Floyd Mayweather Jr 50-0-ás rekordja alig nyolc hónapig maradt érintetlen, Menayothin továbbra is világbajnok
2018. május 02. írta: Pradarics Tomi

Floyd Mayweather Jr 50-0-ás rekordja alig nyolc hónapig maradt érintetlen, Menayothin továbbra is világbajnok

Wanheng Menayothin (születési nevén Chayaphon Moonsri) helyi idő szerint szerda este lépett kötelek közé, hogy már kilencedik alkalommal tegye kockára a 2014 novemberében begyűjtött WBC szalmasúlyú világbajnoki övét. A címvédés ténye azonban ezúttal az árnyékában maradt egy sokkal magasztosabb célnak; a veretlen thai bunyós ugyanis nem kevesebb, mint ötvenedik alkalommal lépett szorítóba profi ökölvívóként, s miután ezt a számot regnáló világbajnokként érte el, így karnyújtsnyira került attól, hogy beállítsa Floyd Mayweather Jr tavaly augusztusban, a ketrecharcos Conor McGregorral szembeni látványosság keretében felállított rekordját.

menayothin-estrada_2.JPG

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Menayothinnak (50-0, 18 KO) ehhez a bravúrhoz kötelező kihívóján, a panamai Leroy Estradán kellett túljutnia, aki előzetesen komolyabb próbatételnek tűnt, mint amekkora feladatot valójában jelentett a veretlen címvédőnek. Estrada (16-3, 6 KO) képességeiből legnagyobb részt egy tisztességes nyitó felvonásra futotta, amelyben a panamai versenyző igyekezett saját feltartóztató ütéseivel meghatározni a küzdőtávolságot, a második körben azonban a fizikai erőfölényét már hatékonyabban használta ki Menayothin.

A thai címvédő jobb ökle a harmadik körben kétszer is felrobbant ellenfele állán, amelynek következtében Jay Nady mérkőzésvezetőnek számolnia kellett a megsebzett kihívóra. A negyedik etapban újabb két alkalommal került vízszintesbe Estrada, a panamai számlájára írandó azonban, hogy nem adta meg magát, és négy padlózást követően is igyekezett kizökkenteni a ritmusából a hatalmas fölényben küzdő bajnokot.

A vég az ötödik körben jött el Estrada számára, miután egy meddő fölényben lebokszolt első másfél percet követően Menayothin a köteleknél egy kombinációval újból megfogta, majd egy pontos jobbfelütés után ötödjére is térdre kényszerítette őt. Nady ekkor már nem számolt, azonnal leintette az egyenlőtlen küzdelmet.

A győztes Menayothin ezzel továbbra is hibátlan a hivatásosak világában, s aktivitására való tekintettel valószínűleg nem sokat kell várnunk arra, hogy túl is szárnyalja a Mayweather Jr által felállított, 50-0-ás veretlenségi mutatót.

Fontos adalék azonban, hogy a korábban öt kategóriában is csúcsra érő Floyd csupán részben felelt meg az annak előtte hosszú évtizedekig Rocky Marciano által 49-0-val tartott rekord megdöntési feltételeinek, miután ahhoz eredetileg nem csupán makulátlan mérleggel, de regnáló világbajnokként is kellett volna visszavonulni, miközben Mayweathernek 2015-ös, Andre Berto elleni győzelmét követő búcsújával hivatalosan megszűnt címvédő státusza. Menayothinnak más dolga nincs, mint megőrizni világbajnoki mivoltát, és veretlenül szegre akasztani a kesztyűit, hogy hivatalosan ő váljon az általános bokszszurkolók körében egyik legfelkapottabb rekord birtokosává.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2113885542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása