Daniel Jacobs vs Sergio Mora II: A mérkőzés
2016. szeptember 12. írta: Pradarics Tomi

Daniel Jacobs vs Sergio Mora II: A mérkőzés

A hétvége leginkább várható kiábrándulása vitathatatlanul az volt, hogy a Daniel Jacobs vs Sergio Mora visszavágó nem cáfolta meg "A legfeleslegesebb kakukktojás címmérkőzés" titulust, amelyet e sorok írója adományozott neki.

Aki előbb olvasta a nemzetközi oldalakat az összecsapás beszámolóiról, mint ahogy a mérkőzést látta, a mérkőzést valószínűleg azóta sem látta, és valljuk be, bölcs döntés is volt a kihagyás mellett dönteni.

Jacobs az első menettől kontroll alatt tartotta a mérkőzést, Mora egyenesein a szakkommentátori székben ülő Antonio Tarver többször is felnevetett, és árnyékolásnak titulálta az aránytalanul rövid feltartóztató ütéseket, amelyek kivezetése közben a kihívó végig a biciklijén ült a ringkötélzettel a háta mögött.

(Photo: premierboxingchampions.com)

 

A találkozónak nem volt egyetlen pontja sem, amikor a veterán Mora egyenrangú ellenfele lett volna Danielnek, a negyedik és ötödik körökben padlón volt a kihívó nehezen értékelhető találatok következtében (negyedikben balfelütés utáni egyensúlyvesztéstől, az ötödikben a hátára kapott ütés után bukott előre), majd végül a hetedik felvonásban tisztább találatoktól ment le további három alkalommal, mielőtt a bíró megelégelte a dolgot, és leléptette őt.

Sergio tanácsadója, Al Haymon sportpolitikai habitusából kiindulva még talán remélhet egy utolsó dobást, függetlenül a jelen találkozóján nyújtott teljesítményétől, a bokszvilág azonban jobbára azt reméli, hogy azt az összecsapást már nem akarják lenyomni a torkán egy televíziós gála főmérkőzéseként.

Daniel Jacobs továbbra is a kategória második legjobb bunyósa, és csak abban bízhatunk, hogy az imént említett Al Haymon, aki a WBA reguláris bajnok tanácsadója is egyben, belátja, hogy még egy Gennady Golovkin elleni esetlegesen elveszített szupermérkőzés is többet ér egy tucat további C- kategóriás alibi címvédésnél. Ha valóban az ökölvívóinak érdekei a legfontosabbak a számára, akkor minden bizonnyal így lesz...

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

jacomora.png

Összesített tippjeim: 4-2

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1111700571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása