Juergen Braehmer vs Nathan Cleverly: A mérkőzés
2016. október 02. írta: Pradarics Tomi

Juergen Braehmer vs Nathan Cleverly: A mérkőzés

Nem kifejezetten jelentős, továbbá nem túl izgalmasnak ígérkező félnehézsúlyú mérkőzést rendeztek szombaton Németországban. Az összecsapás azonban az utóbbi szempontból mindenképp rácáfolt a várakozásokra...

A WBA reguláris övbirtokosa, Juergen Braehmer a szebb napokat is látott, ám karrierjét megmenteni igyekvő Nathan Cleverly ellen lépett ringbe. A szervezet valódi bajnoka az orosz Sergey Kovalev, így az összecsapás csak papíron számított világbajnoki címmérkőzésnek.

A két fél évekkel ezelőtt egyszer már majdnem találkozott egymással a ringben, ám az akkor WBO-bajnok Braehmer napokkal a mérkőzés előtt visszalépett, ezzel pedig az övének is búcsút mondhatott. A összecsapás ezúttal megérte a kezdő gongszót, és a kihívó Cleverly ragadta magához a kezdeményezést. Az első felvonásban aktívan és hatékonyan dolgozott Nathan, amivel meglepte a német övbirtokost.

A második körre Juergen érezhetően agresszívebben jött ki, a walesi kihívó azonban továbbra is magasabb munkatempóban dolgozott, így a publikum szoros felvonást láthatott.

(Photo: www.skysports.com)

 

A felerősödő Braehmer a harmadik menettől átvette a mérkőzés irányítását. Cleverly továbbra is előrefelé mozgott, és több ütést indított, a német azonban zártan védekezett, és hangsúlyosabb ellentámadásokat indított, amivel kontroll alá helyezte akaratos kihívóját.

A menetek mindvégig kétoldalú és legtöbbször szoros küzdelmet hoztak. Az újabb fordulat a hatodik körben következett, amelyben Nathan látványosan túlindította és túltalálta a passzívabbá váló németet.

A felvonás végeztével még nem tudhattuk, hogy pontosan mi történt, ám a hetedik menet kezdetekor Braehmer nem küzdeni indult a ring közepe felé, hanem gratulálni a walesi csapatnak, és jobb vállficamodásra hivatkozva lemondott a folytatásról.

(Photo: www.thesun.co.uk)

 

Ha a jelentősége nem is, az összecsapás kifejezetten látványos és izgalmas mivolta üdvözítő hatással volt a bokszvilágra. A szurkolók és szakírók egyaránt szívesen látták volna, hogy miként alakul a találkozó ívelődése az utolsó hat menetben. A harminchét éves Braehmer kondíciója talán előbb kezdett volna elapadni, ám hangsúlyosabb találataival ő maga is lehordhatta volna a nem túl acélosan védekező kihívót a kései menetekre.

A kategória továbbra sem Nathan Cleverly-ről és Juergen Braehmerről szól, de kellemes meglepetés volt látni egy jó mérkőzést a 175 fontos divízió európai élmezőnyéből.

A szerződés visszavágó opciója miatt nem kizárt, hogy láthatjuk az összecsapás visszavágóját. Az esetleges újabb meccs szakmailag továbbra sem lenne jelentős a kategória szempontjából, de izgalmi faktorát tekintve mindenképp nagyobb lelkesedés előzné meg, mint az első találkozót.

 

A mérkőzés felvétele:



A saját pontozólapom:

braeclev.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8611760795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása