Johnriel Casimero vs Charlie Edwards: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. szeptember 10. írta: Pradarics Tomi

Johnriel Casimero vs Charlie Edwards: Felvezetés a mérkőzéshez

Érdekesnek ígérkező légsúlyú világbajnoki ütközet lesz látható a Gennady Golovkin vs Kell Brook főmérkőzéssel fémjelzett londoni gála előprogramjában szombat este. Az IBF-címvédő Johnriel Casimero ellenfele a hazai közönség előtt ringbe lépő, profiként eddig meglehetősen tapasztalatlan Charlie Edwards lesz.

Johnriel Casimero

Nemzetiség:        Fülöp-szigetek
Mérleg: 22-3, 14 KO
Cím: IBF kislégsúly, 2012-2014; IBF légsúly, 2016-
Súlycsoport: Légsúly (112 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 2. (Boxingscene), 4. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 5-2, 3 KO


vs

Charlie Edwards

Nemzetiség:        Egyesült Királyság
Mérleg: 8-0, 3 KO
Cím: -
Súlycsoport: Légsúly (112 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

 

 

 

 

 

(Photos: ringtv.com, pinterest.com)

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.09.10., London, Egyesült Királyság

A súlycsoport világbajnokai: Roman Gonzalez (WBC/Ring/Lineális), Juan Francisco Estrada (WBA/WBO), Johnriel Casimero (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 7/10

Bár a furcsa párosítás csak az ínyenc ökölvívó szurkolók ingerküszöbét csillámoltatja meg, a találkozó győztese kifejezetten kedvező pozícióba kerül a változás alatt álló divízióban. A nemrég még három erős bajnok nevével fémjelzett súlycsoportban mára már csak Juan Francisco Estrada pozíciója stabil (Amnat Ruenroenget épp Casimero állította meg júniusban, Roman Gonzalez pedig, amennyiben behúzza a szombati Carlos Cuadras elleni nagylégsúlyú címmeccsét, jó eséllyel búcsút int a 112 fontos kategóriának), így az IBF övért kiírt összecsapás nyertesének pozíciója még inkább felértékelődik.

*

Johnriel Casimero számára nem ismeretlen az a felállás, hogy világbajnoki mérkőzéseit idegen országban vívja. A fülöp-szigeteki bunyós öt különböző országban és három különböző kontinensen vívott eddig címmeccset, a hétvégén pedig mindkét mutató újra emelkedik.

Az IBF szervezet légsúlyú bajnoka címét a thaiföldi Amnat Ruenroeng ellen gyűjtötte be, akit egy szoros első összecsapáson elszenvedett vereség után Johnriel négy menetben kiütött a visszavágón. A korábban egy kategóriával lejjebb, kislégsúlyban is övet szerző Casimero rendkívül robbanékony bunyós, gyors lábai és kezei vannak, valamint erős egyenesei és horgai.

A kihívó, Charlie Edwards eredményes amatőr pályafutás után (amely során többek között Európa-bajnok lett 2011-ben), de még a huszonkettedik születésnapja előtt debütált a hivatásosak között, ám az eddig megvívott nyolc összecsapása alatt nem találkozott olyan ellenféllel, akivel szemben minőségi és hasznos tapasztalatokat gyűjthetett volna egy világbajnoki mérkőzésen adódó legitim részvételhez. A fiatal bunyós jól váltogatja az alapállását, ügyesen használja az egyeneseket, gyors, de teljességgel hiányzik az átütőerő a bokszából.

Lehet, hogy Edwards lábmunkája önmagában cizelláltabb, mint Ruenroengé, ám a thai hatalmas taktikus volt, ami kifejezetten nehézzé és kellemetlenné tette a küzdelmet az ellenfelei számára. Casimero mégis megtalálta az utat, hogy pillanatokra retorzió nélkül érje el a thai bajnokot, és ezekkel élt is Johnriel, amikor jobbegyenesekkel és balhorgokkal szétzilálta és megállította ellenfelét. Edwards tetszetős, de gyenge támadóboksza nehezen hiszem, hogy problémát okozna a sokat látott bajnoknak, így maradnak számára a folyamatos oldalmozgások sok-sok feltartóztató egyenessel és fürge horoggal.

*

Tippem a találkozó lehetséges végkimenetelére: A tapasztalt, hatékonyan agresszív Casimero az első menetekben még villódzó Edwardsot a meccs második felére teljesen lehordja és kiüresíti, és kései kiütéssel vagy komfortos pontozással megvédi világbajnoki címét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8111691677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása