Liam Smith vs Saul Alvarez: A mérkőzés
2016. szeptember 22. írta: Pradarics Tomi

Liam Smith vs Saul Alvarez: A mérkőzés

A hétvége legnépszerűbb összecsapása a mexikói Saul Avarez világbajnoki címszerzési kísérlete volt a nagyváltósúlyú WBO-bajnok Liam Smith ellen. A gálát az arlingtoni AT&T Stadiumban hozták tető alá, és a jobbára latin-szívű közönség olyan mérkőzést kapott, amelynél jobbat kívánni sem kívánhatott volna.

Nem, az összecsapás nem állt szorosan a pontozólapokon, ám a menetek többsége mégis élvezetes küzdelemmel szolgált a kilátogató szurkolók és a televíziónézők számára egyaránt. Ezt két dolognak köszönhetjük: Alvarez remek képességeinek és Smith harcosságának.

A mexikói látványos stílust választott a mérkőzéshez, amely teret engedett az angol világbajnok támadásainak is. Canelo laza fedezékkel állt fel, és gyakran a kötelekre támaszkodott, hagyva, hogy ellenfele kibontakozzon, majd brutális felütésekkel és horgokkal támadott vissza, amelyek nem hagyhattak kétséget a pontozóbírókban, hogy ki kontrollálta a meneteket.

(Photo: Boxingscene.com)

 

Smith legjobb pillanatai az ötödik és a hatodik felvonásban következtek, amikor Alvarez passzívabb volt a kelleténél, így a bajnok érvényesülni tudott agresszivitásával, ám ezekben a menetekben is jobbára csak megszorítani volt képes a kihívót.

Mintha Alvarez mindjárt a mérkőzés kezdetén megérezte volna, hogy nem kell tartania Liam fizikai erejétől, és könnyed, látványos meccsel kívánta volna megajándékozni a szurkolóit.

(Photo: Boxingscene.com)

 

A kemény testütések gyümölcsei a hetedik menettől kezdtek manifesztálódni az angol bunyós padlózásainak formájában. Az említett felvonásban még csak közvetve, egy bordákra meghúzott horog után fültőre csapódott jobbhorog küldte a ringvászonra a Smith-t, a nyolcadikban azonban már gyomorszájra talált be egy pontos balhorog. Az összecsapás végül a kilencedik etapban ért véget, amikor Alvarez egy újabb májütéssel szabályosan lebénította a bajnok testét, aki láthatóan nem volt képes felállni a padlóról, így a bíró leállította a találkozót.

(Photo: Boxingscene.com)

 

Liam Smith azonban egészen a végzetes ütésig benne volt a meccsben, és folyamatos támadásaival egyöntetűen elnyerte a zömében mexikói származású közönség tiszteletét.

Az elmúlt két hétvégén láthattuk Gennady Golovkint és Saul Alvarezt is a ringben. Kettejük párosítása a bokszvilág legfelkapottabb fantáziamérkőzése jelenleg. A hét találós kérdése így nem lehet más, mint az, hogy az elmúlt hetek történései vajon közelebb hozták-e a feleket bármilyen téren a közös mérkőzésükhöz vezető megállapodáshoz?

Miután mind a kazah, mind a mexikói bokszoló megnyerte a mérkőzését, minden bizonnyal egy lépéssel beljebb vannak, mint korábban. Igen, ez volt a diplomatikus válasz.

Az árnyaltabb ábrázoláshoz jöjjön egy izgalmas adalék: Saul Alvarez és Liam Smith mérkőzését a hivatalos számadatok szerint összesen 51.240 néző tekintette meg a helyszínen. Az angol versenyző szinte teljesen ismeretlen volt az összecsapást megelőzően az USÁ-ban, így kijelenthető, hogy a szép számú közönséget egyöntetűen a mexikói ökölvívó vonzotta be a nézőtérre. Az arlingtoni futball stadionban eddig két bokszgálát rendeztek, 2010 márciusában és novemberében az akkor a karrierje abszolút csúcsán lévő Manny Pacquiao mérkőzött itt Joshua Clottey és Antonio Margarito ellen.

A jegyárak szinte tökéletesen megegyeztek mindhárom gála esetén, ám a helyszíni nézőszámban jelentős differencia mutatkozik: a Pacquiao vs Clottey gála szűk 42 ezres, a Pacquiao vs Margarito 40 ezres tömeget vonultatott fel.

Utóbbi két gálán továbbá átlagon felüli mennyiségű jegyet osztottak ki ingyen, ami tovább redukálja a valós számot (a filippínó Clottey elleni gáláján 36-37 ezer, a Margaritóval szembenin 30-31 ezer a fizetett nézők száma).

Arról egyenlőre nincs információnk, hogy az Alvarez és Smith nevével fémjelzett gálán mennyi lesz a ténylegesen eladott tikettek száma, ám annyi bizonyos, hogy szűk három nappal az összecsapás kezdete előtt már negyven ezres számról tudósítottak a nemzetközi bokszlapok.

A fent kifejtett értékek egy dologra tisztán rámutatnak: Saul Alvarez népszerűsége továbbra is töretlenül nő, így azok a vészjóslások, amelyek szerint Canelo látszólagos megfutamodása a kazah mészáros elleni mérkőzés elől tönkreteszi a vörös hajú mexikói megbecsülését, nem valósak.

Gennady Golovkin és Saul Alvarez túl van egy újabb győzelmen, amely tovább erősíti a két fél bokszvilágban betöltött figyelemre méltó pozícióját. Minél nagyobbra nőnek, a közös mérkőzésük annál jelentősebbé válik minden tekintetben. A bunyósok képviselői tökéletesen tisztában vannak a folyamattal.

Vajon mi más adhatna mértékadóbb választ a találós kérdésünkre, ha nem pont e tény maga?

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

smithalvar.png

Összesített tippjeim: 11-4

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7411733791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása