Kohei Kono vs Luis Concepcion: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. szeptember 05. írta: Pradarics Tomi

Kohei Kono vs Luis Concepcion: Felvezetés a mérkőzéshez

Izgalmas és látványos küzdelemre van kilátásunk a magyar idő szerint szerdán nap közben Tokyóban megrendezendő nagylégsúlyú világbajnoki címmérkőzésen, amelyen a WBA bajnoka, Kohei Kono és a szervezet interim övbirtokosa, Luis Concepcion méri össze képességeit.

Kohei Kono

Nemzetiség:        Japán
Mérleg: 32-8-1, 13 KO
Cím: WBA nagylégsúly, 2012-2013, 2014-
Súlycsoport: Nagylégsúly (115 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 5. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 4-3-1, 2 KO


vs

Luis Concepcion

Nemzetiség:        Panama
Mérleg: 34-4, 24 KO
Cím: WBA légsúly, 2011
Súlycsoport: Nagylégsúly (115 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 6. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 0-3 

 

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.08.31., Tokyo, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Carlos Cuadras (WBC), Kohei Kono (WBA), McJoe Arroyo (IBF), Naoya Inoue (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 9/10

Az összecsapás győztese egyértelműen felzárkózik a harmadik helyre a ranglistán, közvetlenül a két élmenő, Naoya Inoue és Carlos Cuadras mögé.

*

A japán Kono pályafutása eddigi legmagasabb hullámhegyén van, 2014-es, meglepetésnek számító övszerzése óta három címvédést jegyez, köztük a Koki Kameda elleni pontozásos sikerrel, amely karrierje legnagyobb győzelme. A honfitárs Kamedát folyamatos és akaratos taktikával túlszárnyaló Kohei egy rutinos, sokat látott versenyző, aki képes alkalmazkodni ellenfelei stílusához. Súlycsoportjához képest magas, jól bokszol első- és másodszándékból is, és hosszú egyeneseivel szereti a maga komfortos távolságából lődözni az ellene küzdő versenyzőt.

A panamai kihívó, Luis Concepcion is tapasztalt ökölvívónak számít, aki eredetileg egy súlycsoporttal lejjebb, légsúlyban versenyzett, és szerezte meg az interim WBA övet 2009-ben. Hatalmas ütőereje és kizárólagos támadásai következtében végigsöpört az ellenfelein, de a védekezés teljes mellőzése végül megbosszulta magát, amikor 2011-ben az év egyik legvadabb és legzabolázatlanabb háborújában alulmaradt a mexikói Hernan Marquezzel szemben. A visszavágón elszenvedett megsemmisítő vereség úgy tűnt, keresztbe törte a panamai karrierjét, ám néhány évnyi gyengébb ellenfélválasztást követően nemcsak kategóriát, de stílust is váltott a nagyütő ökölvívó. Az elmúlt mérkőzésein egy sokkal higgadtabb, okosabban bunyózó Luis mutatkozott meg, aki képes volt meccsben tartani magát a súlycsoport egyik legnagyobb ütője, Carlos Cuadras ellen. Azóta begyűjtötte a WBA interim övet, legutóbb pedig revansot vett korábbi legyőzőjén, Marquezen. Concepcion minden kétséget kizáróan pályafutásának a jelenlegi szakaszában van a leginkább kész arra, hogy a ringben világbajnoki címet szerezzen.

A mérkőzésnek nincs karizmatikus esélyese, kiegyensúlyozott párosításnak számít. Luis alacsonyabb, és rövidebb ütésekkel dolgozik, ezért neki mindenképpen közel kell férkőznie ellenfeléhez, míg Kohei hatékonysága legfőképp a távolság megtartásában és a munkatempó optimalizálásában rejlik. Concepcionnak vágnia kell a ringet, és közben fokozottan ügyelnie a védekezésre, hogy elkerülje a remek kontrákat indító Kono jobbegyeneseit. Ha a japán közel engedi magához ellenfelét, számolnia kell Luis remek hátsó egyenesein túl annak pusztító jobbfelütéseire és rövid, gyors balhorgaira is.

*

Tippem a találkozó lehetséges végkimenetelére: A hazai pályán bunyózó Kono oldalmozgásokkal és folyamatos, magas munkatempójával elég menetet begyűjt a győzelemhez a jobbegyeneseivel végig veszélyes Concepcion ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr411678909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása