Szenzáció: Brit promóció igazolta le Berki Fecót, a cél a világbajnoki cím a magyar bunyós számára!
2018. május 25. írta: Pradarics Tomi

Szenzáció: Brit promóció igazolta le Berki Fecót, a cél a világbajnoki cím a magyar bunyós számára!

Hatalmas szenzációként a brit székhelyű Siesta Boxing Promotions kötelékében folytatja ökölvívó pályafutását a veretlen Berki Fecó. A 22 esztendős fiatalemberrel kettő+kettő éves megállapodást kötött a vállalkozást vezető, orosz születésű Al Siesta.

berkifecoii.jpg

(Photo: Godó Sanyi/Team Berki)

 

A nagyváltósúlyban jelenleg Magyar-bajnoki címet őrző Berki (11-0, 5 KO) ezzel sporttörténelmet írt: Magyarországon profivá váló, hazai pályán fejlődő, feltörekvő ökölvívót még sosem igazolt le olyan külföldi promóció, amely számára nem ismeretlen teljes értékű világbajnoki címig kísérni pártfogoltjait.

A Siesta Boxing Promotions színeiben tűnt fel 2015-ben az ismeretlen, lett feltörekvő versenyző, Mairis Briedis, akiből a legnépszerűbb szervezet, a WBC világbajnokát faragta Siesta. Briedis a balti államban tízezrek előtt öklözik, a mérkőzései körüli felhajtás pedig nemzeti ünnep hangulatát kölcsönzi Lettországban.

“Ferenc az első számú nagyváltósúlyú bunyós Magyarországon. Már egy ideje követem a pályafutását. Nagyon izgalmas stílusban bokszol, kitartó, az ütőerővel sincsenek gondjai, és úgy érzem, a megfelelő támogatással és egy csipetnyi népszerűsítéssel sokra hivatott. Ezen felül még a családi kötelék is jelen van, ami engem kifejezetten lázba hoz, miután hiszek az apa és fia közötti tradícióban. Ferencnek az édesapja egyben az edzője is. Számukra, csakúgy, mint a Siesta Boxing Promotions számára a családiasság filozófiája a legfontosabb,” - nyilatkozta Al Siesta a RingCsodának.

További szenzáció, hogy az Angliában élő üzletember elsődleges célja, hogy Fecót - Briedishez hasonlóan - hazai környezetben építse legitim kihívóvá a súlycsoportjában, mielőtt megcéloznák a kategória világbajnokait. Ez tehát magyarországi rendezvények szervezését jelenti a nemzetközileg is elismert, dinamikusan fejlődő promóció részéről, amely újabb mérföldkő a magyar profi ökölvívás életében.

“Előre tekintek a közös munkára, és várom, hogy a Siesta Boxing Promotions Budapestre látogasson, ahol jelentős eseményeken vállalhat főszerepet Ferenc, aki véleményem szerint megérdemli, hogy akár már most címmérkőzést vívhasson. Tizenegy győzelme van eddig, vereség nélkül, öt kiütéssel. Tökéletes mérlege van, egy jóképű srác, jó technikai képzettséggel, úgy érzem, hogy ott az erő az ökleiben, miközben egy kicsit nagyképű is, amit én kifejezetten kedvelek a bokszolóknál.”

Siesta nyilatkozatában ejtett néhány szót a magyar ökölvívásról is, amelynek vérkeringésébe nagy várakozásokkal igyekszik majd bekapcsolódni.

“Budapest Európa egyik leggyönyörűbb városa, így kifejezetten izgatottan várom, hogy a Siesta Boxing Promotions Magyarországra látogasson. Tudom, hogy a magyarok mély tradíciót ápolnak az ökölvívásban, néhány hatalmas múltbéli bajnokkal, amire a legjobb példa Kovács István! Alig várom, hogy belépjünk a boksz világába Budapesten, és letegyük a névjegyünket, ahogy az tőlünk megszokott.”

siesta_boxing_hungary.jpg

(Photo: Siesta Boxing Promotions)

 

A nagyjából nyolc héten át tartó egyezkedés után tegnap este Berki Ferenc jelentette be a közösségi médiában a megállapodást, amelyre a mai napon a Siesta Boxing Promotions hivatalos sajtóanyag kiadásával kontrázott rá. A magyar öklöző és édesapja első hivatalos nyilatkozatukat a RingCsodának adta, amely azonnal továbbította azt a nemzetközi megjelenés érdekében.

“Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy tehetséges, ambiciózus nemzetközi promóterrel megállapodnunk. Fantasztikus, hogy sikerült elérnünk, hogy felfigyeljenek ránk, magyarokra, és Magyarországra. Megtisztelő, hogy a Siesta Boxing Promotions kötelékében bokszolhatok, ahol tudom, profi módon fogják egyengetni az utamat. Al Siesta világbajnokot csinált Mairis Briedisből, így biztos lehetek benne, hogy jó helyen vagyok, miután én is pontosan ebbe az irányba tartok. A célom, hogy egy nap világbajnoki címet szerezzek magamnak, a családomnak, a hazámnak, és a Siesta Boxing Promotionsnek,” - fogalmazott Berki Fecó a RingCsodának.

A magyar bunyóst természetesen továbbra is édesapja készíti majd fel az összecsapásaira, aki ugyancsak lelkesedésének adott hangot a megállapodást illetően.

"Hatalmas dolognak tartom, hogy sikerült megállapodnunk egy olyan nemzetközileg is megbecsült promóterrel, mint Al Siesta. Hálás vagyok, amiért a fiamat méltónak tartja arra, hogy a tehetséges, feltörekvő versenyzői közé fogadja, és a legjobb képességei szerint segítse őt a legmagasabb célok elérésében. Megtiszteltetés egy olyan promóterrel együtt dolgozni, aki kinevelt már egy világbajnokot, és boksznemzetté tett egy országot. Biztos vagyok abban, hogy Al Siestával, és a Siesta Boxing Promotionsszel együtt hosszú utat fogunk bejárni, amely során rengeteg közös sikert érünk majd el."

Fecó első fellépésére a tervek szerint a Siesta Boxing Promotions egyik nyári, külföldi rendezvényén kerülhet sor, amelyet a promóció hazánkban történő debütálása követhet az azt követő hónapokban.

A RingCsoda a jövőben exkluzív tudósítások formájában segíti a Berki-csapat, valamint a Siesta Boxing Promotions közös munkáját, mind a hazai, mind a nemzetközi média frontvonalán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr714003004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása