Erdei Zsolt: Célunk, hogy Magyarországot ismételten felfedezzék a világ ökölvívótérképén
2018. június 28. írta: Pradarics Tomi

Erdei Zsolt: Célunk, hogy Magyarországot ismételten felfedezzék a világ ökölvívótérképén

Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Duna Arénában tartott szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a szövetség elnöke, Erdei Zsolt. A rendezvény célja a 2018-as AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokságnak népszerűsítése volt, amelyet hatalmas fegyvertényként hazánk rendezhet majd augusztus 21. és 31. között.

aiba_vb_sajtotajekoztato_resztvevok_20180627jpg.jpg

(Photo: Szaka József)

 

A tavalyi nagysikerű, 17. FINA világbajnokság egyik emblematikus helyszínén, a Duna Arénában lépnek majd az öklözők a kötelek közé, a befedett versenymedencén speciális technológiával felállított ringekben. Mind a résztvevőknek, mind a nézőknek rendkívüli élmény lesz, hogy olyan szorítókban folynak majd a küzdelmek, amelyek alatt egy évvel ezelőtt az úszás korszakos alakjai csaptak össze egymással és döntöttek meg világrekordokat.

„Az egyik legnagyobb célunk, hogy Magyarországot ismételten felfedezzék a világ ökölvívótérképén. Egy sikeres rendezéssel nagyot léphetünk előre a sportdiplomácia területén is, és a további rangos versenyek rendezéséhez ez az első lépés, amit meg kell tennünk. Éppen ezért különösen fontos, hogy kiválóra vizsgázzunk és a nemzetközi vezetők is elismerjék erőfeszítéseinket,” - nyilatkozta Erdei a sajtótájékoztatón résztvevő nagyjából két tucat újságírónak, köztük a RingCsodának.

A korábban az amatőrök között világbajnoki címet, valamint olimpiai bronzérmet szerző, profiként két kategóriában is világelső Madár arról is tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy az augusztusi világversenyen több mint 500 öklöző részvétele valószínű, és a tornán hazánk is képviselteti majd magát, miután eddig 9 fiú és 7 lány szerzett jogot az indulásra, ám június 30-ig ez a szám még egy-két fővel bővülhet.

„Pontosan az ilyen típusú események jelenthetnek hatalmas motivációt az új generáció számára, hiszen ilyenkor láthatják kifizetődni a befektetett kemény munkát. De nem csak a sportolni kívánó gyerekeket kell meggyőznünk a boksz szépségéről. A szülőket is szeretnénk megszólítani, ezért nagyon fontos, miként kommunikálunk. Jó úton halad minden korosztályunk a megkezdett úton, és rendkívül magabiztosak vagyunk az utánpótlásnevelésünk sikerében” – zárta gondolatait a szakszövetség elnöke.

aiba_okolvivo_vb_kabalafigurak.png

A torna kabalafigurái - egy szürkemarha pár, amely reflektálni hivatott az ifjúsági világverseny történetében először előforduló, férfi és női mezőny egyazon versenyhelyszínen történő versenyeztetésére - már készen állnak az augusztusi bevetésre, ám nevük még nincsen, ezt a hiányt a sportág szurkolói maguk orvosolhatják a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hivatalos Facebook oldalán, ahol a szervezők várják az ötleteket, hogy miként kereszteljék el a fent látható figurákat.

Ez a cikk a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, illetve a Budapest 2017 Nonprofit Kft. sajtóanyagának felhasználásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4714080701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása