Anthony Crolla vs Jorge Linares: A hét mérkőzésének összefoglalója
2016. szeptember 26. írta: Pradarics Tomi

Anthony Crolla vs Jorge Linares: A hét mérkőzésének összefoglalója

Sokszor akkor érzem hűséges szeretőnek az ökölvívást, amikor a várakozósoknak megfelelően alakul az összecsapás, amelyet tűkön ülve várok. A szombat esti manchesteri főmérkőzés alatt és után az ökölvívást nem érezhettem volna hűségesebb szeretőnek.

Anthony Crolla és Jorge Linares ugyanis tökéletesen beteljesítette, amely meccsképet megkövetelt a párosítás jelentősége és kiegyenlítettsége. A hazai Crolla a legjobbját igyekezte hozni a csúcsformában teljesítő ellenfelével szemben, és ennek következtében egy rendkívül magas színvonalú, koncentrált, tiszteletteljes küzdelmet láthattunk a ringben.

A venezuelai kihívó jobban kezdte a mérkőzést, remekül érezte a távolságot, folyamatosan dolgozott rövid, szúrós balegyeneseivel, valamint lábon is nagyon hatékony volt. Crolla centiméterről centiméterre próbálta lefaragni a távolságot, hogy helyzetbe hozza magát, és a negyedik felvonásra tudott felzárkózni a kihívó üteméhez.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

 

Az ötödik menetet a bajnok nyerte, a hatodikban pedig már úton volt afelé, hogy magának a mérkőzésnek az ívét is az ő irányítása határozza meg, ám a felvonás végén Jorge két szép jobbhoroggal megfogta a manchesteri bunyóst, és megakasztotta annak effektív felfutását.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

 

Az összecsapás második felében Linares képes volt koncentrált maradni, és intelligens lábmunkájának, valamint remek ütemű és különlegesen megválasztott ütéskombinációinak segítségével mindig egy lépéssel Crolla előtt járt. Anthony igyekezett folyamatosan nyomulni, hogy ne hagyjon levegőt a Tokyóban élő venezuelai számára, kemény balhorgokat húzott meg testre, és erős jabekkel próbálta kontroll alá helyezni a kihívót, de mindhiába.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

 

Jorge a kései menetekben sem esett szét, sőt, tudta emelni a csapásszámot, és szüksége is volt rá, mert a hivatalos pontozólapokon az utolsó menetben dőlt el, hogy pontosan milyen eredményt fog hirdetni a ringszpíker.

Linares végül a látottaknál szorosabb, de egyhangú pontozással kapta meg a győzelmet, amivel a könnyűsúlyú kategória elsőszámú bunyósává vált.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

 

A 135 fontos divízió kifejezetten izgalmas súlycsoporttá nőtte ki magát, amelyben remek párosítások vannak kilátásban. A szombati mérkőzés után mindkét fél megerősítette, hogy tervben van számukra egy visszavágó tető alá hozása, amely egyben azt is jelentené, hogy egyenlőre nem láthatnánk a várós Linares vs Dejan Zlaticanin címegyesítő összecsapást. Ennek ellenére jó eséllyel a WBC-bajnok Zlaticanin sem maradna minőségi ellenfél híján, hiszen a karrierjét könnyűsúlyban folytatni készülő Mikey Garcia kiszemelte magának a szlovén övbirtokost.

A kategória további címvédői az angol Terry Flanagan és az amerikai Robert Easter Jr. A két veretlen bunyós akármilyen felállásban is száll be a versengésbe, annak nem létezik kedvezőtlen permutációja... a mi legnagyobb örömünkre.

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

crollina.png


Összesített tippjeim: 12-5 (beleszámolva a Glowacki vs Usyk mérkőzést is)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2811744345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása