Eduard Troyanovsky vs Julius Indongo: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. december 02. írta: Pradarics Tomi

Eduard Troyanovsky vs Julius Indongo: Felvezetés a mérkőzéshez

A hétvége három világbajnoki összecsapását cirkáló-, közép-, és kisváltósúlyban rendezik meg. Utóbbi kategóriában az IBF címvédője, az orosz Eduard Troyanovsky lép ringbe aktuális kihívója, a namíbiai Julius Indongo ellen. A bajnok utoljára szeptemberben lépett szorítóba, amikor magabiztosan lezárta a szívós Keita Obara elleni összecsapását mindjárt a második felvonásban.

 

Eduard Troyanovsky

Nemzetiség:        Oroszország
Mérleg: 25-0, 22 KO
Cím: IBF kisváltósúly, 2015-
Súlycsoport: Kisváltósúly (140 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 3. (Boxingscene), 4. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 3-0, 3 KO


vs

Julius Indongo

Nemzetiség:        Namíbia
Mérleg: 20-0, 10 KO
Cím: -
Súlycsoport: Kisváltósúly (140 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: www.boxingsherpa.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.03., Moszkva, Oroszország

A súlycsoport világbajnokai: Terence Crawford (WBC/WBO/Ring), Ricky Burns (WBA), Eduard Troyanovsky (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 4/10

*

Eduard Troyanovsky tavaly novemberben szerezte meg az IBF kisváltósúlyú bajnoki címét az argentin Cesar Rene Cuencával szemben. Az orosz ökölvívó koncentrált támadóbunyóról és komoly horderőről tett tanúbizonyságot, amikor legyalogolta Cuencát a hatodik menetben.

A felek néhány hónappal későbbi visszavágóján ismét Troyanovsky kezét emelték a magasba, aki az első meccshez hasonlóan mind fizikailag, mind mentálisan összetörte az ügyes, ám nem túl strapabíró argentin versenyzőt.

Szeptemberben egy sokkal komolyabb kihívás következett Eduard számára Keita Obara személyében. A japán kihívó korábban már bemutatkozott a nemzetközi fronton, amikor elverte a mérkőzésükön A oldalnak számító Walter Castillót egy IBF szervezet által kiírt eliminátori ütközeten (függetlenül attól, hogy a pontozóbírók döntetlenre adták a mérkőzést).

Troyanovsky nem bízott semmit a pontozókra, egy elbukott első felvonás után előbb a szorítóból ütötte ki Obarát, majd a kötelek között visszakecmergő bunyóst végigverte a ringen, és lezárta az ütközetet. Az impresszív győzelem egyértelműen kategóriája szűk élbolyába tolta fel az orosz versenyzőt.

A szombati moszkvai gálán a kihívói szerepet a nemzetközi porondon ismeretlen Julius Indongo tölti be. A namíbiai ökölvívó eddigi húsz összecsapásából mindet győzelemmel abszolválta, ám soha nem vívott mérkőzést hazáján kívül. Az ellenfeleinek színvonala sajnos nem sok minőségi rutinnal látta el egy olyan jó képességű és magasan jegyzett bajnokkal szembeni összecsapásra készülve, mint amely szombat este vár rá.

Indongo az októberi IBF ranglistán a tizenötödik helyen van rangsorolva. Magas, fordított alapállású versenyző. Elsősorban hangsúlyos hátsóegyenesére építi bunyóját. A namíbiai bunyós nem számít túl gyorsnak, a védekezése nyitott, lábai megkövesedettek, amelyből fakadóan a távolságot nem minden esetbe tartja hatékonyan.

Esélyei a szigorú és erős támadóbunyójú Troyanovskyval szemben szerénynek számítanak. Talán a hátsóegyenesének lehetőleg ütemtelen elpuffogtatásával adhatja meg magának a legnagyobb esélyt arra, hogy begyűjtse élete legfényesebben csillogó trófeáját. Vigyáznia kell azonban, hogy ezt az ütést azelőtt tudja eladni, mielőtt ő maga kerül bajba a nehézöklű orosszal szemben...

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: A címvédő csapata nem túlozta el a kihívást ezúttal, Indongo egy biztonsági választásnak tűnik. Minden tiszteletem az afrikai bunyósé, de félek, nem fogja tudni áthidalni a hatalmas képesség- és tapasztalatbeli hátrányát, és idő előtti fiaskóval a rekordjában lesz kénytelen elhagyni a moszkvai szorítót szombat este.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6612014920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása