Kohei Kono vs Luis Concepcion: A mérkőzés
2016. szeptember 06. írta: Pradarics Tomi

Kohei Kono vs Luis Concepcion: A mérkőzés

Bárki, aki valaha látta a két bunyóst a ringben, tudhatta, hogy ez az összecsapás magában hordja a saját végzetét. Arra viszont senki sem gondolt, hogy a mérkőzés alakulása előbb ábrándít ki minket az illúziónkból, mint ahogy igazolja azt, amit tudtunk…

A találkozó érdekesen indult, Concepcion a várakozásoknak megfelelően előrefelé mozgott, hogy helyzetbe tudja hozni magát a hosszabb karú Konóval szemben, a bajnok azonban a várakozásokkal ellentétben nem indított feltartóztató ütéseket, és nem is mozgott el a panamai ütőtávjából, így a kihívó irányítani kezdte a találkozót jabekkel és alkalomszerű jobbegyenesekkel. A második körre még inkább felbátorodott Luis, és egy gyönyörű jobbegyenessel megcsípte a passzív világbajnokot. A harmadik felvonásban folytatódott Concepcion kontrollja, míg Kohei egyértelműen kellemetlenül érezte magát a szorítóban, és taktikailag láthatóan nagyon nehezen tudott alkalmazkodni a mérkőzés alakulásához. A negyedik menetben végre elengedte a kezeit a bajnok, és a találkozót először láttuk olyannak, amilyennek vártuk, hogy látni fogjuk. A következő két kör újra a kihívó fölényével zárult, és minden jel arra mutatott, hogy a bajnok képtelen átvenni az összecsapás irányítását.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

A hetedik menetben azonban dimenzióváltás történt, és belecsöppentünk a háborúba. Kono elengedte az egyeneseit, és ha a kihívó mégis közelebb került hozzá, horgokat szórt rá. Concepcion szedte be a bombákat, és válaszolt vissza saját hajlított karú ütéseivel, amiből remek adok-kapok alakult ki. A következő kör első másodperciben a kihívó brutális balfelütésre léptette rá Koheit, aki a meccsen másodszorra került bajba, de ezúttal a köteleknek szorult bajnok az ökleit használta válaszreakcióként, és a háború intenzitása újabb szintre került. Kono vétlen fejeléstől felszakadt a bal szemöldökén, de ez nem akadályozta meg abban, hogy egyenesekkel és horgokkal végig kontroll alatt tartsa a kihívót a kilencedikben. A tizedik menetre mindkét félen látni lehetett a fáradtság jeleit, de tovább spirálozta őket a szívük, így az összecsapás intenzitása mit sem változott. A tizenegyedikben Concepcion is felszakadt a bal szemén egy újabb összefejelést követően, majd Kono került fölénybe az etap második felében, és az utolsó harminc másodpercben előbb két jobbhoroggal kapta telibe az erősen vérző kihívót, majd egy brutális jobbegyenessel megfogta őt, és végigverte a ringen egészen a gongszóig. A két fáradt és vérző harcos szoros utolsó felvonással zárta le a találkozót.

A döntnökök 116-112, 116-112 és 115-113 arányban Luis Concepciont jelölték győztesként, aki ezzel a derekára csatolhatta (pontosabban a vállára akasztotta) a WBA nagyégsúlyú világbajnoki övét.

Ennél azonban sokkal többet nyert a mérkőzés első felében higgadt, érett bunyót bemutató panamai bunyós. Az értékes Kono felett aratott győzelemmel a WBO bajnok Naoya Inoue és a WBC trónján ülő Carlos Cuadras mögött egyértelműen kiérdemli a kategória dobogójának harmadik fokát, és a súlycsoportoktól független ranglistát vezető Roman Gonzalez jövő hétvégi fellépésével felpezsdülő 115 fontos mezőnyben potenciális címegyesítések és pénzes mérkőzések várnak rá.  

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:
 

konovsconcepcion.bmp 

Összesített tippjeim: 0-1

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4611680967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása