Robert Easter Jr vs Richard Commey: A mérkőzés
2016. szeptember 13. írta: Pradarics Tomi

Robert Easter Jr vs Richard Commey: A mérkőzés

Hogy mik a hozzávalók egy izgalmas, kiélezett mérkőzéskép kialakulásához? Vegyél két fiatal, éhes, veretlen versenyzőt, akik nagyot ütnek, kitartóak, jó az álluk és erős a mentalitásuk. Dobj fel nekik egy megüresedett világbajnoki címet, és semmi más dolgod nincs, mint leülni, és élvezni az ízeit annak, amit egybe kevertél. A péntek este Reading városában megrendezett IBF könnyűsúlyú döntő éppen ilyen fűszerezésű harcot adott a publikumnak.

A találkozót a ghánai származású Commey kezdte jobban, aki az első két menetben rendre érvényre juttatta kemény jobbegyeneseit a saját komfortos távolságát belőni igyekvő ellenfelével szemben. Easter Jr a harmadik felvonásra találta meg a maga ritmusát, hogy az agresszív Richardot képes legyen folyamatos mozgással és balegyenesekkel távol tartani magától. Ez a harcmodor hosszú mérkőzést vetített előre, mivel az alapjában a képességei mellett az erejére építő Robertnek fel kellett adnia a kemény ütésváltásokkal járó közelharcot hatékonyan támadó ellenfelével szemben.

Az elkövetkező felvonásokban ennek megfelelően Easter Jr akarata érvényesült, aki eredményesen tartotta a jabjei végén folyamatosan próbálkozó ellenfelét. A nyolcadik körben azonban instant fordulat következett. A menet derekán az előrelépő amerikait Commey egy rövid, remek ütemű jobbegyenessel keményen állcsúcson találta. Easter megbicsaklott, jobb kesztyűje látszólag földet ért, mielőtt visszanyerte egyensúlyát, ám Benjy Esteves Jr mérkőzésvezető számolását nem kerülhette el (a visszajátszás szerint pár centin múlott, de mégsem ért a ringpadlóhoz az a kesztyű, ám ezért egyáltalán nem ostorozható az egyébként biztoskezű bíró).

(Photo: Andy Sanuelson/premierboxingchampions.com)

 

A legitimnek ítélt leütés azonban teljességgel felfordította az addigi meccsképet. Easter Jr bevállalósabb támadásokba kezdett a kilencedikben, hogy bizonyítsa, nem ártott meg neki a beszedett pofon, és ezzel kinyílott a jobbegyenesekkel meglepően pontos és hatékony ellenfele előtt, aminek a következménye a mérkőzés talán legjobb menete volt. Commey uralni kezdte a ring közepét, rövidebb karjai ellenére ő irányította a szorító peremén oldalazó Easter Jr-t, így amikor kijöttek a felek a záró menetre, az összecsapás jobbára döntetlenre állt, és ezzel a győzelem még mindkét fél számára elérhető volt.

A tizenkettedik etapot az agresszívan és bevállalósan kezdő amerikai ragadta magához, aki egy pontos, halántékra becsapódó jobbhoroggal visszaadta a kölcsönt Commey-nak, akinek a lába megcsuklott, és csak egy hajszálon múlott, hogy nem került padlóra. A felvonás ezt követően nyíltsisakos verekedésbe csapott át, egyik félnek sem maradt veszítenivalója, és a közönség megkapta, amit látni akart: színvonalas, minőségi ökölvívást két képzett, akaratos, kemény, ízig-vérig profi versenyző részvételével.

A döntnökök megosztott pontozása 114-113, 115-112, 113-114 arányban alakult. A győztes, és ezzel az IBF új könnyűsúlyú világbajnoka az amerikai Robert Easter Jr, aki továbbá belőtte magát az újjá formálódó súlycsoport öt legjobb versenyzője közé is, míg a korábban már top 10-ben jegyzett Commey veresége ellenére most bizonyította igazán, hogy helye van a legígéretesebb trónkövetelők között 135 fonton.

 

A mérkőzés felvétele:



A saját pontozólapom:

eastcomm.png

Összesített tippjeim: 5-2

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2411701159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása