Hassan N'Dam és a megmentett karrier
2016. december 22. írta: Pradarics Tomi

Hassan N'Dam és a megmentett karrier

Be kell valljam, amikor tavasszal bejelentették, hogy profi bunyósok is indulhatnak a riói nyári olimpiai játékokon, sajnálni kezdtem a fiatal amatőr versenyzőket. Később, mikor véglegessé vált, hogy kik vállalják be a megmérettetést a tornán a hivatásosok közül, még biztosabb lettem abban, hogy ketten közülük minden nehézség nélkül el fogják hozni az aranyat.

Egyikük a korábbi légsúlyú világbajnok Amnat Ruenroeng volt, aki kellemetlen stílusával még a profik között is borzasztó nagy kihívást jelentett bárkinek. A másik általam biztos befutónak tartott bunyós a francia Hassan N'Dam N'Jikam volt, aki egy rendkívül ügyes, technikailag képzett, korábbi kétszeres világbajnoki kihívó középsúlyú versenyzőként vágott bele a kihívásba.

Aztán elkezdődött a torna, és utóbbi már az első körben kipontozódott, míg a thai Ruenroeng a második összecsapását bukta el technikai kiütéssel. A torna harmadik profi indulója, Carmine Tommasone ugyancsak a második játéknapon búcsúzott a további versengéstől.

Számomra pedig maradt a fájdalmas felismerés, hogy bizony a pörgősebb, teljesen más struktúrára épülő amatőr ökölvívás világába egy ízig-vérig profi bunyós nem tud egyik napról a másikra alkalmazkodni.

Az olimpiai kiruccanás Ruenroeng pályafutását törte meg leginkább, akit már a torna kezdete előtt elhagyott a menedzsere, miután az nem értett egyet Amnat törekvéseivel. A thai bunyósnak azóta sem volt hivatásos összecsapása. Az olasz Tommasone egy győzelmet jegyzett augusztus óta egy verhető ellenféllel szemben, így továbbra is veretlenül igyekszik eljutni egy világbajnoki mérkőzésig.

A legnagyobb visszatérő azonban a francia Hassan N'Dam, aki a múlt hétvégén Reunion szigetén a veretlen Alfonso Blanco ellen az interim WBA középsúlyú övért lépett szorítóba. Minden továbbit meséljen el maga a felvétel:

A Hassan N'Dam N'Jikam vs Alfonso Blanco mérkőzés felvétele (Source: www.youtube.com)

 

A befejezés joggal pályázik az "Év Kiütése" díjra, N'Dam pedig az ütéssel nem csak az övet gyűjtötte be, de életben tartotta reményeit a jövőbeni jelentős összecsapásokra is. Az interim WBA titulus például a Gennady Golovkin vs Daniel Jacobs szupermérkőzés győztese elleni potenciális találkozóra egész jó ajánlólevélnek tűnik...

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr712065985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása