Rácz Félix: Szívesen látnám Szellő Imit a cirkálósúly jobbjaival egy szorítóban
2018. május 09. írta: Pradarics Tomi

Rácz Félix: Szívesen látnám Szellő Imit a cirkálósúly jobbjaival egy szorítóban

A veretlen cirkálósúlyú kihívót, Szellő Imrét idén már másodjára láthatjuk a szorítóban, amikor péntek este Szentesen bokszol főmérkőzést a Felix Promotion soron következő eseményén. A februári, Denis Grachevvel szemben aratott pontozásos győzelme után a WBO Interkontinentális övét birtokló Szellő ezúttal egy venezuelai ellenfélre készülhet, aki nem hozta túlzottan lázba a magyar szurkolók többségét. A makulátlan mérleggel rendelkező ceglédi bunyós pénteki összecsapását megelőző háttérmunkálatokról, valamint a gálán tizenegy hónapos kihagyás után visszatérő Kovács Zoltán közeljövőjéről Rácz Félix beszélt a RingCsodának.

dsc_0969_1.JPG

(Photo: Tomi Pradarics/RingCsoda)

 

A szentesi gála elsősorban a visszatérések és a mozgásban maradás jegyében zajlik. Két húzónév, Kovács Zoltán és Harcsa Norbert közel egy éves kihagyás után lép ismét a kötélnégyszögbe, Egedi Renátó és Szellő Imi pedig szintentartó mérkőzéseket vív. A legkönnyebb talán Darmos József összecsapásának érzelmi töltetébe kapaszkodni, aki korábbi legyőzőjéért, Tóth Tamásért állhat bosszút a grúz Giorgi Tevdorashvilin egy hat menetre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen.

A pénteki esemény felvezetése során a legerősebb visszhangot Szellő (20-0, 12 KO) ismeretlen ellenfele, Williams Ocando (18-5, 16 KO) kapta. A szurkolók nemtetszésüket fejezték ki, amiért egy ranglista negyedik helyezett, potenciális világbajnoki kihívó egy jó indulattal is gyenge felhozatallal fémjelzett rekordú, nemzetközi szinten gyengén szereplő öklözővel szemben méreti meg magát.

Szellő a korábbi összecsapásain nyújtott teljesítményeivel bizonyította, hogy készen áll szintet lépni, és kategóriája top 30-as mezőnyéből kihívást vállalni. Ezekre az ellenfelekre pedig szüksége is lesz, hogy kellő profi tapasztalattal rendelkezzen, mire sikerül megcsípni a számára egy világbajnoki címmérkőzést. A 200 fontos divízióban, amely manapság az egyik leginkább villódzó, kétoldalú párosításokkal fémjelzett kategória, ez erős és veszélyes ellenfeleket jelent a veretlen magyar bunyós számára.

"A cirkálósúly most az egyik legsűrűbb súlycsoport a WBSS-es [World Boxing Super Series, egy egyenes kieséses torna, amely egyesíteni hivatott a súlycsoport világbajnoki címeit - a szerk.] szereplőkön túl. Olyan nevek vannak, mint [Maxim] Vlasov, [Krzysztof] Glowacki, [Mateusz] Masternak, [Firat] Arslan, [Roman] Golovashchenko, [Ryad] Merhy, ésatöbbi… Ezek mind, mind, egytől egyig kiváló bunyósok. Szívesen látnám Imit ezek közül bármelyikkel egy szorítóban, de most nem nagyon mozdul, azaz kockáztat senki," - mondta Félix a RingCsodának.

Amint azt Szellő maga is említette, hogy nem volt könnyű dolga a Felix Promotionnek, miután ketten is visszamondták a pénteki gálán esedékes szereplést a ceglédi bunyós ellenfeleként. Ez sajnos mindennapos jelenség a sportágban, s minél közelebb vannak a szervezők az esemény napjához, annál nehezebb minőségi ellenfelet találni az eredetileg kiszemelt jelöltek helyére.

De vajon kik voltak valójában azok, akiket Félix Szellővel szemben igyekezett volna látni a szentesi eseményen?

"Merhy például a [WBA interim cirkálósúlyú] világbajnoki veresége után nem szeretne bokszolni Imivel. Golovashchenkoékkal majdnem megállapodtunk, ők az utolsó pillanatban léptek vissza. Arslanéknak tettük ajánlatot, ám mostanáig nem válaszoltak," - fogalmazott a promóter, majd hozzátette: "Közben viszont építkezünk. Nincs időnk várni senkire."

S hogy mit tartogathat még az idei esztendő Szellő számára?

"Iminek idén a péntekin kívül még legalább két, három meccset szeretnék tető alá hozni, de természetesen egy jó lehetőséget nem utasítanánk vissza."

A gálán egy másik, korábban már magas ranglistapozícióban álló bunyós, az egykori WBO Európa-bajnok, sérülésből felépülő Kovács Zoltán (20-5-1, 6 KO) is kötelek közé lép egy nyolc menetesre tervezett könnyűsúlyú összecsapáson. A nyíregyházi ökölvívó ellenfele a grúz Achiko Odikadze (18-7-1, 7 KO) lesz. A kérdés Kovács esetében, hogy vajon milyen ütemben kerülhet vissza a WBO szervezet top 5-ös mezőnyébe, amely pozícióból  karnyújtásnyira lehet egy világbajnoki lehetőségtől.

"Kovács Zoli sérüléseinek köszönhető kihagyása elég hosszúra sikerült, úgyhogy neki szüksége lesz legalább három, négy mérkőzésre, hogy utolérje magát, és a szintet, amit tavaly nyáron elért, úgy világranglista tekintetében, mint fizikai állapotát tekintve," - mondta Félix.

A Felix Promotion szentesi rendezvényét péntek este 22:15-től élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8413901764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása