A hétvége Kontár-díjának büszke tulajdonosai
2016. szeptember 20. írta: Pradarics Tomi

A hétvége Kontár-díjának büszke tulajdonosai

Igen, többesszámot voltam kénytelen használni, mert ezúttal ketten is ráraboltak a nívós díjra (amelyet nem adok fel nekik postán, mert nem éri meg a költségeket). A Yamanaka vs Moreno visszavágón a WBC szervezet nyílt pontozásos szabályának megfelelően a negyedik felvonást követően kiírták, hogy miképp állnak a bírók lapjain a felek. Két pontozónál elég furcsa számot láttam, ezért utánajártam a dolognak, és a turpisságot a mellékelt képen pirossal aláhúzva ábrázolom.

Az első díjazott David Sutherland, aki a kezdő menetet 10-9-re adta a japánnak, annak ellenére, hogy a kihívó padlón is járt. Ha figyelmen kívül hagyta volna az esetet, akkor Morenónak kellett volna adnia az etapot, így valószínűsíthető, hogy azért adta csupán egy ponttal azt Yamanakának, mert leütés nélkül nem ő nyerte volna a kört. Bárhogy is gondolta, annyi biztos, hogy rosszul gondolta.

Nicolas Hidalgo számára még annyi magyarázkodási felület sem maradt, mint amennyi kollégájának jutott, ő ugyanis a negyedik menetet adta 10-9-re a kihívónak, amelyikben Moreno nemcsak kontrollálta a felvonást, de padlóra is küldte a bajnokot.

Egy újabb ok, hogy hálásak legyünk azért, hogy ez az összecsapás nem szoros, 12 menetes taktikai küzdelmet hozott, mert abban az esetben a fent említett úriemberek holdkórosságának lettek volna kiszolgáltatva azok, akik ezt a legkevésbé sem érdemelnék meg...

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr211730715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása