Lee Haskins vs Stuart Hall II: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. szeptember 10. írta: Pradarics Tomi

Lee Haskins vs Stuart Hall II: Felvezetés a mérkőzéshez

A szombati londoni gála harmadik világbajnoki mérkőzése egy brit harmatsúlyú házirangadó lesz az IBF címvédő Lee Haskins, és a korábban már ugyanezt az övet egyszer birtokló Stuart Hall között.

Lee Haskins

Nemzetiség:        Egyesült Királyság
Mérleg: 33-3, 14 KO
Cím: IBF harmatsúly, 2015-
Súlycsoport: Harmatsúly (118 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 6. (Ring), 7. (BoxingScene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-0


vs

Stuart Hall

Nemzetiség:        Egyesült Királyság
Mérleg: 20-4-2, 7 KO
Cím: IBF harmatsúly, 2013-2014
Súlycsoport: Harmatsúly (118 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-2-1

 

(Photo: skysports.com)



A mérkőzés dátuma és helyszíne:
2016.09.10., London, Egyesült Királyság

A súlycsoport világbajnokai: Shinsuke Yamanaka (WBC), Rau'shee Warren (WBA), Lee Haskins (IBF), Marlon Tapales (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 5/10

*

Lee Haskins a tavalyi évben, mérkőzés nélkül szerezte meg az IBF harmatsúlyú bajnoki övet, miután az amerikai címvédő, Randy Caballero az összecsapásukat megelőző mérlegelésen hatalmas súlytöbblettel állt a mérőműszerre, így végül egy hosszabb tortúra után a világszervezet megfosztotta őt titulusától, és a brit kihívót nevezte meg utódjának. Az új bajnok azóta egyszer már megvédte a címét, amikor meggyőző ökölvívást bemutatva kipontozta a legendás mexikói harcos, Erik Morales öccsét, Ivant.

Stuart Hall két évvel honfitársa előtt nyerte el a piros övet 118 fonton a szívós Vusi Malinga ellen, ám regnálása mindösszesen fél évig tartott. Hall később másodjára is lehetőséget kapott az öv begyűjtésére, de ekkor már nem járt sikerrel, és a korábban említett Randy Caballero legyőzte őt egy Monacóban megrendezett címmeccsen.

Haskins a két fél közül az alacsonyabb, de ugyanakkor mozgékonyabb versenyző, akinek a két fél négy évvel ezelőtt vívott első találkozóján választott taktikájához hasonlóan ezúttal is folyamatosan ki kell használnia ezt az előnyét az elsősorban közelharcot forszírozó Hall-lal szemben. Stuey számára a ring levágása, és a bajnok köteleknek szorítása hozhatja meg a sikert.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: A mozgékonyabb és élénkebb Haskinsnek ezúttal is sikerül elkerülnie a kemény ütésváltásokat, és folyamatos mozgással, valamint gyors, erőtlen egyenesekkel és karból ellődözött horgokkal elég menetet gyűjt be a tiszta pontozásos győzelemhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3511691801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása