Lee Haskins vs Stuart Hall II: A mérkőzés
2016. szeptember 14. írta: Pradarics Tomi

Lee Haskins vs Stuart Hall II: A mérkőzés

Küzdelmes, ám alacsony technikai színvonalú mérkőzést hozott Lee Haskins és Stuart Hall visszavágója, amely ezúttal az IBF szervezet harmatsúlyú világbajnoki címéért zajlott.

A bajnok Haskins kezdte jobban a mérkőzést, mozgékonyan, belépő ütésekkel megakasztva a lábon statikus Hall-t. Lee szokásához híven törzshajlásokkal és elmozgással védekezett, ám a menetek előrehaladtával egyre lazábban vette a távolságtartást, így a magasabb, hatékonyabb egyenesekkel dolgozó Stuart többször tudta bedolgozni magát ellenfele komfortzónájába.

A mérkőzés képe a hatodik menetre változott meg, amikor az előre mozgó Hall elég közel tudott kerülni ahhoz, hogy kényelmesen elérje Lee-t, és az ily módon kialakult ütésváltásokból ő maga jött ki jobban, köszönhetően jelentősebb ütőerejének.

Haskins alkalomszerűen el is engedte az elmozgós stílus forszírozását, és közelről próbált jobb ütemérzékéből megélni, de ekkor szembesülnie kellett azzal, hogy nem kifizetődő tisztességes kettős fedezék nélkül az ellenfele ütőtávján belül maradni.

Hall mindeközben serényen gyűjtögette a pontokat a saját stílusát érvényre juttatva, vagyis jabeket és hátsóegyeneseket szórva az előtte lófráló bajnokra. Stuart nem volt túl pontos, de a mennyiséget beletette a menetekbe, és amikor eltalálta a hajmeresztően gyenge védekezésű Haskinst, akkor látványosan találta el.

(Photo: www.mirror.co.uk/Reuters)

Ez pedig elég volt ahhoz, hogy a meccs második felét végig kézben tartsa a kihívó a megújulásra képtelen Lee-vel szemben, így amikor meghallottuk a záró gongszót, erősen kérdésessé vált, hogy gyászos teljesítményével sikerül-e egyáltalán címet védenie a bristoli bunyósnak.

A három pontozó úgy vélte, hogy igen, sikerült neki, ráadásul egyhangúan. E sorok írója szerint - bár több szoros felvonása is volt az összecsapásnak - azonban nem, és kifejezetten szomorú, hogy a három döntnökből ketten még csak szoros mérkőzést sem láttak (9-3 és 8-4 arányban hozták ki Lee-t, míg a harmadik pontozó, Marcus McDonnell 7-5-re).

A címét megvédő Haskins továbbra is a legszerényebb képességű övbirtokos a kategóriájában, és ilyen gyenge védekezéssel, valamint átütőerő nélküli támadóboksszal nem sok jóra számíthatna a súlycsoportja élmenőivel szemben. Talán éppen ezért valószínű, hogy a bunyós és csapata a jövőben sem forszírozza majd a szakmailag jelentős összecsapásokat (Shinsuke Yamanaka, Anselmo Moreno, Rau'shee Warren, Juan Carlos Payano, Jamie McDonnell, Zolani Tete, Marlon Tapales) 118 fonton.

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

haskhall.png


Összesített tippjeim: 7-2

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7611705399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása