Oscar Valdez vs Hiroshige Osawa: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. november 03. írta: Pradarics Tomi

Oscar Valdez vs Hiroshige Osawa: Felvezetés a mérkőzéshez

Az elmúlt hetek gyengébb felhozatalát követően a novemberi hónap újratöltött izgalmakkal vár bennünket. Ennek megfelelően a szombati napon nem kevesebb, mint öt világbajnoki címmérkőzést rendeznek. Ebből négy a Manny Pacquiao visszatérése köré épített gálán lesz látható (beleértve a filippínó legenda WBO váltósúlyú ütközetét is Jessie Vargasszal szemben), míg az ötödik találkozót Németországban rendezik meg. Az újdonsült pehelysúlyú WBO-bajnok Oscar Valdez címvédő mérkőzésének felvezetése következik.

 

Oscar Valdez

Nemzetiség:        Mexikó
Mérleg: 20-0, 18 KO
Cím: WBO pehelysúly, 2016-
Súlycsoport: Pehelysúly (126 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 6. (BoxingScene), 8. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-0, 1 KO


vs

Hiroshige Osawa

Nemzetiség:        Japán
Mérleg: 30-3-4, 19 KO
Cím: -
Súlycsoport: Pehelysúly (126 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: boxingsherpa.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.11.05., Las Vegas, Nevada, USA

A súlycsoport világbajnokai: Gary Russell Jr (WBC), Carl Frampton (WBA), Lee Selby (IBF), Oscar Valdez (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 4/10

*

Nem lehet panaszunk a pehelysúly mai felhozatalára, hiszen remek képességű versenyzők osztoznak a kategória legjobb pozícióin. A világbajnok Russell Jr-on, Famptonon és Selbyn kívül ott van Leo Santa Cruz, Abner Mares és Jesus Cuellar is az élbolyban. A WBO bajnoka, Oscar Valdez egyenlőre nem tartozik az öt legjobb versenyző közé 126 fonton, ám ha tovább folytatja hengerlő hadjáratát, kisvártatva megérkezhet az illusztris társaságba.

A veretlen mexikói a veterán promóter, Bob Arum szárnyai alatt épült fel legitim világbajnoki kihívóvá, ami másként megfogalmazva azt jelenti, hogy a címmérkőzésig vezető úton megfelelő terhelést kapott. A tavalyi évben Valdez egy brutális májütéssel megállította Jose Ramirezt, érett bunyót bemutatva kipontozta a szívós Ruben Tamayót illetve lebombázta a korábbi világbajnoki kihívó Chris Avalost. A remek teljesítmények sorozata idén is folytatódott, amikor Oscar négy menetben tönkreverte és egy remek ütemű balhoroggal megállította az IBF szervezet egykori pehelysúlyú címvédőjét, Evgeny Gradovichot.

A WBO 126 fontos bajnoka ekkor még az ukrán Vasyl Lomachenko volt, ám a szenzációs képességű bunyós júniusban fellépett nagypehelysúlyba, így Valdez előtt megnyílt az út a szervezet megüresedett övéért ringbe lépni. Ellenfele a júliusi összecsapáson az argentin Matias Rueda volt, akit már a második felvonásban harcképtelenné tettek a mexikói agresszív rohamai.

Valdez első címvédésére készül. Ellenfele a WBO ranglista második helyén tanyázó Hiroshige Osawa lesz, aki a szervezet által megjelölt kötelező kihívói szerepkörben lép ringbe a hétvégén. A japán versenyző karrierje több mint tizenkét éve alatt csaknem kétszer annyi profi mérkőzést vívott, mint a címvédő, ám a harminchét ellenfél egyike sem képviselt olyan színvonalat, mint Oscar legyőzöttjei.

Osawa legnagyobb eredménye az Oriental and Pacific Boxing Federation (OPBF) öv megszerzése volt, amely általában egy jó ugródeszka az ázsiai versenyzőknek, mielőtt megcéloznak egy világbajnoki címet. Hiroshige azonban négy évvel ezelőtt védte meg utoljára ezt az övet. Azóta nyolc összecsapást nyert meg zsinórban, mindahányat idő előtt.

A japán versenyző legjobb ütése a jobbegyenes, amellyel gyakran zárja le a mérkőzéseit gyengébb képességű riválisokkal szemben, továbbá alkalomszerűen jó ütemben használja a jobbfelütését, amelyet egészen szűken és röviden képes kivezetni. A lábmunkája azonban nem túl kifinomult, a védekezése gyenge, és nincs túl komoly fizikai ereje sem, amellyel kellemetlenséget tudna okozni a fiatal Valdeznek.

Akárhogy is, a szombati összecsapás egy kötelező címvédés lesz a mexikói versenyző számára. Be kell húznia a győzelmet, hogy aztán tovább közeledhessen a kategória élmezőnye felé.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Valdez számára nem okoz komoly fejtörést a magasabb és hosszabb karú japán kihívó stílusának megfejtése, folyamatos támadásaival szisztematikusan lebontja a gyengén védekező és ezen a szinten teljességgel tapasztalatlan Osawát, és a mérkőzés második harmadában megállítja a bátran küzdő kihívót.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4911927115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása