Robert Easter Jr vs Richard Commey: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. szeptember 08. írta: Pradarics Tomi

Robert Easter Jr vs Richard Commey: Felvezetés a mérkőzéshez

Pénteken a pennsylvaniai Reading városában gazdára talál a megüresedett IBF könnyűsúlyú világbajnoki cím, amelyért az amerikai Robert Easter Jr és a ghánai Richard Commey személyében két veretlen, nagyütő bokszoló mérkőzik meg.

Robert Easter Jr

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 17-0, 14 KO
Cím: -
Súlycsoport: Könnyűsúly (135 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 7. (BoxingScene), 8. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: -


vs

Richard Commey

Nemzetiség:        Ghána
Mérleg: 24-0, 22 KO
Cím: -
Súlycsoport: Könnyűsúly (135 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

 

 

 

(Photos: www.premierboxingchampions.com; www.ghanaclass.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.09.09., Reading, Pennsylvania, USA

A súlycsoport világbajnokai: Dejan Zlaticanin (WBC), Anthony Crolla (WBA), Terry Flanagan (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 7/10

A két veretlen bunyós találkozójának győztese egyértelműen a súlycsoport legjobb hat versenyzője közé katapultálja magát.

*

 Az elmúlt egy évben a könnyűsúlyú divízió reflektorfénye lassan áthúzódott az Atlanti-óceán keleti oldalára, Nagy-Britannia szigetére. A jelenlegi övbirtokosok közül egyedül Dejan Zlaticanin vív rendeszeresen mérkőzéseket az USÁ-ban, ám ő maga is európai, hiszen Szlovéniából származik. Az amerikai közönség számára felüdülést jelentene egy friss vérvonal a kategóriában, aki vissza tudná hozni a figyelmet az óceán nyugati oldalára.

A kubai Rances Barthelemy által pár hónapja feladott IBF bajnoki övre kiírt pénteki címmérkőzés két résztvevője a fent említett első kritériumnak mindenképpen megfelel. Mindketten éhes, erőteljes, veretlen kihívók, akik pontosan arra a lehetőségre vártak, hogy megmutathassák magukat a világnak egy fontos összecsapáson. Hogy a győztes képes lesz-e felrázni a 135 fontos kategóriát álmosságából a tengerentúlon, az a jövő zenéje, de fordítsuk a figyelmünket az összecsapás résztvevőire.

Robert Easter Jr ügyes amatőr bunyósnak számított, két egymást követő évben is érmet szerzett a Nemzeti Aranykesztyű Bajnokságon, később pedig részt vett a 2012-es Londoni Olimpia amerikai válogatóján is. Profi pályafutását könnyedén nyerhető mérkőzésekkel kezdte, és egészen idén tavaszig váratott magára az első komoly ellenfél, aki a korábbi világbajnok Argenis Mendez lett. Easter kézben tartotta a meccset, az ötödik felvonásban pedig lezárta azt egy brutális jobbhoroggal.

Richard Commey ellenfeléhez hasonlóan dinamitot hordoz a kesztyűi alatt, amelyet az eddigi mérkőzéseinek 92%-ában maradéktalanul fel is tudott robbantani ahhoz, hogy az adott mérkőzése idő előtt lezáruljon. A ghánai bunyós mindössze hat hazájában vívott amatőr mérkőzés után lett profi, ám hivatásosként már ugyanennyi különböző országban mutatta meg magát, javarészt mérsékelt minőségű ellenfelek ellen. Commey eddigi legjobb ellenfele az üzbég Bahodir Mamadjonov volt, aki nem adott könnyű estét a veretlen bunyósnak. Richard sorra bukta a meneteket a korábban hosszú, sikeres amatőr pályafutást befutó, és ezekből a tapasztalatokból hatékonyan merítő ellenfele ellen, és csak masszív ütőereje hozta vissza neki a győzelmet a nyolcadikban.

Easter Jr magasabb, hosszabb karú, jobb lábmunkájú, mint a ghánai, valamint az eddigi mérkőzéseikből úgy tűnik, technikailag is sokoldalúbb. Commey ütései legfőképp akkor pusztítanak, ha az ellenfelei ideális távolságban vannak hosszú egyeneseihez és széles hajlított karú bombáihoz, ám egy jó lábmunkájú ellenfél folytonos mozgással könnyen zavarba hozhatja. Easter Jr ezen felül amatőr éveiből fakadóan jóval tapasztaltabb, komfortosabban bokszol közelről, remek balhorgokat használ, és kíméletlen erejű a jobbkeze. Két kérdésre a választ azonban maga a mérkőzés fogja megadni. Az egyik, hogy melyik srác üt nagyobbat, a másik, hogy melyikük álla bírja tovább a másikuk bombáit.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Commey minden kétséget kizáróan hatalmasat üt, és ez mindvégig életben fogja tartani az esélyeit, hogy az összecsapást megnyerje, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a sokoldalúbb Easter Jr megtalálja a módját annak, hogy irányítsa a meneteket, és behúzza a mérkőzést pontozással, vagy kései kiütéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6811687445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása