Jessie Vargas vs Manny Pacquiao: A hét mérkőzésének összefoglalója
2016. november 07. írta: Pradarics Tomi

Jessie Vargas vs Manny Pacquiao: A hét mérkőzésének összefoglalója

Helyi idő szerint szombat este a las vegasi Thomas & Mack Centerben újra világbajnokká vált Manny Pacquiao. A tavasszal bejelentett visszavonultságát megszakító filippínó bunyós a WBO szervezet váltósúlyú címvédőjét, Jessie Vargast pontozta ki tizenkét menetben, és ezzel újra a 147 fontos kategória élbolyába került. A mérkőzés után visszafogottan nyilatkozott a jövőbeli terveiről a győztes, ám annyi biztosnak tűnik, hogy 2017-ben újra láthatjuk őt a szorítóban.

Annak ellenére, hogy Pacquiao komfortos pontozással múlta felül a regnáló bajnok Vargast, a bokszszurkolók túlnyomó többségét nem győzte meg Manny mérkőzésen mutatott produkciója.

Kétségtelen, hogy Pacquiao már nem a régi. A kézsebessége erősen megkopott, az időzítése már csak nyomokban emlékeztet a régi Pac Manére. Villámszerű cikázása a ringben, amellyel valaha szétzilálta a legkiválóbb bunyósok kifogástalanul felépített taktikáit, már csak szépiafilmként pereg az emlékezetünkben, és a munkatempó, amivel a legjobb éveiben bárkit elfojtott a kései menetekre, ugyancsak elpárolgott az idő múlásának lázas lüktetésében.

(Photo: Christian Petersen/Getty Images)

 

Azt a Pacquiaót, aki 2008 és 2011 között forgószélként söpört végig a divíziókon, már soha nem látjuk viszont. Szombaton egy másik Manny-t láttunk, akinek azonban még mindig bőven elég jó képességei voltak ahhoz, hogy legyőzzön egy regnáló övbirtokost.

Jessie Vargas a legjobbat hozta ki magából, és voltak remek pillanatai az összecsapás során. Alkalomszerűen kemény bombákkal találta el a kihívót, és gyakran csípte el a megfelelő ütemet ahhoz, hogy elérje legendás ellenfelét egyenesekkel.

Pacquiao a második menet végén egy pontos balegyenes kontrával padlóra küldte az egyensúlyát is veszítő Jessie-t, akit nem fogott meg a találat. A bajnok legjobb pillanatai az ötödik és hatodik felvonásokban mutatkoztak meg, amikor merte elengedni az ökleit, és ezzel többször kellemetlen helyzetbe hozta Manny-t.

A találkozó második felében azonban Pacquiao már rendre megtalálta a módját annak, hogy túltegyen a koncentrált és folyamatosan próbálkozó Vargas teljesítményén, így nem volt kérdés, hogy ki nyerte az összecsapást, miután legongatták azt.

(Photo: Isaac Brekken/Associated Press)

 

A mérkőzést egyhangú pontozással abszolválta a kihívó, aki ezzel a sikerrel visszakerült a kategória élére (Keith Thurman mellé). Hogy ki lesz a következő ellenfele, arról egyenlőre csak találgatni lehet. Floyd Mayweather Jr a ring mellől tekintette meg az összecsapást, és talán már a visszatérését tervezgeti a 2015-ben veretlenül visszavonult szuperklasszis. Terence Crawford, a kisváltósúly egyesített bajnoka csakugyan jelen volt a mérkőzés helyszínén, és korábban már többször jelezte, hogy nagyon szívesen meccselne a filippínó szenátorral. Danny Garcia és Keith Thurman neve is a kalapban lehet Pacquiao számára. Bárki is legyen Manny következő ellenfele, két dologban valamennyi variáció megegyezik: szakmailag jelentős párosítások, továbbá remek színvonalú küzdelem lehetőségével kecsegtetnek. Nem kívánhatunk ennél többet.

Nem, nem volt a régi Manny Pacquiao. Már sohasem lesz újra az. Ha a régi Pacquiaót terveztük látni szombaton, csalódnunk kellett. Ha azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy a visszatérő Pacquiao elég jó-e ahhoz, hogy továbbra is a súlycsoportja első számú versenyzője legyen, akkor nyertünk magunknak egy pozitív konklúziót ugyanabból az élményből...

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

pacvarcard_1.png
Összesített tippjeim: 15-5

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7311938411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása