Csupasz öklű gálát sugároznak az USÁ-ban június 2-án
2018. május 17. írta: Pradarics Tomi

Csupasz öklű gálát sugároznak az USÁ-ban június 2-án

A hivatalosan szankcionált pusztakezes ökölvívó mérkőzések ötletének megvalósításán 2009-től kezdve dolgozott a műfaj kedvelője, David Feldman, június 2-án pedig az üzletember vágya testet ölt majd az első, Bare Knuckle Fighting Championship (Csupasz Öklű Harcok Bajnoksága) fantázianevű rendezvény formájában.

dabv3_bw0aauw0o.jpg

(Photo: www.bareknuckle.tv)


Feldman állítása szerint 26 államban jelezték számára, hogy érdekli őket az ötlet, ám senki sem vállalta, hogy úttörővé válik a sorozat debütálásának helyszíneként. A befutó több éves huza-vona után végül Wyoming lett, amely államnak nem sok veszítenivalója van, miután korábban jeleskedett a küzdősportok promótálásában.

A programban a tervek szerint 14 összecsapást hoznak tető alá, ebből tizenkettőt sugároznak a televízióban, valamint az interneten külön előfizetéses konstrukcióban. A szabályok értelmében bandázst csak a csuklóra lehet majd tekerni a versenyzőknek, az öklöknek pedig teljesen csupaszon kell maradnia, mielőtt belépnek a 22 láb (kb. 6,7 méter) széles, négyzet alakú szorítóba. Az összecsapások öt, hét és kilenc menetesekre lesznek kalibrálva, két perces etapokkal. A küzdelemre az ökölvívás szabályai érvényesek, az egyedüli változtatás mindösszesen a fogás tiltása.

Az esemény főattrakciója az a Bobby Gunn lesz, akinek nem hivatalos csupasz öklű rekordja 73-0, miközben a hivatásos ökölvívásban legnagyobb teljesítménye a szorító megosztása volt olyan nevekkel, mint James Toney, Roy Jones Jr, Glen Johnson, vagy Tomasz Adamek. A gálán - amelyre a jegyek 50 dollártól indulnak, a PPV pedig 30 dollárba kerül majd - az egykori profi világbajnok, Paul Spadafora részvétele is erősen valószínű.

Hogy mekkora érdeklődést válthat ki a rendezvény, arra Feldman egy 2011-ben szervezett, hasonló orientációjú rendezvénye enged következtetni, amikor az internetes streamre több mint egy millióan próbáltak fizetés ellenében csatlakozni, mielőtt az összeomlott, ezzel elveszítve az összes potenciális előfizetői díjat.

Érdekesség, hogy bár az általános felfogás szerint a csupasz ököllel bevitt ütések veszélyesebbek, mint a kesztyűvel indítottak, valójában az előbbi találatok a kézsérülés elkerülése végett maximum fele akkora erővel csapódnak be, ami az ütés által keltett rezonancia agyra gyakorolt hatását illetően még mindig kisebb rizikónak számít, mint a teljes erővel kilőtt, párnázott ököllel bevitt ütések. Ezt igazolja az a nem hivatalos tény is, miszerint a felügyelt csupasz öklű bokszmérkőzéseknek az 1800-as évek óta egyetlen halálos áldozata sem volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2813966072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása