupas-val szemben új tapasztalatokhoz jutattathatja a veretlen amerikai bunyóst, valamint egy újabb lépéssel közelebb hozhatja őt egy világbajnoki ütközethez. Egy győzelem megspékelve egy figyelemreméltó teljesítménnyel azonban lólépésben ugraszhatja Millert egy Anthony Joshua elleni szupermérkőzésbe. Eddie Hearn már kiszemelte magának a robusztus felépítésű amerikai kihívót, aki brooklyni származásával tökéletes választás lenne Joshua amerikai felfuttatására. Duhaupas már több ízben bizonyította, hogy van benne spiritusz, és képes meglepetést okozni az esélytelennek bélyegzett szerepkörből is. A francia bunyós számára egy győzelem Millerrel szemben legalább egy vastag összeget jelentene pályafutása záró szakaszában, így a motivációval aligha lesznek problémái a korábban Deontay Wilder ellen is szépen helyt álló Johannak.
Tippem: Miller rekord súllyal mérlegelt, amely nem meglepő azután, hogy a sajtótájékoztatókon folyamatosan a sajtburger a mantrája. A közel 137 kg-os testtömeg azonban nem akadályozza meg őt abban, hogy a menetek előrehaladtával egyre erősödő fizikai presszió alá helyezze ellenfeleit, és látványos küzdelmeken bizonyítsa rátermettségét. E sorok írója úgy érzi, Miller offenzívája elég lesz ahhoz, hogy idő előtt oldja meg a szívós Duhaupas-t, és versenyben tartsa magát egy őszi Joshua elleni világbajnoki lehetőséget illetően.

Daniel Jacobs (33-2, 29 KO) vs Maciej Sulecki (26-0, 10 KO), Középsúly, WBA eliminátori, 12 menet
Szakmai jelentőség: 8/10 Párosítás: 8/10

Jacobs a középsúly egyik első számú alakja, pozíciója azonban se nem annyira jó, se nem annyira rossz, mint amilyennek kívülről látszik. A brooklyni bunyós tavaly tavasszal dobbantott hatalmasat, amikor Gennady Golovkinnal szemben remek meccset abszolvált, és csak hajszálon múlott, hogy nem detronizálta a kazah bombázót. Az izgalmas és kétoldalú összecsapás visszavágóért kiáltott, ez azonban nem jöhetett létre, miután őszre a 160 fontos divízió két ásza egymásra talált Golovkin és Canelo Alvarez személyében. Azóta Jacobs parkolópályán van a valódi szupermérkőzéseket illetően, ez azonban nem feltétlen jelent túl nagy problémát a 31 esztendős öklözőnek. Danny szombaton a WBA szervezet kötelező kihívói posztjáért küzd az ügyes Maciej Suleckivel szemben. Győzelme esetén a brooklyni versenyző technikailag közel kerülne egy Golovkin elleni visszavágóhoz, miközben a kazah bunyós szeptemberben Alvarez ellen igyekszik nyolc számjegyű tiszteletdíjat bezsebelni. Jacobsnak jelenleg annyi a dolga, hogy tűzben tartsa magát. Az idő neki dolgozik. Minél később jön el számára a revans lehetősége Golovkinnal szemben, annál nagyobb esélye van arra, hogy az idő vasfoga ott hagyja a nyomát a kazah teljesítményén.
Tippem: Sulecki ügyes bunyós. Két legnagyobb győzelmét Hugo Centeno Jr nullázásával, valamint Jack Culcay kipontozásával érte el. Jacobs azonban más kávéház, mint az imént említett versenyzők. Az amerikai nagyobb, erősebb, tapasztaltabb, mint Sulecki, és kései kiütéssel esélyes a győzelemre.

Anthony Dirrell (31-1-1, 24 KO) vs Abraham Han (26-3-1, 16 KO), Nagyközépsúly, 10 menet
Szakmai jelentőség: 5/10 Párosítás: 6/10

A nap kérdése: vajon még hány felvezetőben kell megemlíteni Anthony Dirrell-t, mielőtt végre egy kétoldalú, releváns találkozón láthatjuk viszont? A profiként jelentősebb örökséget építő Dirrell-testvér egyike azoknak a versenyzőknek, akiknek pályája erősen megakadt, mióta Al Haymon nem tudja biztosítani azokat a feltételeket, amelyek bunyósok százait vakította el.
Tippem: Dirrell-nek meg kell oldania Hant, amennyiben bármi reményt táplál még egy világbajnoki összecsapást illetően.

Bryant Jennings (22-2, 13 KO) vs Joey Dawejko (19-4-4, 11 KO), Nehézsúly, 10 menet
Szakmai jelentőség: 3/10 Párosítás: 7/10

Joey Dawejko neve nem mond túl sokat az általános bokszszurkolók számára, a Luis Ortiz öklei által évekkel ezelőtt demoralizált Bryant Jennings pedig máig is adós egy legitim visszatéréssel, a felek párosítása azonban így is kifejezetten várós... elsősorban Philadelphiában. A két pennsylvaniai öklöző karrierje már azok amatőr korában összefonódott, ahol a fejvédősök között tapasztaltabb Dawejko legyőzte a zöldfülű Jenningst, mielőtt átnyargalt volna a hivatásosak közé. Utóbbi öklöző a profik között jóval messzebb jutott eddig, miután 2015-ben megmérkőzhetett Wladimir Klitschkóval a nehézsúlyú trónért, a felek lokális rivalizása így ma kiegyensúlyozottabb. Philadelphia városa megőrül ezért a találkozóért. Valóságban azonban egy várható Jennings győzelem még nem jelentené azt, hogy automatikusan számolhatunk a remek felépítésű korábbi kihívó újjászületésével a királykategória élbolyában.
Tippem: Jennings megszenvedhet a jó kézsebességű, átlagon felüli technikai képzettségű Dawejko intelligens támadóbokszával, de magasságát, valamint karfeszttáv-fölényét kihasználva talán elér egy tiszta pontozásos győzelmet. Ha nem, még mindig ott áll mögötte Bob Arum, és a Top Rank, az esemény szervezői, és Bryant pályafutásának irányítói.

Jesse Hart (23-1, 19 KO) vs Demond Nicholson (18-2-1, 17 KO), Nagyközépsúly, 10 menet
Szakmai jelentőség: 6/10 Párosítás: 8/10

Hart akkor bizonyította rátermettségét a 168 fontos kategória élmezőnyében való helyét illetően, amikor alaposan feladta a leckét a mexikói Gilberto Ramireznek tavaly szeptemberben. Hart a padlóról állt fel, és tért vissza a mérkőzésbe, hogy végül csak szoros pontozással maradjon alul a WBO szervezet övéért kiírt találkozón. Jesse idén februárban tért vissza a szorítóba, és 88 másodperc alatt kipakolta soros ellenfelét, Thomas Awimbonót. A philadelphiai bunyós célja egy visszavágó Ramirezzel szemben. Ehhez először a profiként egyenlőre súlytalan Demond Nicholsonon kell túllépnie. Tűzijáték és kiélezett ütésváltások várhatóak...
Tippem: ... valamint egy Hart idő előtti győzelem.

Jessie Magdaleno (25-0, 18 KO) vs Isaac Dogboe (18-0, 12 KO), Nagyharmatsúly, WBO öv, 12 menet
Szakmai jelentőség: 9/10 Párosítás: 10/10

A hétvége legfontosabb összecsapását tisztelhetjük Magdaleno és Dogboe nagyharmatsúlyú derbijében. Magdalenót egy éves, sérülés okozta kényszerpihenő után láthatjuk ismét a szorítóban. A mexikói gyökerekkel rendelkező bunyós a korábbi P4P sztár Nonito Donaire-rel szemben gyűjtötte be a WBO koronáját, amelyet második ízben igyekszik megvédeni a hétvégén. Ellenfele, Isaac Dogboe surranó ágon hozta helyzetbe magát a hivatásosak között, mikor az idei esztendő első jelentős összecsapásán a sokat látott Cesar Juarezzel találkozott a WBO interim övéért. A korábbi olimpikon Dogboe csúnyán leszámolt a tőle klasszisokkal tapasztaltabb mexikói versenyzővel, így ő lett a visszatérő Magdaleno új kötelező kihívója. Remek párosítás, kétoldalú esélyekkel.
Tippem: Magdaleno rosszul járhat, amennyiben ringrozsdával áll bele a mérkőzésbe. Dogboe valódi tehetség, remek ütemérzékkel, valamint tempóból indított, pontos kontráival. A tipp itt egy kiélezett összecsapás végén egy szoros, talán vitatható Magdaleno pontozásos győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2513872364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.