Akire vessünk egy pillantást: Luis Nery
2016. október 26. írta: Pradarics Tomi

Akire vessünk egy pillantást: Luis Nery

A múlt hétvégén Tijuanában lépett kötelek közé a mexikói Luis Nery. A veretlen harmatsúlyú ökölvívó ellenfele a korábbi háromszoros világbajnoki kihívó Richie Mepranum volt.

A felek kiegyensúlyozott első menetet vívtak egymással, Nery azonban ritmust váltott a másodikra, és ledózerolta filippínó ellenfelét. Ő volt a negyedik bunyós, aki képes volt megállítani a szebb napokat is látott Mepranumot, ám még senkinek sem sikerült ennyire gyorsan és szigorúan befejeznie a mérkőzést Richie-vel szemben.

 

A Nery vs Mepranum mérkőzés felvétele

 

Nery már a korábbi összecsapásán bizonyította, hogy komolyan számolnia kell a nevével minden bajnoknak 118 fonton. Akkor a korábban a nagylégsúlyú interim WBA övet is birtokló honfitársát, David Sanchezt verte tönkre Luis négy menetben.

 

A Nery vs Sanchez mérkőzés felvétele

 

A fiatal mexikói új mérlege 21-0 (15 KO). Származása következtében egyáltalán nem meglepő, hogy Nery a WBC szervezet égisze alatt szeretne odaérni a világbajnoki címmérkőzéshez, amely a lehető legnehezebb vonal a kategóriában, mivel a zöld öv birtokosa a P4P listán is szereplő, öt éve és tizenegy címvédés óta regnáló japán Shinsuke Yamanaka (WBC/Ring).

Nery első látásra teljesen átlagos stílusú és képességű versenyzőnek tűnik, ám amikor támadásba lendül, hatékonyan lépi le a távolságot, és szabályosan lefojtja az ellenfeleit. Őrületesen magas munkatempó, pontosság és alattomosan húzós ütések, megspékelve koncentrált visszazárásokkal. Mexikói bunyósoktól ritkán látunk ilyen technikai képzettséget.

Remélhetőleg a látványos bunyós nem kapkodja el azt a címmeccset, és kivárja a megfelelő idejét annak, amikor rárepül a bajnokságra. Addig csak vessünk rá egy pillantást. Utána úgyis azt vesszük észre, hogy egyre többször tesszük ugyanezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4211839943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása