Terry Flanagan vs Orlando Cruz: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. november 26. írta: Pradarics Tomi

Terry Flanagan vs Orlando Cruz: Felvezetés a mérkőzéshez

Bár a hétvége slágermérkőzése a Vasyl Lomachenko vs Nicholas Walters összecsapás, a mai napon rendeznek még egy világbajnoki ütközetet. A könnyűsúlyú Terry Flanagan negyedik alkalommal készül megvédeni a WBO szervezet övét, ezúttal a puerto ricói Orlando Cruzzal szemben.

 

Terry Flanagan

Nemzetiség:        Egyesült Királyság (Anglia)
Mérleg: 31-0, 12 KO
Cím: WBO könnyűsúly, 2015-
Súlycsoport: Könnyűsúly (135 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 2. (Ring), 3. (Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 4-0, 2 KO


vs

Orlando Cruz

Nemzetiség:        Puerto Rico
Mérleg: 25-4-1, 13 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nagypehelysúly (130 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: 0-1

 

(Photo: www.telegraph.co.uk)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.11.26., Cardiff, Wales

A súlycsoport világbajnokai: Jorge Linares (WBA/Ring), Dejan Zlaticanin (WBC), Robert Easter Jr (IBF), Terry Flanagan (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 5/10

*

Az összecsapás hallatán az első reakcióm az volt, hogy vajon mi értelme van ennek az egésznek, azon kívül, hogy a WBO-bajnok címvédéseinek száma eggyel növekszik.

A második reakcióm pedig az, hogy mindezt leírom ebben a nyúlfarknyi felvezetőben, és megindoklom azt is, hogy miért gondolom így.

Terry Flanagan egy remek ökölvívó. Már a bajnoki címszerzés irányába haladása közben érződött rajta, hogy kilóg az angol mezőnyből. Hosszú kezeit hatékonyan használja, magas, tartja a távolságot, és behúzza a meneteket. Fejben is erős bunyós, akit eddig senkinek sem sikerült megszorongatnia.

Akkor kaptam fel rá a fejem, amikor Nate Campbell-lel szemben láttam bunyózni. Terry mattolta a veterán, visszatérésben lévő amerikait. Könnyeden és effektíven bunyózott, mintha csak egy átlagos szerda délutáni sparringon volna.

Pontosan ugyanezt éreztem az összes többi mérkőzésen is, amely következett Flanagan felfutása során. A világbajnoki összecsapásain nem különben. Négy címmérkőzést vívott eddig a WBO szervezet teljesértékű övéért. Közülük az első kettő két felvonásban véget ért. A következő kettő eljutott a pontozásig. A huszonnégy lebokszolt menetből kettőt veszített el Terry a saját pontozólapjaimon.

Orlando Cruz a pehelysúly feltörekvő versenyzője volt 2009-ben. A Floyd Mayweather Jr visszatérése köré épített gála előprogramjában Cornelius Lockkal szemben vívott egy fontos összecsapást. A győztes felhívhatta magára a figyelmet a 126 fontos kategóriában. Cruz kétszer is padlózott a feszült, izgalmas, lobbanékony összecsapáson, majd elbukott az ötödik körben.

A következő évben Daniel Ponce de Leon állította meg Orlandót brutális testütésekkel a harmadik felvonásban. Négy győzelemmel később Cruz lehetőséget kapott egy világbajnoki mérkőzésre is, a tapasztalt Orlando Salido azonban hét felvonásban bedarálta őt a WBO megüresedett címéért.

Egy újabb vereség után súlycsoportváltás és öt győzelem következett a puerto ricói bunyós számára.

Orlando Cruz egy nagypehelysúlyú ökölvívó. Alacsony, rövid végtagokkal. Vívó-verekedő stílussal. Szolid fizikai és ütőerővel.

Terry Flanagan egy könnyűsúlyú címvédő. Magas, hosszú kezű, elsőosztályú vívó bunyós.

Nem hiszem, hogy bármi is van a puerto ricói kihívó tarsolyában, amivel gondot tudna okozni a nálánál nagyobb és jobb képességű címvédőnek.

Hát ezért gondolom, hogy nincs túl sok fantázia ebben a mérkőzésben. Ez a párosítás fantáziátlanságból fogant meg.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Flanagan kontroll alatt tartja a mérkőzést, és nagyarányú pontozással vagy kései TKO-val behúzza a kötelező győzelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9512000166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása