Jose Argumedo vs Hiroto Kyoguchi: Felvezetés a mérkőzéshez
2017. július 22. írta: Pradarics Tomi

Jose Argumedo vs Hiroto Kyoguchi: Felvezetés a mérkőzéshez

A hétvége második világbajnoki összecsapásán a szalmasúlyú IBF címvédő Jose Argumedo lép szorítóba a japán Hiroto Kyoguchival szemben. A harcos mexikói nehéz úton gyűjtötte be a bajnoki övet, amelyet éppen ezért nagy becsben tart, és minden bizonnyal tíz körömmel fog kapaszkodni bele magyar idő szerint vasárnap kora délután Tokióban. Vajon milyen esélyei vannak Argumedónak arra, hogy győzelemmel a tarsolyában repüljön haza Mexikóba?

 

Jose Argumedo

Nemzetiség: Mexikó
Mérleg: 20-3-1, 12 KO
Cím: IBF szalmasúly, 2015-
Súlycsoport: Szalmasúly (105 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 3. (BoxingScene), 4. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 4-0, 2 KO

vs

Hiroto Kyoguchi

Nemzetiség: Japán
Mérleg: 7-0, 6 KO
Cím: -
Súlycsoport: Szalmasúly (105 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 8. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: -

jose-argumedo-vs-katsunari-takayama.jpg

(Photo: www.skysports.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2017.07.23., Tokió, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Wanheng Menayothin (WBC), Knockout CP Freshmart (WBA), Jose Argumedo (IBF), Tatsuya Fukuhara (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 7/10

*

 

Jose Argumedo világbajnoki címig vezető útja kemény és viszontagságos volt. A mexikói ökölvívó már a nyitó mérkőzésén elveszítette veretlenségét a későbbi világelső Oswaldo Novoával szemben, majd később további két vereségen kellett továbblendítenie magát, mire 2015 decemberében megmérkőzhetett az IBF-bajnok Katsunari Takayamával. Ütemtelen, kiszámíthatatlan szögekből indított támadásainak, valamint frissességének köszönhetően Argumedo begyűjtötte az övet, amivel értékes koronával süvegelte meg fiatal pályafutását.

Jose az ominózus oszakai este óta már háromszor védte meg bajnoki címét, ám regnálása első valódi kihívása most vasárnap vár rá, amikor a mexikói újra Japánba utazik a Hiroto Kyoguchival szembeni találkozójára.

A mindössze 23 éves Kyoguchi az IBF rangsorában a kilencedik pozíciót foglalja el, ám a látszat csal vele kapcsolatban. Bár eleddig mindössze hét összecsapáson van túl a japán versenyző, a képességei alapján könnyedén ő lehet a legújabb ökölvívó a felkelő nap országából, akinek sikerül szemtelenül korán, már a tizedik összecsapása előtt világbajnoki címet szerezni.

Két agresszív versenyző csap össze magyar idő szerint vasárnap délután, ám mindketten egészen különböző módon agresszívak. Míg Argumedo a tipikus mexikói stílust hozva rakkolós ökölvívást mutat be, valamint széles, nem túl pattanós bombákkal dolgozik, addig Kyoguchi mozgékonyságával remekül választja meg a saját távolságát, hatékonyan és kíméletlenül dolgozik testre, valamint szűkebb, robbanékony ütésekkel teszi ártalmatlanná ellenfeleit.

Hiroto az első hat összecsapását egyaránt idő előtt húzta be, eddigi utolsó mérkőzésén pedig tiszta pontozással múlta felül a filippínó Jonathan Refugiót tizenkét menetben, amely sikerrel első ízben védte meg a japán az OPBF övet.

Argumedónak szüksége minden szívósságra, amely életben tartotta őt a brutálisan kemény mexikói húsdarálóban, ahonnan életre sarjadt világbajnoki regnálása.

Kyoguchinak pedig arra van szüksége, hogy mindazt a képességet, amit eddig mutatott magából, át tudja menteni egy újabb szinte, a szalmasúly élmezőnye szintjére.

A hétvégi világbajnoki döntő tétje nem csak az IBF bajnoki címe lesz. A 105 font jelenleg a thai Wanheng Menayothin, valamint honfitársa, Knockout CP Freshmart által fémjelzett kategória, amelyben minden további versenyzőnek adódhat egy dobása, hogy egyszer egy tökéletes estén áthidalja a hátrányt, és felüljön a divízió trónjára.

Argumedo és Kyoguchi ütközetének győztese az első számú várományosává válik egy potenciális címegyesítésnek, amely olyan ritka szalmasúlyban, mint a fehér holló. Vajon melyik versenyző kerül pozícióba egy esetleges történelmi összecsapásra?

*

Tippem: Jose Argumedo egy őszinte harcos, akit egy remek csapat vesz körül. Egyszer már legyőzte a mexikói csapat az oddsokat, amikor Takayama ellen begyűjtötték az IBF övet két és fél évvel ezelőtt. A huszonnyolc esztendős címvédő azonban a határon bunyózott aznap éjjel egy megviselt veteránnal szemben. Hiroto Kyoguchi egy friss vér, akiben látszatra több sebességi fokozat van, mint amennyit eddig használnia kellett. E sorok írója szerint a japán bunyós mélyebb kútból merít, továbbá jóval sértetlenebb, mint a kemény harcokban edződött Argumedo, így kisvártatva új bajnokot avathat majd a bokszvilág.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7612680393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása