Nonito Donaire vs Jessie Magdaleno: A mérkőzés
2016. november 09. írta: Pradarics Tomi

Nonito Donaire vs Jessie Magdaleno: A mérkőzés

Múlt szombaton Nonito Donaire és Jessie Magdaleno kiélezett összecsapásra készült, amelynek során nem csupán azt voltak hivatottak eldönteni, hogy melyikük fogja a derekára csatolni a WBO nagyharmatsúlyú világbajnoki övet, de azt is, hogy lesz-e őrségváltás a tapasztalt, kimenőben lévő, és a fiatal, felfelé emelkedő versenyző között.

Donaire természeténél fogva mindig is kontrabunyósnak számított. Hihetetlen reflexei, kéz- és lábsebessége, valamint pontossága az alsóbb kategóriák mesterlövészévé tették őt. Ha valaki túl óvatlanul lépett közel, nyitva maradt a fedezéke, vagy akár csak rossz ütemben mozdult meg, az fejlövést kapott Nonito öklei által, és vízszintesbe került. Ugyanez megtörténhetett továbbá bármely olyan pillanatban is, amikor az ellenfél semmiféle hibát nem követett el.

A csúcs időszakában azonban, amikor a legjobbak ellen mérkőzött, nem volt elég másodszándékból hatékonynak lenni. A látványosságnak prioritást kellett élveznie, ezért Nonito elkezdett előrefelé mozogni, és dominanciája alá helyezni az ellenfeleit. Guillermo Rigondeaux így a saját stílusával verte meg Donaire-t, folyamatosan fogadta őt hátrálásból, miközben az elkámpicsorodott filippínó versenyző körömszakadtáig próbált eredményesnek lenni támadásból.

A hétvégén ehhez valami egészen hasonló mérkőzéskép bontakozott ki a szemünk előtt. Magdaleno teljesen tudatosan vette fel a hátráló versenyző szerepét, Donaire pedig ismét belecsúszott az identitászavarba, és ez nem sok jót eredményezett.

(Photo: boxingscene.com)

 

Jessie remek ütemben kontrázta a bajnokot, akinek a sikeressége alkalomszerű beugrásokra korlátozódott. A mérkőzésnek nem volt olyan pillanata, amikor a levegőben lógott a dimenzióváltás. Donaire tisztességesen megpörgette a mérkőzés utolsó három menetét, de mindez túl kevés volt, és túl későn jött ahhoz, hogy bármit visszafordítson.

(Photo: boxingscene.com)

 

Jessie Magdaleno tisztán és magabiztosan nyerte az összecsapást pontozással, és megmutatta, hogy mennyire higgadt és érett ökölvívásra képes egy klasszis ellenféllel szemben. Ha már a filippínó ikonnak mennie kellett, vigasztaljon minket az, hogy a fiatal Magdaleno személyében tehetséges utód válhat a kategória arcává (ha már a kubai Rigondeaux karrierje sokkal inkább hasonlít egy félresiklott vonatszerelvényre, mint minőségi pályafutásra).

(Photo: boxingscene.com)

 

Hogy mi lesz Nonitóval? Promótere, Bob Arum valószínűleg szívesen látná őt további fiatal, sztárstátuszra ácsingózó bunyósaival egy ringben, de a legfontosabb kérdés, hogy maga Donaire mit szeretne?

Folytatni tovább, ha már nincs is többé világbajnoki szinten, vagy megpihenni végre megannyi hatalmas győzelmet és megmászott hegycsúcsot követően.

 

A saját pontozólapom:

donmagcard_1.png


Összesített tippjeim: 16-6

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2311944845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása