Eduard Troyanovsky vs Keita Obara: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. szeptember 09. írta: Pradarics Tomi

Eduard Troyanovsky vs Keita Obara: Felvezetés a mérkőzéshez

Szakmailag kifejezetten izgalmas összecsapást láthat péntek este a moszkvai bokszgála nézőközönsége (illetve a gálát figyelemmel kísérő bokszszurkolók szerte a világban), amikor a hazai Eduard Troyanovsky másodízben teszi kockára IBF kisváltósúlyú bajnoki címét a japán Keita Obara ellen.

Eduard Troyanovsky

Nemzetiség:        Oroszország
Mérleg: 24-0, 21 KO
Cím: IBF kisváltósúly, 2015-
Súlycsoport: Kisváltósúly (140 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 5. (Ring), 7. (BoxingScene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 2-0, 2 KO


vs

Keita Obara

Nemzetiség:        Japán
Mérleg: 16-1-1, 15 KO
Cím: -
Súlycsoport: Kisváltósúly (140 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: www.asianboxing.info)

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.09.09., Moszkva, Oroszország

A súlycsoport világbajnokai: Terence Crawford (WBC/WBO/Ring/Lineális), Ricky Burns (WBA), Eduard Troyanovsky (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 7/10

Az elmúlt időszakban a kisváltósúly jelentős átalakuláson ment keresztül, amelynek keretében nem csak legitim bajnoka született a divíziónak Terence Crawford személyében, de a top 5-ös mezőnyből többen is kivonták magukat (Lucas Matthysse, Adrien Broner), így a párosítás győztese mindenképp a felfrissült 140 fontos kategória rangsorának felsőházába kerül.

*

Az orosz címvédő tavaly novemberben szerezte meg az IBF övet Cesar Rene Cuenca ellen. Az argentin, akinek olyan mérsékelt ütőerő szorult az ökleibe, hogy még egy főtt tojást is nehezen tudna feltörni velük, mozgékonyan és sebesen kezdte a meccset, ám lendületét hamar megtörte Eduard, majd kemény bombáival a kedvét is elvette a címvédőnek a további küzdelemtől, és a hatodik felvonás végén egy összekapaszkodásból bekövetkezett földre kerülés után Cuenca sérülésre hivatkozva kibeszélte magát a mérkőzésből.

A látszólag ellentmondásos eset következménye egy azonnali visszavágó lett, amelyen az első találkozóhoz hasonló forgatókönyv született. Cuenca a korai menetek után egyre inkább megérezte ellenfele fullasztó agresszióját, és ezúttal a hetedik felvonásban mondta be az unalmast, miután kiesett a foggumija, és a mit sem sejtő bíró csak a ringsarkába küldte, hogy tegyék vissza neki.

Keita Obara három nappal Troyanovsky világbajnokká válását követően vívta első, és mostanáig egyetlen jelentős összecsapását a nemzetközi fronton, amikor Walter Castillo ellen megküzdött az IBF szervezet kihívói posztjáért. A japán bunyós nem sok lehetőséget hagyott ellenfelének, és intelligens mozgással, valamint gyakran ütemtelen támadásaival teljes kontroll alatt tartotta a mérkőzést, amelyet a pontozók a tavalyi év egyik legmasszívabb csalásaként döntetlenre mentettek a mérkőzés végére több sebből vérző, ám hősiesen próbálkozó Castillo "javára".

A péntek esti összecsapás kifejezetten ínyenc technikai és taktikai küzdelmet hozhat egy konvencionális, letisztult bunyójú erőbokszoló és egy szokatlan szögekből indító, rendkívül kellemetlen stílusú, mozgékony, magas munkatempójú ökölvívó között.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Az ellenfele stílusához lassan és nehézkesen alkalmazkodó Troyanovsky keservesen kemény taktikai küzdelemben szoros, de egyhangú pontozással megvédi övét a rendkívül akaratos japán kihívóval szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr10011689627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása