Johnriel Casimero vs Charlie Edwards: A mérkőzés
2016. szeptember 14. írta: Pradarics Tomi

Johnriel Casimero vs Charlie Edwards: A mérkőzés

Bár a szombat esti londoni légsúlyú világbajnoki mérkőzés nem tartogatott meglepetést a bokszvilág számára, a lefolyását tekintve mégis rejtett magában némi izgalmat.

A bajnok Johnriel Casimero a várakozásoknak megfelelően kezdte a mérkőzést, folyamatosan szűkítette a távolságot, és remek ütemű jobbegyenesekkel lődözte a kihívót. A második felvonásra azonban visszavett a filippínó, a ring közepét átengedte a fiatal Edwardsnak, aki gyors, de nem túl pontos és erős egyeneseivel eleget tett a menet megnyeréséhez a passzív bajnokkal szemben.

Casimero mintha tudatosan vett volna vissza, hogy lássa, mire számíthat az angoltól, ha teret enged neki a mérkőzés irányításához, és Charlie megtett minden tőle telhetőt, hogy előnyt kovácsoljon ebből, így szűk fölénye a harmadik etapban is kitartott.

A bajnok a negyedikben váltott ritmust, ismét rágyalogolt Edwardsra, akinek várhatóan nem volt akkora horderő az ütéseiben, hogy feltartóztassa agresszív ellenfelét. A felvonás utolsó percében Casimero egy brutális jobbfelütéssel állcsúcson kapta a kihívót, aki az etap hátralevő részében teljes védekezésbe vonult, és ezzel még inkább magára húzta a filippínót, aki folyamatosan alámerítette kemény és pontos felütéseit, és komoly verést osztott ki tapasztalatlan ellenfelének.

Meglepetésre azonban az ötödiktől visszatért a mérkőzés lüktetésébe az akaratos Edwards, és jó ütemű egyeneseivel és rengeteg mozgással irányította a keveset próbálkozó Casmieróval szemben a küzdelmet.

A bajnok a hetedikben pörgött fel ismét, egyre kevesebb teret hagyva fiatal ellenfelének az elmozgásra, továbbá fizikailag intenzívebb nyomás alá helyezve őt. A kihívó megpróbált minden tőle telhetőt, de többé nem volt képes visszaszerezni a hatékony kezdeményezést.

Edwards a kilencedik menetben még becsülettel megpróbált egy utolsó rohamot indítani, és ezzel szorossá tette a felvonást, de a mérkőzés nem sokkal később befejeződött a számára, amikor az intelligensen támadó Johnriel módszeresen lebontotta, majd egy együttes indításnál egy szűk balhoroggal csúnyán padlóztatta őt. Az angol felállt, és mentális keménységét bizonyítva a folytatást választotta, ám a mérkőzésvezető a bajnok agresszív finishelésbe kezdése után azonnal leállította a küzdelmet.

(Photo: ofwhaven.com)

 

Charlie Edwards előtt le a kalappal: bizonyította, hogy bevállalós, kemény srác, akinek mellkasában olyasfajta szív lüktet, amely a legvégsőkig képes előrevinni őt. Arról promóterét, Eddie Hearnt kellene megkérdezni, hogy mi volt a perspektíva abban, hogy fiatal és tapasztalatlan versenyzőjét a kategória egyik legjobb bunyósával szemben állította ringben. A fiú legjobb képessége szerint teljesített, ellentétben a mérkőzésszervezőjével.

Az összecsapás továbbá az eddig látott legjobb verziójú Johnriel Casimerót is megmutatta nekünk. A filippínó nyugodtabb és türelmesebb, mint valaha, és újfent tanúbizonyságot tett arról, hogy személyével számolnia kell minden 112 fontos élmenőnek. Közeli tervei között szerepel a Juan Francisco Estrada (WBA/WBO) elleni címegyesítés mellett a nagylégsúlyba múlt hétvégén sikerrel debütáló Roman Gonzalez elleni szupermérkőzés.

 

A mérkőzés felvétele:

 
A saját pontozólapom:

casiedwa.png

Összesített tippjeim: 6-2

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9511704857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása