Akira Yaegashi vs Roman Gonzalez és a RingCsoda
2016. szeptember 27. írta: Pradarics Tomi

Akira Yaegashi vs Roman Gonzalez és a RingCsoda

Néhány hete, amikor épp a világ jelenlegi legjobb bunyósának, Roman Gonzaleznek soron következő mérkőzésére készültem, újranéztem annak első légsúlyú világbajnoki címmérkőzését, amelyen a lineális bajnok Akira Yaegashi volt az ellenfele, még 2014-ben.

Annak idején, amikor frissen láttam az összecsapást, egy nézőtérről telefonnal rögzített felvételt láttam róla, amely épp elegendő volt ahhoz, hogy lássam, hogyan alakult a küzdelem. Az újranézéskor azonban a mérkőzés HD-ban sugárzott anyagát használtam, amely új perspektívában ábrázolta számomra a történteket.

Gonzalez szokásához híven igencsak bekezdett, és tisztán behúzta az első két felvonást. A harmadikban a WBC/Ring/Lineális bajnok Yaegashi magasabb fordulatra kapcsolt, és partiba került Romannal, ám a harmadik percben egy tiszta és pontos horog padlóztatta őt.

(Photo: www.wallpart.com)

 

A japán ekkor csillantotta meg először harcos szívét a mérkőzésen. Kijött a negyedik körre, ügyesen tartotta a távolságot, és tudatos jabekkel és hátsóegyenesekkel folyamatosan megakasztotta a belépni készülő kihívót. Gonzalez megilletődött, és ráment a következő két menete, hogy válaszolni tudjon a bajnok taktikai húzására.

A hatodikban Gonzalez ellenállhatatlanul nyomulni kezdett, négyes és hatos kombinációkat indított a japánra, amire Yaegashi válasza az ellentámadások indítása volt. Akira nem akarta tudomásul venni, hogy a világ legjobb támadóbokszolója ütéseinek kellemetlenebb végén van. Makacsul próbálta továbbra is beletenni a magáét a meccsbe, és csak felpuffadó szemei és arca árulkodtak arról, hogy nem ő a hatékonyabb a felek közül.

A következő két körben egyre csak hatalmasodott a különbség, Gonzalez kíméletlenül bombázta a bajnokot, aki fittyet hányt minderre.

Így érkeztünk el a kilencedik menethez. Yaegashi mozgása lelassult, Gonzalez a nyomában volt, és dózerolta őt. Aztán a japán kilépegetett oldalra, és hátra, és amíg a kihívó újra lőtávolba ért, előrehajolt, és várt. A mozdulatsorból tisztán látható volt, hogy a teste készül megadni magát. Roman elérte őt, és ekkor Akira gyors, kellemetlen bombákkal fogadta a kihívót. Gonzalez blokkolni igyekezett a kemény ütéseket, hogy tovább folytathassa ellenfele lehordását. Yaegashi teste egyre erőtelenebbé vált, ám újra és újra levegőhöz jutott, és a pillanatnyi oxigénfröccsöket nem a menekülésre használta fel...

Csakis a támadásra. Gonzalez faltörő kosként gyalogolt át a húzós ellentámadásokon, és rövid horgokkal és brutális felütésekkel a kötelekre nyomta Yaegashit. A japán alig állt a lábán, ám kibújt a kelepcéből. Ezután visszafordult Gonzalez felé, hogy még az utolsó csepp vérével is küzdjön teljességgel, ameddig csak bírja.

Az összecsapás nem sokkal ezután fejeződött be. Roman egy balfelütés-jobbhorog-balfelütés-jobbfelütés-balegyenes kombinációt indított, mind kemény, rövid ütés volt, és mindegyik tisztán csapódott a japán világbajnok fejére. Akira a saját ringsarkában esett össze. Miközben kesztyűjével a kötél felé nyúlt, hogy felhúzza magát, egy pillanatra meglepett kifejezés ült ki az arcára. Nem akarta elhinni, hogy miképp omolhatott össze a test, amikor a lelke torzítatlanul küzdeni akart. Elvált egymástól a kettő. A lélek, amellyel azonosult teljességgel, kinőtte az elfonnyadó testet.

Gonzalez örömkönnyekben tört ki, Yaegashi imára érintett tenyerekkel hajolt végig a szurkolók felé. Az eredményhirdetést követően a két csapat tagjai a szorító közepén egyenként összeölelkeztek. Ekkorra olvadt eggyé minden...

Hogy hagyhat valakit hidegen az ökölvívás?

roman-gonzalez-akira-yaegashi-95.jpg

(Photo: www.thesweetscience.com)

 

 

A háború felvétele:

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr911746545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása